Acord de Cooperare intre Municipiul Bacau si UAR. Armenia isi serbeaza ziua nationala la Bacau, la Zilele Filmului Armenesc

Alesii locali bacauani au aprobat la ultima sedinta a Consiliului Local Bacau un acord de cooperare între municipiul Bacau si UAR Filiala Bacau. Initiativa proiectului apartine consilierului local Gabriel Stan, profesor de istorie si urmareste realizarea unor manifestari artistice la Bacau, în acord cu Ambasada Armeniei din România. În perioada urmatoare, la Bacau vor avea loc „Zilele Filmului Armenesc“.port si drapel armean

Încheierea unui acord de colaborare între municipiul Bacau si Uniunea Armenilor din România, Filiala Bacau, reprezentata de Vasile Agop, vine ca urmare a altor manifestari de amploare organizate în ultimii ani.

Vasile Agop, Uniunea Armenilor din Romania, Filiala Bacau

Vasile Agop, Uniunea Armenilor din Romania, Filiala Bacau

UAR Bacau a organizat, în parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, Casa Corpului Didactic, Palatul Copiilor si autoritatile locale, simpozioane, concerte, scoli de vara dar si manifestari pentru promovarea traditiilor si istoriei poporului armean. Tot în Bacau au fost organizate evenimente pentru comemorarea victimelor genocidului armenilor, facut de Junii Turci în 1915-1916, dealtfel primul genocid al secolului al 20-lea, înca nerecunoscut de toate statele.armenii (1917-1919) FOTO John Elder (7)

Pe 21 septembrie are loc Ziua Nationala a Republicii Armene, eveniment care va fi celebrat si la Bacau. În cadrul „Zilelor Filmului Armenesc“ sunt asteptati la Bacau Hamlet Gasparian, ambasadorul Armeniei dar si deputatii Varujan Pambuccian si Varujan Vosganian. La spectacole si manifestari sunt asteptati peste 100 de membri ai comunitatii armenilor din România, dar si studenti, profesori si bacauani pasionati de cultura si arta armeana. (Adevarul)zilele filmului armenesc (1)

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com