Corul neputintei in Consiliul Local Onesti: „Platforma Borzesti va ajunge la fier vechi!“

Nu mai este nicio indoiala! Onestiul, perla industriei judetului Bacau, isi traieste ultimile clipe. Astazi, autoritatile locale (primar, consilieri locali), parlamentari dar si liderii de sindicat de la Rafo Onesti sau UTON au discutat despre perspectivele Platformei Rafo OnestiRafo OnestiBorzesti. Acelea de a ajunge la fier vechi! Un adevarat cor al neputintei, strans in sala de sedinde a Consiliului Local Onesti, care nu a reusit sa treaca de pragul demagogiei. Dupa ani de lamentari, de promisiuni, minciuni, propaganda si, furt, clasa politica si oamenii de afaceri din Onesti sau din Romania culeg ce-au semanat. Mizerie si fier vechi! Numai RAFO daca ar fi dezmembrat si dus la fier vechi ar face cam 30 de milioane de euro. Dar pana acolo nu mai este mult!

Senatorul Marcel Bujor a propus reevaluarea contractelor de privatizare si a efectelor, Constantin Avram a dat o lectie despre insoventa, iar Valerian Vreme a atins culmile propagandei: nationalizare, front comun, etc.

 

Laurentiu NeghinaLa intalnirea care a avut loc la sediul Primariei Onesti, in timpul sedintei de Consiliu Local, au participat atat parlamentarii Valerian Vreme, Marcel Bujor sau Constantin Avram, cat si liderii de sindicat Gheorghe Constandoiu de la UTON si Ion Marian de la RAFO Onesti. Daca sindicalistii au reusit sa-si spuna durerea, pe un ton grav, asa cum este cazul in ultimul ceas, parlamentarii bacauani au considerat ca e loc de propaganda. Deputatul Valerian Vreme, fost ministru al Comunicatiilor, pare sa fi uitat ca a facut o serie de promisiuni in timp ce era la putere. In campania electorala din 2008, Vreme anunta ca este rezolvata problema cu scrisoarea de garantie fata de RAFO, privind contractarea unui imprumut de 330 de milioane de euro. Acum, acelasi ales afirma ca este cazul ca intreaga clasa politica sa faca „front comun“ pentru rezolvarea problemelor platformei petrochimice.

 

Ion MarianVremeLiderul de sindicat de la UTON a afirmat ca angajatii societatii traiesc o drama. Aceea de a nu-si fi primit salariile din luna octombrie, dar si de a-si pierde locul de munca. „Desi exista contracte, desi avem oferte, actionarul majoritar, Marian Iancu, nu doreste sa mai tina societatea. A luat-o pe nimic si acum o da la fie vechi“, a spus acesta.

 

In acelasi timp, Ion Marian, liderul Rafinorul de la RAFO a aruncat pisica in ograda actionarului majoritar, a rusului Iacov Goldovskiy, care de cand s-ar fi impacat cu presedintele Federatiei Ruse, Vladimir Putin, (in 2011) ar fi lasat-o mai moale cu rafinaria. Dar asta, pe fondul indiferentei statului roman, care a blocat orice initiativa de a redeschide activitatea. Mai mult, proprietarul Petrochemical Holding, cu sediul in Austria, nu mai dispune de resursele necesare, motiv pentru care ar avea doua solutii: Sa vanda o parte din actiuni, maxim 30 % sau intreaga societate catre un alt investitor. Ion Marian insa nu a ascuns si a treia varianta, aceea ca RAFO sa Constantin Avramdevina, intr-un an sau doi, un morman de fiare vechi, evaluate la 30 de milioane de euro.

 

Marcel Bujor, senator PPDD: „Trebuie vazut contractul, sa vedem ce atributii revin cumparatorului de la UTON. Exista si unele aspecte cu iz penal. Trebuie sesizat Parchetul“, a spus senatorul bacauan, referindu-se la afecerile milionarului timisorean Marian Iancu.

Valerian Vreme, deputat PDL: „Trebuie sa avem o voce comuna. Onestiul este un oras care s-a nascut si a trait pe aceasta platforma. Au fost privatizari pe genunchi, Propun infiintarea unei echipe, a unui colectiv, care sa analizeze situatia. Daca va fi cazul, se va ajunge pana la anularea privatizarii. In orice stat exista si nationalizari“!

 

Constantin Avram, deputat PC: „Corul neputintei CL OnestiEste o drama sociala pe care o traisc onestenii. Rafo era perla coroanei. In judetul Bacau rafinaria aducea 57% la buget.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com