“De la piatra la praful de pusca. Armamentul de-a lungul timpului” la Muzeul de istorie „Iulian Antonescu” din Bacau

Astazi, de la ora 13.00, la Complexul Muzeal de Istorie “Iulian Antonescu” din Bacau  a avut loc deschiderea expozitiei “De la expozitie de arme si munitie (4)piatra la praful de pusca. Armamentul de-a lungul timpului”. In vitrine au fost expuse expozitie de arme si munitie (2)piese de patrimoniu din muzeele din Bacau si Buzau, pe care elevii de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu“, condusi de profesorul Dumitru Ficuta, le-au putut admira, dupa ce s-a facut o trecere prin diferitele epoci ale istoriei. Expozitia si prezentarile au fost completate cu piese patriotice cântate de Fanfara Garnizoanei Bacau.

“Manifestarea si-a propus sa prezinte evolutia armamentului din epoca paleolitica pâna la cel de-al Doilea Razboi Mondial” a precizat dr. Marius Alexandru Istina, seful sectiei expozitie de arme si munitie (3)de Logistica, Informatizare, Educatie. expozitie de arme si munitie (1)Au vorbit despre exponate Lacramioara Elena Istina, seful sectiei Arheologie-Istorie din cadrul Complexului Muzeal “Iulian Antonescu” Bacau si  dr. Sebastian Matei, directorul Muzeului Judetean Buzau. Dealtfel, aceasta nu este prima expozitie realizata cu sprijinul specialistilor din Buzau. Cu putin timp in urma, tot in Bacau, a fost prezentata o alta colectie, de telefoane, pe parcursul ultimului secol.

Expozitia de arme din Bacau este deschisa celor interesati timp de doua luni, pana la mijlocul lunii aprilie, in sala mare a Muzeului „Iulian Antonescu“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com