Ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, s-a pozat zilele trecute impreuna cu primarul din Sfantu Gheorghe, Antal Árpád, cu steagul asa-zisului Tinut Secuiesc, simbol al autonomiei teritoriale pe criterii etnice, care este in contradictie cu Constitutia Romaniei.
În urma cu aproape doua saptamani, ambasadorul SUA in Republica Moldova, James Petit, a facut afirmatii care au deranjat profund pe o buna parte dintre romanii de pe cele doua maluri ale Prutului printre care si „Moldova nu este România, Moldova îsi are propria sa istorie si propriile sale provocari, printre care este faptul ca Moldova este o tara multietnica cu oameni care vorbesc limbi diferite“.
În februarie 2013 Ambasada SUA a organizat „luna LGTB“ (a homosexualilor, lesbienelor si transexualilor) la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti.
Cele mai importante alocari financiare facute de americani in Romania, in plan cultural-educational, in ultimii 26 de ani, sunt pentru minoritatile nationale si sexuale.
Cele mai multe critici ale Departamentului de Stat al SUA se indreapta catre Biserica Ortodoxa Romana, un nucleu identitar foarte puternic al romanilor, a celor traditionalisti, dar si un posibil liant de viitor cu lumea estica, reprezentata de Rusia.
O parte din ONG-urile finantate cu bani din strainatate, considerate de unii „sorosiste“, militeaza pentru schimbarea Constitutiei Romaniei, in special a primului articol care este urmatorul: „România este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil“. Special in acest sens s-au facut traininguri, inclusiv pentru mass-media, platite cu banii americanilor.
Un alt proiect promovat de oamenii agreati ai SUA din Romania a fost regionalizarea.
Lupta Anticoruptie din Romania, sprijinita deschis de SUA, pare sa-si fi atins limita. Pe de-o parte, coruptia si impostura au coplesit si Anticoruptia, care reactioneaza politic si chiar geopolitic. Clasa politica din Romania este timorata, santajabila, iar deciziile in plan extern ale hotilor care stau cu dosarul deasupra capului ar putea surprinde pe viitor.
Cele enumerate mai sus sunt doar cateva realitati obiective ale modului in care se repercuteaza relatia SUA-Romania. Mai precis, americanii fac eforturi pentru a schimba Romania socialista, national-socialista, intr-o tara open-minded, unde sa nu mai conteze natiunea, istoria si limba. Tara numita inca Romania se va putea integra, fara o identitate nationala, mai usor in „marea familie europeana“ sau in provocarile militare care mai devreme sau mai tarziu vor izbucni.
Vointa majoritatii, a poporului, este importanta in manualele despre democratie, dar aceasta vointa va fi alta odata cu schimbarea identitatii. Romania nu a trecut degeaba, in 1989, din sfera de influenta a URSS, in cea a SUA. Nivelul de trai este cel mai jos din toata Europa. In ciuda eforturilor din ultimii 26 de ani si a parteneriatelor strategice, romanii dovedesc ca nu se pot autoguverna.
Majoritar ortodocsi si cu un segment important catolic, romanii au votat un luteran, etnic german, pe Klaus Werner Iohannis, care in ciuda asteptarilor, nu a reusit sa faca mai nimic.
Sunt tot mai multe voci care acrediteaza ideea ca Transilvania trebuie alipita zonei civilizate a Europei, de Ungaria, Cehia, si ca istoria Romaniei si a romanilor este mistificata.
Fara sa ne dam seama, parteneriatul SUA ne schimba, iar schimbarile ar putea fi ireversibile. Se construieste „omul nou“, pe de-o parte cu Justitia, mai ales prin lupta Anticoruptie, pe de-alta cu ideile „societatii deschise“. Acestia sunt pasii fermi impusi de partenerii nostri in Romania, coerent, organizat, fara nicio abatere.
Ce valoare ar mai putea avea astfel, pentru „omul nou“ din Romania, realipirea unei foste regiuni istorice, cum este Basarabia, care si asa are atatea probleme, care pot degenera intr-un conflict deschis?
De ce ne mai cramponam de articolul 1 din Constitutie (stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil) cand partenerul american se pozeaza cu steagul secuilor?
Iesirile recente ale ambasadorilor SUA din Romania si Republica Moldova sunt, in mod clar, pozitia oficiala a statului federal american, fara doar si poate. Politica internationala nu se face cu sentimente, cu lacrimi, ci pe bani si interese, pe termen lung. Iar romanii ar trebui sa inteleaga asta si renunte si la ultimile resturi de nationalism, care nu au ce cauta intr-un parteneriat solid cu un stat plurietnic.
As putea afirma ca ambasadorul American la Bucuresti, Hans Klemm e o lepadatura. Dar n-am sa affirm asa ceva! Daca aveam in fruntea statului si a ministerelor (indeosebi cel de externe) niste insi cu… „cojones”, adica niste barbati nu niste otrepe, Klemm zbura urgent la origine. Adica in America.
Asa, cu niste presuri drept ministri si presedinte, cum dracu’ sa nu se stearga pe ciubote orice neobrazat care-si zice ambasador sau „inalt reprezentant” (auzi, colo!) al „metropolei”?
Daca Klemm se va supara pe mine ii propun sa discute cu Obama sau cu Kerry, sa-mi dea liber sa batjocoresc si eu, „in semn de politetze”, steagul American de pe crucile de la cimitirul Arlington sau de pe catargul de la WTC filmandu-ma, langa ele, cu steagul Islamic!. Asa cuma batjocorit si el Romaniei, steagul de pe crucile romanilor morti pentru pamantul Ardealului!
Aceleasi sentimente le port celuilalt ipochimen, ambasadorul American la Chisinau, James Petit! Chiar ca i se potriveste numele cu micimea bunului-simt: PETIT!!!
De un sfert de secol toata crema romaneasca vorbeste fara incetare despre america ca despre Dumnezeu ! Acum v-a hranit dracu de americanisme …)))))