Curtea de Apel Bacau amâna din nou pronuntarea în cazul lui Marius Stanila, inculpat pentru santaj

Instanta de apel din Bacau a amânat iar pronuntarea sentintei pentru Marius Stanila, fost director de marketing la CET Bacau si Marius Stanila, cumnatul lui Stavarache, a ajuns sef la CETMarius Stanilacumnat al primarului Romeo Stavarache. El este acuzat de santaj si abuz in functie de procurorii DNA Bacau iar Judecatoria Bacau, prima instanta, l-a considerat vinovat, motiv pentru care a fost condamnat la 3 ani si doua luni de închisoare, cu executare.

Sentinta pentru cumnatul primarului Romeo Stavarache, Marius Stanila, a fost amânata pentru a doua oara la Curtea de Apel din Bacau. Noul termen, care ar putea sa-l trimita dupa gratii este 14 mai. Asta dupa ce magistratii au trebuit sa accepte si alte tergiversari, impuse de alegerea unui aparator sau de încercarea de administrare de noi probe si expertize. Marius Stanila a fost director de marketing la CET Bacau, societate de termoficare subordonata primariei, aflata acum în procedura de faliment.

Curtea de Apel Bacau arestati Dincolo de alte scandaluri de coruptie, legate de achizitionarea grupurilor de cogenerare si de acordare a unor contracte preferentiale, care, deocamdata nu au ajuns la stadiul trimiterii în judecata, Stanila este acuzat de santaj de procurorii anticoruptie din Bacau. Cumnatul edilului Romeo Stavarache a refuzat sa reînoiasca contractul de energie la Pista de Karting din Bacau, care, în 2012 apartinea familiei fostului primar Sechelariu. Marius Stanila a încercat sa conditioneze acordarea de energie cu schimbarea liniei editoriale a ziarului Desteptarea, în care, la acea data apareau anchete referitoare la faptele de coruptie ale administratiei locale. Încercarea de a pune pumnul în gura presei nu a fost pe placul procurorilor bacauani, care l-au trimis în judecata pentru santaj si abuz în functie. Pe 29 octombrie magistratii Judecatoriei Bacau i-au dat o condamnare cu executare, de trei ani si doua luni de închisoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com