Criza a lovit si in preoti! Protopopiatul cere bani pentru editarea cartilor religioase

Protopopul Constantin Tomozei a solicitat sprijinul Primariei Bacau pentru editarea a trei carti religioase. “Biserica din Borzesti”, “Arhiepiscopia Romanului si Bacaului”, dar si “Crestinismul abia incepe” vor apare la Editura Filocalia si cu ajutorul banilor bacauanilor. Consilierii locali au aprobat in sedinta din 31 martie alocarea unei sume de 6 mii de lei pentru editarea acestor carti.

Lucrarea “Biserica din Borzesti-reper al erminiei romanesti” este un album iconografic, o “paradigma pentru lucrarile de picture bisericeasca”. Cea de-a doua carte, “Arhiepicopia Romanului si Bacaului-istorie si continuitate” este o prezentare a institutiei bisericesti de la inceputuri, pana in prezent, cu un accent deosebit pe momentul ridicarii la grad de arhiepiscopie.

“Crestinismul abia incepe…”, grupeaza o serie de articole si meditatii crestine, “in vederea sustinerii urcusului duhovnicesc al tinerii generatii de credinciosi”.

Protopopul Constantin Tomozei isi motiveaza cererea de finantre prin cheltuielile importante pe care le suporta Protopopia din Bacau in aceasta perioada. “Intrucat Protopopiatul nostru desfasoara multe alte activitati administrative, pastorale, misionare, sociale si caritabile impuse de Centrul Eparhial, respectuos va adresam rugamintea sa gasiti oportunitatea ca din fondurile primariei, pe care cu onoare o conduceti, sa alocati o suma de bani pentru realizarea acestor lucrari.

Contul Protopopiatului Bacau este RO87RNCB0026030895240001, la BCR.

Avem incredintarea ca veti fi sensibilizati de apelul nostrum si veti raspunde cu dragoste si generozitate la aceasta ampla actiunne, implinind cuvantul Sf Apostol Pavel, care zice: “Fiecare sa dea socoteala cu inima sa, nu cu parere de rau sau sila, caci Dumnezeu iubeste pe cel care da cu voie buna” (llCorinteni 9,7)”, spune in cerere protopopul bacauan.

 

 

Un comentariu

  1. MB spune:

    Nu-i mai satura dracul… Ei stau pe munti de bani si umbla cu cershitul… Si-n loc ca autoritatile sa dea bani celor cu-adevarat in nevoie dau tot decrepitilor astora… Mai mare rusinea! Si sila! Ptiu, pieriti dracilor!

    http://www.dollo.ro/2011/03/cand-statul-tace-si-face/

    „Nu-mi fac, deci, iluzii pentru viitorul apropiat. Credinciosii din tarisoara vor continua sa contribuie la averea bisericii, chiar daca si ei admit ca îi sfideaza opulenaa popilor. Iar statul va face ce face de 20 de ani încoace: va plati preotimea ca sa cânte bine slujbele electorale. Dovada: chiar ieri Boc evlaviosul a suplimentat bugetul institutiei care-l plateste pe domnul Frunza cu 25 de milioane de lei (vreo 6 milioane de euro). Pentru continuarea lucrarilor la constructia de biserici. Ca sa nu avem dubii.

    Daca n-ati vazut emisiunea si v-am facut curiosi o puteti descarca de aici. „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com