Deputatul Bogdan Diaconu, liderul PRU, cere sanctiuni impotriva Ungariei si extradarea deputatului inculpat Marko Attila

In timp ce parlamentarii de origine romana sunt arestati pe capete, deputatul UDMR, Marko Attila, a primit protectoratul Ungariei, dupa ce Parlamentul  Romaniei a incuviintat urmarirea penala. Bogdan DiaconuLiderul Partidului Romania Unita afirma ca gestul guvernului maghiar condus de Viktor Orban de a-l proteja pe Attila reprezinta un afront Justitiei din Romania dar si un nou conflict diplomatic.

Comunicat PRU:

România trebuie sa sanctioneze cu masuri dure Ungaria pentru ascunderea infractorului Marko Attila

Ascunderea de catre Guvernul de la Budapesta a deputatului condamnat Marko Attila în privinta caruia Parlamentul Bogdan Diaconu si Iulian Pichiua votat încuviintarea arestarii preventive reprezinta o îngenunchere a României al carei sistem de justitie a devenit bataia de joc a Ungariei. Conceptul de „protectie din partea premierului Ungariei Viktor Orban” invocat de avocatul lui Marko Attila pentru a justifica fuga acestuia de justitie în Ungaria reprezinta o aberatie juridica si un motiv foarte serios pentru declansarea unui scandal diplomatic.

Solicit MAE român sa solicite de îndata Ungariei expulzarea lui Marko Attila de pe teritoriul sau si îsi prezinte scuze oficiale pentru adapostirea unui infractor. În caz contrar, MAE are datoria sa penalizeze diplomatic Ungaria cu cele mai drastice masuri, daca intentioneaza ca cineva sa mai creada ca România este un stat suveran. De asemenea, MAE are datoria sa sesizeze de îndata Comisia Europeana vizavi de acest comportament aberant al unui stat membru al UE în privinta respectarii justitiei. Tacerea MAE în aceasta privinta, ca si a DNA, este neverosimila.

Ungaria nu este la primul afront grav adus României, dar adapostirea infractorilor care se ocupa cu retrocedari ilegale reprezinta un semnal de încurajare al tuturor agentilor Budapestei care au o asemenea misiune în tara noastra: spolierea cu orice pret a statului român, cu promisiunea ca îsi vor gasi scaparea de justitie în Ungaria.

Tocmai de aceea, statul român trebuie sa demonstreze ca bratul justitiei sale este lung si ca nu poate fi evitat. În caz contrar, retelele de retrocedari ilegale maghiare îsi vor face de cap în continuare în România stiind ca Ungaria îi va scapa pe responsabili de rigorile legii.

 

Deputat Bogdan Diaconu, Presedintele Partidului România Unita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com