Constantin Apostol, seful ADR NE, a fost trimis in judecata de DNA Bacau

Scaunul sefului  Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est se clatina rau de tot. Constantin Apostol a fost trimis in judecata de Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau pentru fapte de coruptie la derularea unei finantari europene. Proiectul „Modernizarea activitatii de tiparire prin asimilarea de noi tehnologii” a fost atribuit firmei Interprint SRL, care apartine sotiei vicepresedintelui PNL Bacau, Lucian Ciubotaru. In acelasi dosar au mai fost trimisi in judecata Gabriela Ciubotaru, Gheorghe Harja, Ioan Sauciuc Romeo si Ionel Popa (ADR NE).

Va fi schimbat Constantin Apostol, directorul de la ADR Nord Est?

 Comunicat DNA

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Bacau au dispus trimiterea în judecata a inculpatilor:CIUBOTARIU GABRIELA, director general al SC Inter Print SRL Bacau, în sarcina careia s-au retinut urmatoarele infractiuni:
– folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor si- uz de fals,APOSTOL CONSTANTIN, director general al Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, HARJA GHEORGHE, director al Directiei Organism Interimar POR din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, SAUCIUC IOAN ROMEO, sef Birou asistenta tehnica si relatia cu AM POR în cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, POPA IONEL, sef Birou evaluare, selectie si contractare în cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, în sarcina carora s-a retinut complicitate la infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor si

SC Inter-Print SRL în sarcina careia s-a retinut infractiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:
Pâna în luna martie 2008, SC Inter Print SRL Bacau a avut ca unic asociat si administrator pe inculpata Ciubotariu Gabriela care a cesionat partile sociale unei persoane apropiate (menajera locuintei), aceasta devenind si administrator al respectivei firme, iar Ciubotariu Gabriela a devenit director general.
La data de 16 iunie 2008, inculpata Ciubotariu Gabriela a folosit la Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est mai multe documente false, inexacte si incomplete (declaratiile semnate de inculpata în numele administratorului SC Inter Print SRL, CV-ul aceluiasi administrator cuprinzând date nereale, propunerea ca manager de proiect în mod fictiv a aceluiasi administrator), pe care le-a semnat în numele reprezentantului SC Inter Print SRL desi nu avea legal acest drept.
În consecinta, la data de 12 mai 2009, între SC Inter Print SRL si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Locuintei s-a încheiat contractul de finantare pentru punerea în practica a proiectului intitulat „Modernizarea activitatii de tiparire prin asimilarea de noi tehnologii” iar SC Inter Print SRL a dobândit pe nedrept suma de 689.581,47 lei (echivalentul a aproximativ 162.740 euro) provenita din Fondul European de Dezvoltare Regionala, suma cu care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului s-a constituit parte civila.
La rândul lor, inculpatii Apostol Constantin, Harja Gheorghe, Sauciuc Ioan Romeo si Popa Ionel, persoane cu functii de conducere în cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord Est, si-au încalcat atributiile de serviciu si nu au semnalat neregularitatile pe care le-au constatat cu ocazia derularii procedurilor de accesare a fondurilor europene, astfel ca au înlesnit obtinerea pe nedrept a sumei mentionate mai sus de catre SC Inter Print SRL.
Pe fondul efectuarii cercetarilor în acest dosar, inculpata Ciubotariu Gabriela a depus un act fals (Hotarârea Administratorului Unic) prin care a încercat sa acrediteze ideea ca a fost mandatata de administratorul de drept al firmei sa întocmeasca si sa depuna documentatia pentru obtinerea fondurilor europene.
În vederea recuperarii prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra bunurilor mobile apartinând SC Inter Print SRL.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Judecatoria Bacau.

În legatura cu toate dosarele penale mentionate mai sus, precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate în niciun fel sa înfrânga principiul prezumtiei de nevinovatie.

3 Comentarii

  1. eu spune:

    De mult trebuia zburat ceatarcul ala de la ADR NE. Si asta e de neinlocuit.Nu se mai gaseste in toata regiunea un om capabil si onest sa ocupe functia aia? Apostol-Gaina-Stava un trio interesant de urmarit. Poate se termina cu magariile astea in Bacau ca ne-am saturat de porcariile lor.

  2. redactia zdb spune:

    Romika, dormi bine to night? Dar tu ala care dai mana cu Apostol?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com