Danut Pop, presedintele PER: „Bacaul este nava Amiral pentru ecologisti“

La lansarea lui Cristi Manolache pentru Primaria Bacau au venit si liderii ecologisti de la nivel central. Danut Pop, presedintele Partidului Ecologist Roman (PER)crede ca  organizatia din Bacau este nava Amiral, care este condusa acum de Cristi Manolache. Ecologistii se asteapta ca in iunie 2012 sa scoata intre 50 si 100 de primari in toata tara si promit sa puna un accent deosebit pe Bacau.  O alta idee vehiculata de Danut Pop este aceea ca daca nu ar fi alte interese, PER-ul s-ar putea impune in Parlament in locul UDMR-ului, cu un procent similar sau chiar mai bun.

Mircea Merticariu: Puteti nominaliza organizatiile puternice din tara? Ce asteptari aveti la alegerile locale?

 Danut Pop, presedintele PER: Bacaul va fi nava Amiral pentru ecologisti. Mai avem cu sanse la primarie la Slobozia, Constanta, Iasi, Sibiu, Maramures, Bistrita, Cluj, unde o sa na batem sau Dolj. Sunt destul de multe. Sanse inseamna sa te poti bate. Sa castigi o primarie din primul tur, cu actuala lege, e destul de greu. Dar nu este imposibil. Avem multe judete unde putem reusi. Noi ne-am propus intre 50 si 100 de primari la nivel de tara. Noi nu am facut o politica guvernamentala, suntem un partid curat. Am refuzat intrarea in Miscarea Populara. Vom pleca la alegeri singuri, prin forte proprii.

MM: Pe acelasi culoar ecologist mai exista Partidul Verzilor. Este posibila o fuziune?

Danut Pop, presedintele PER: In 2003 am reusit sa unificam toate partidele ecologiste. Cand au vazut ca se face unificarea, celelalte partide mari nu ne-au lasat. Noi putem deveni o alternativa, putem lua locul UDMR-ului in Parlament. Partidul Verzilor este un partid nou infiintat, creat de grupul de interese din spatele lor. Si tocmai de aceea, ne este greu sa realizam unificarea.

MM. Ion Iliescu a spus in 2008 ca ecologistii ar putea ajunge la 15-20 % in Romania. Au trecut patru ani de atunci. Ce-i lipseste Partidului Ecologist din Romania, pentru a atinge acest procent?

Danut Pop, presedintele PER: ne lipsesc banii. Politica se face pe bani si nu pe doctrina. S-au cumparat voturi, s-au furat voturi. Ion Ilesdcu a avut dreptate, daca ne uitam ce se intampla in Europa. Ecologistii sunt de stanga, in general. Eeu am dus partidul spre centru-dreapta. Consider ca stanga este mai extremista, noi vrem echilibru. In ultimile sondaje, acest curent este la noi, intre 5 si 7 %. Daca ne-ar lasa in pace, am depasi acest procent. Totul se rezuma la bani. Sunt in stare, USL-ul si PDL-ul sa bata palma si sa nu mai intre nimeni in afara de ei in Parlament!

 

 

Un comentariu

  1. Gica Contra spune:

    Pop pe langa faptul ca este slab pregatit ,mai crede ca cineva va arunca banii pe mana lui !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com