Câteva sute de persoane din Republica Moldova au ales sa petreaca ajunul Craciunului în statiunea Slanic Moldova. Meniul cuprinde specialitati traditionale din pastrav si porc.
Editura Vicovia participa la aniversarea lui Eminescu la Chisinau
Pentru multi moldoveni, crestini dupa „calendarul iulian“, de peste Prut petrecerea Craciunului în statiunea bacauana Slanic Moldova a devenit o traditie. „Este al 17-lea an când organizam Craciunului pentru cei care serbeaza „pe vechi“. Ne-am straduit sa avem un meniu deosebit, 100% traditional facut din produse naturale“, a spus Ioan Munteanu, managerul Euro Vacanta din Slanic Moldova.
Protocol de colaborare intre agentiile de turism din Romania si Republica Moldova
În aceasta seara moldovenii vor gusta din mai multe specialitati de porc si pastrav. Pe mese nu va lipsi toba, chisca sau muschiul afumat, toate preparate traditional. În afara de asta în meniu este si siliotca, icre si pastrav“, a mai spus Ioan Munteanu. La miezul noptii, moldovenii se vor bucura de un tort tiramisu, cozonac si baturi la alegere.
Schimb de experienta, în domeniul social, pentru primarii din Republica Moldova
Craciunul se va încheia duminica pentru basarabeni, care se vor întoarce acasa dupa sase zile petrecute în statiunea de munte.