Dacian Julien Ciolos sau nimicul absolut (III)

Scris de Eugen Zainea
“Independenta” tehnocratului sorosist Dacian Julien Ciolos s-a dezvaluit în întreaga sa splendoare ochilor opiniei publice atunci când a luat sfârsit penibilul balet pe care dl prim ministru a încercat un timp sa-l joace, realizând pâna la urma ca nu-l poate practica la infinit.
Dupa ce a sustinut sus si tare ca nu e interesat sa se înregimenteze într-un partid, ca nu doreste sa candideze la nicio functie (oarecum ezplicabil, fiindca pe “persoana fizica” e mult mai complicat decât ca “tehnocrat”, trebuie sa te voteze direct macar niste zeci de mii de cetateni…), dând de înteles ca nu l-ar mai interesa nici macar functia de prim ministru, a nascut compunerea penibila de corigent fara speranta numita pompos “România 100”.pnl

Pe care, neîntârziat, PNL a îmbratisat-o, agatându-se de ea ca înecatul de pai. Transformând-o într-un fel de program politic propriu. Dupa care a început sa umple tara cu bannere de partid cu chipul “tehnocratului independent”. Initial, acesta s-a facut ca protesteaza la folosirea numelui lui si imaginii sale (normal, ca orice “technocrat independent” ce se respecta!). Dupa care a renuntat abrupt la fitele de fata mare, participând si la conclavul de partid care l-a ales ca posibil prim ministru si dupa 11 decembrie-dar mai ramâne, evident, un “mic” amanunt si posibil impediment, ca ar mai trebui sa-l aleaga si poporul român, la urne, alegând cu un scor consistent partidul care si l-a agatat la butoniera, pe post de breloc-, ba chiar si la mitingul (totusi, cat se poate de politic!) organizat de PNL în Capitala, pentru lansarea candidatilor (evident ca de partid!) pentru alegerile parlamentare.
Bineînteles ca n-a constituit pentru nimeni o surpriza ca dl Ciolos a fost rapid asumat si de asociatia salvamar-ilor sorosisti a dlui Nicusor Dan si a dnei Matilde Clotilde. Cei care, dupa ce au salvat Bucurestii, se înghesuie acum sa salveze întreaga tara. Mai ales ca e atât de simplu… Cum de nu s-o fi gândit nimeni pâna acum la o formula atât de usoara: “Semnezi, votezi, salvezi!” Le dorim samaritenilor dlui Soros sa aiba în salvarea României acelasi succes pe care l-au avut în salvarea Bucurestilor! (Mai ales ca finantatorul dumnealor pare sa fie în forma excelenta acum, dupa ce si-a facut mâna cu “victoria” rasunatoare înregistrata în alegerile prezidentiale din Statele Unite! Ca si în “revolutia colorata”-esuata…-pe care a încercat sa o organizeze si acolo!)
Dupa 26 de ani de democratie, românii s-au cam obisnuit cu campanile electorale si cu minciunile gogonate cu care “catindatii” încearca sa-i duca cu presul pe alegatori. Numai ca, în anumite momente, dl Ciolos cam sare calul! Bunaoara, gratulat (cinstit vorbind, pe buna dreptate!), cu porecla de “guvernul zero”, domnia sa afirma, ritos: “Da, guvernul zero. Zero coruptie, zero abuz”. În schimb, competenta cât cuprinde…
Probabil tocmai din cauza de competenta a zbârcit domnia sa de doua ori la constituirea guvernului nul în numirea ministrului de justitie, cu dnele Stefan si Guseth, pâna sa ne pricopseasca cu competenta dnei Pruna (oricum, de sarcinile primite de afara s-a achitat, toate trei fiind garantate Soros!). Stiti despre cine e vorba, doamna aceea care spunea ca drepturile omului sunt “un lux teoretic” si care afirma, senina ca a mitit la CEDO!
Tot de aceea ne propusese initial ca ministru al sanatatii pe acel baietas mai competent în a-si expune muschii nuzi pe retelele de socializare… În schimb, la a treia nominalizare pe acest post într-un an si-a luat cu brio revansa. Si la competenta, si la “zero coruptie”! Fiindca actualul, pe lânga ca nu are nicio tangenta profesionala cu sanatatea (dar nu-i bai, ca n-ar fi primul caz!), are în schimb ceva neamuri cu interese (multe si mari!) în domeniu…Doar vreo trei, patru!
Si tot la categoria ”zero coruptie“ s-a înscris, nu mai încape vorba, dl Ghinea. Cu tot cu adjunctii! Fiindca, vorba ceea, incompatibilitatea nu e chiar coruptie… Ca sa nu mai spunem ca ANI se ocupa doar de oameni politici. Nu si de “tehnocrati independenti”!
Evident ca la acelasi capitol, al albului imaculat al caracterului, constiintei si comportamentului s-a remarcat recent arestatul secretar de stat Sanda, cel care, cu o competenta cu adevarat remarcabila (si cu o “productivitate a muncii pe masura”!) a reusit, într-un mandat atât de scurt, sa inventeze câteva mii de “rivolutionari” cu merite mai mult decât deosebite (si, bunînteles, cu recompense la fel de speciale…).dacian-ciolos
Ce sa mai zicem de partidul care defileaza în continuare cu competenta si independenta dlui Ciolos. Partidul National Liberal. La care nu mai stii de ce sa te miri mai mult si în primul rand: de usurinta cu care minte, sau de modul halucinant în care uita (sau se face ca nu observa…) actiunile exact contrare ale brelocului sau publicitar si ale guvernului acestuia. Fiindca mai ieri, prezidenta partidului (de fapt, mai degraba a fanteziei comice a dlui Iohannis!) promitea salariatilor români o majorare cu 40% a câstigurilor. În 2020 si, evident, daca acesti salariati vor fi atât de stupizi sa voteze pentru partidul dumneaei. De ce stupizi?_ Simplu. Fiindca e mai mai ceva ca datul vrabiei din mâna pe cioara din par…Nu de alta, dar parlamentul tocmai a votat o majorare de salarii la personalul din educatie si sanatate. De 15%. Acum! Iar guvernul nul, condus de catindatul PNL la functia de premier si dupa data de 11 decembrie s-a grabit sa conteste legea la Curtea Constitutionala. Cica, pe motiv ca n-ar fi fonduri. Desi nu se jeneaza sa se laude cu cea mai înalta crestere economica din Uniunea Europeana! (Oricum, fie vorba între noi, cresterea economica de acum, daca si câta este, nu are nicio legatura cu “competenta”, la fel de nula, a guvernului Ciolos. Fiindca, chiar daca acest guvern ar fi fost competent-dar stim prea bine ca nu este cazul!-, rezultatele nu s-ar fi vazut imediat. Tocmai în ajun de alegeri!). Ca sa nu mai spunem ca banii necesari pentru a oferi niste câstiguri mai omenesti (nu de talia celor oferite de Uniunea Europeana functionarilor de rangul II si III din care este alcatuit guvernul Ciolos!) categoriilor despre care vorbim nu numai ca exista, dar sunt oricum mai putini, la nivelul unui an, decât cei care s-au gasit imediat atunci când umilul si docilul domn Iohannis a fost primul sef de stat membru NATO care s-a supus ucazului de la Washington si a decis ca Romania sa majoreze pâna la 2% din PIB cheltuielile pentru înarmare…
Si, daca tot a venit vorba de PNL si de dna Alinuta, ar mai fi doua nedumeriri.
Prima ar fi legata de calitatile care au recomandat-o pentru a ocupa un fotoliu pe care au stat înainte, de-a lungul istoriei, generatii de Bratieni. O fi având dna Alina macar 10% din acele înzestrari care i-au asezat pe Bratieni în fruntea Prtidului Liberal? Nemaivorbind de faptul ca, parca, una dintre lozincile dragi acestei stralucite familii politice a României era ”Prin noi însine”! În vreme ce astazi, guvernul pe care îl sprijina dna Gorghiu si cu care ar vrea sa defileze (eventual, usor resapat, pe ici, pe colo) si dupa 11 decembrie a facut tot posibilul sa se achite de misiunea cu care a venit de la Bruxelles, de a contribui prin toate mijloacele la nimicirea a ce a mai ramas în economia tarii drept capital românesc. Curat liberali! Dar nu romani si nu de vita veche. Ci internationalisti. Globalisti. Neoliberali!
A doua nedumerire ar fi de alta natura. Poate ca unii, câstigati de lozincile gaunoase ale multiculturalismului prost înteles si ale tolerantei periculos-extremiste se vor si mira de ceea ce voi scrie în continuare. În urma cu câteva luni, doamna Gorghiu a adus pe lume (aproape în secret, dar nu asta e problema…) un flacau. Sa-i dea Dumnezeu copilului sanatate, viata lunga. Si, daca se poate, minte mai multa decât parintilor lui. Spun asta fiindca am aflat ca prenumele pe care cei doi-cel mai probabil în primul rând dna Alina, care ne-a facut, emotionata, comunicarea pe Facebook, au decis ca micutul sa se numeasca…Noah! Veti spune ca, la urma urmei, este un prenume. Mai deosebit ca altele. (Oricum, nu tocmai neaos românesc. Si, a propos de Bratieni, din câte îmi amintesc, ei s-au numit Ion, Ion I, Gheorghe, Ioana. Mai ales ca, lideri de partid si de opinie fiind, au considerat ca au de dat niste exemple poporului în fruntea caruia erau asezati. Dar, poate ca tocmai din acest motiv o fi ales, astazi, dna Alina, prenumele Noah?). Evident, copilul nu are nicio vina. Dar acest episod exprima, cred, mentalitatea parintilor. Si, repet, internationalismul suspect al acestei mentalitati. Ca sa nu mai spun ca mie, acest gest mi-a amintit (oare de ce?) de obiceiul pe care îl aveau unii, imediat dupa 1990, sa-si boteze copiii Ronaldo, sau Maradona, sau Messi…
În orice caz, prin linia politica adoptata în ultimii ani, PNL nu pare a se aseza de partea buna a istoriei. Oricum, nu de cea traditional liberala, bratienista si româneasca a ei.
Iar daca, asa cum personal cred ca exista o mare probabilitate sa se si întâmple, la alegerile din 11 decembrie, salvamarii sorsisti nu vor reusi sa atinga pragul de 5% si sa intre în parlament, PNL va avea, cel mai probabil, soarta pe care a avut-o dupa anul 2000 si din aceleasi motive, PNTCD.
La urma urmelor, nici n-ar fi rau. Fiindca locul lui ar putea fi luat de un partid liberal, cum îl numeam anterior, traditional. În linie bratienista, româneasca. Si care, prin programul politic, prin atitudinea reala, nu cea declarata ipocrit, fata de România, de poporul sau, de avutiile ei (atâtea câte mai sunt…) si, de ce nu, sa nu ne ferim tocmai de acest aspect, de valorile ei identitare, milenare si profunde, nici nu ar mai avea, într-un astfel de caz, nevoie si în denumire de calificativul de national.

20 noiembrie 2016

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com