Cum sa înveti programarea de la zero? O asociatie face cursuri gratuite pentru liceenii din judetele Bacau si Neamt

Asociatia EduSoft, sprijinita de alte organizatii, a început de doua luni cursuri de informatica gratuite pentru liceenii din judetele Bacau si Neamt, care se desfasoara în fiecare sâmbata la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”. Cursurile au loc sub deviza „Programare cu rabdare”.

„Astazi industria IT ofera cele mai bine platite locuri de munca si numarul lor este în continua crestere. Marile centre universitare Bucuresti, Iasi, Cluj ?i Timisoara au multe companii care cauta permanent sa angajeze programatori.

Si în Bacau exista companii IT care au nevoie de programatori, iar când unul le pleaca, cu greu se gaseste cineva care sa îi ia locul. Recent, s-a desfasurat si un concurs de programare de tip  hackathon, iar Asociatia Betania, colaboratoare în proiect, va acorda sâmbata, 12 ianuarie, premiile, în valoare de 1600 lei. Tot sâmbata, elevii îi vor cunoaste pe Vlad, Oriana, Camelia si Lucian.“, a precizat lectorul universitar dr. Bogdan Patrut, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iasi, presedintele Asociatiei EduSoft.

Elevii au învatat pana acum sa faca grafica în C++, cum sa realizeze jocuri în Unity 3D, cum sa abordeze problemele de olimpiada si tot felul de lucruri interesante, mai putin predate în scoala.

Invitatii sunt dintre cei mai diversi, cum ar fi studenti cu internshipuri la Google, oameni din companiile IT locala, profesori universitari cu experienta sau profesori de liceu care au îndrumat reprezentantii României la olimpiadele internationale de informatica. Printre invitatii speciali a fost si profesorul doctor Stefan Andrei, de la Universitatea Lamar din Beaumont, Texas, care este nascut la Buhusi.

Vlad Dascalu a fost elev al Colegiului National „Ferdinand I”, a absolvit Facultatea de Automatica si Calculatoare (sectia compilatoare) din cadrul Universitatii Politehnica Bucuresti. În 2002 a fost medaliat cu aur la Olimpiada Internationala de Informatica din Tampere, Finlanda. În perioada 2007-2010 a lucrat ca Software Engineer, la Google Zurich, Elvetia, iar din februarie 2016 lucreaza la Amazon Development Center, Iasi, Romania. În 1998 a fondat un site de jocuri online, Goobix.

Oriana este „data scientist” la Endava Iasi, iar în 2017 a fost Women Techmakers Scholar la Google si a urmat un stagiu la CERN. Camelia Tanase este programator web la Cirro Solutions, în Bacau, dar e cunoscuta tinerilor bacauani pentru activitatea sa în cadrul Adamas, ca instructor de dans sportiv. Lucian Alexandru este fost olimpic la informatica, iar în prezent lucreaza ca inginer software la Amazon Iasi.

„Elevii participanti la cerc au mari emotii si pentru întâlnirea pe viu cu vloggerul Cristian Dascalu, binecunoscut pasionatilor de informatica de pe Youtube, unde posteaza din experienta sa de fost bursier la Google, în SUA, si care emana o energie deosebita si o motivatie speciala pentru cei care vor sa învete informatica de la zero. Cristian vine la Bacau pe 19 ianuarie. Trebuie stiut ca secretele unui bun programator sunt munca, perseverenta si rabdare.“, ne-a mai declarat dr. Bogdan Patrut.

 

Mai multe despre activitatea cercului de informatica din Bacau se gasesc pe http://programarecurabdare.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com