CU BASESCU PRIN POLITICA ROMANEASCA

Traian  Basescu si Ion Iliescu sunt cele doua capete de pod, un pod subred dealtfel, peste care au defilat cohorte de politicieni aparuti ca ciupercile dupa polaie, dupa caderea comunismului. Putinii care au incercat Traian Basescusa faca „o altfel de politica” au esuat. S-a scris mult, la vremea respectiva, despre Ion Iliescu. S-a scris mult, la vrema actuala, despre Traian Basescu. Politica a ramas pe teritoriul celor fara de scrupule. Morala nu are ce cauta aici, iar adevarul este doar una dintre fetele minciunii perpetue. Printre cei mai duri politicieni din ultimul timp se numara si Traian Basescu.

Venit din ceata marilor si oceanelor pe care le-a vanturat ca marinar, cand facea bisnita cu blugi, cafea, carpete cu rapirea din Serai si cu ce mai declara domnia sa ca a facut, la un post de televiziune, dupa decembrie ’89 apare in viata politica. Chemat de cineva, nechemat, nu stim. Cert este ca Traian Basescu a devenit un personaj omniprezent.

De-a lungul carierei politice nu l-au ocolit scandalurile, de la implicarea in vanzarea Flotei la aducerea minerilor in Bucuresti (in calitate de secretar de stat la Transporturi).Ca primar al Capitalei si-a atribuit casa din Mihaileanu.  Ajuns ministru in guvernul Ciorbea, a devenit celebru prin declansarea scandalului cu PNCD, scandal ce a dus caderea primului guvern taranist. Ma rog, ca primar general, ministru sau presedinte, Traian Basescu a ramas acelasi: un politician dur, inteligent si lipsit de scrupule. Basescu nu iarta nici pe adversari, nici pe alegatori. Pe adversari ii desfiintiaza, iar pe alegatori ii subjuga.

Pe finalul mandatului prezidential procedeaza la fel. Dupa ce le-a spus „adio” celor din PDL, Basescu a infiintat fundatia Miscarea Populara, prin fiica sa, Ioana Basescu. La un an de zile transforma fundatia in Partidul Miscarea Populara. Smecher, Basescu asta, nu? Ei, au dat fuguta dezertorii din PDL, in frunte cu tanti Nuti si altii carora Basescu le spusese „adio” nu cu mult timp in urma. Asa se face cand vrei sa fii tot timpul in politica fierbinte a tarii.

Cat despre Basescu, vom vedea ce ii mai fata mintea, ce smecherii mai are el in cap. Sa nu ne imaginam insa ca principalii sai adversari, Victor Ponta si Crin Antonescu se lasa ghidati de alte percepte morale. Nu! Aceeasi politica o regasim si la adversarii lui Traian Basescu. Diferenta dintre ei consta in talentul de a spune lucruri traznite care sa fie pe placul alegatorilor. (Petru Iosipescu)

Impartaseste

Petru Iosipescu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com