Consiliera parlamentarului Dragos Luchian este angajata si la Biroul Electoral Municipal. Romeo Stavarache a reclamat-o pentru incompatibilitate si conflict de interese

Romeo Stavarache a reclamat-o pe Andreea Butnaru, care lucreaza chiar în secretariatul tehnic al BEM si este si angajata la cabinetul parlamentarului Dragos Luchian, candidat la Primaria Bacau, din partea liberalilor. Mai mult, edilul o acuza de furnizarea de informatii confidentiale.

Consiliera platita de parlamentarul Luchian s-a angajat sa verifice si dosarul candidatului Luchian

Consiliera platita de parlamentarul Luchian s-a angajat sa verifice si dosarul candidatului Luchian

 

Astazi, la Biroul Electoral de Circumscriptie din Bacau au fost facute mai multe plângeri. Romeo Stavarache, candidat înca nevalidat la alegerile din 5 iunie, a reclamat un posibil conflict de interese în care s-ar afla Maria Andreea Butnaru, care este consilier juridic la cabinetul parlamentar al senatorului Dragos Luchian, deasemeni, candidat la Primaria Bacau. Andreea Butnaru este si membru în Secretariatul Tehnic al Biroului Electoral de Circumscriptie, acolo unde se verifica listele cu semnaturi ale sustinatorilor candidatilor.Romeo Stavarache

Romeo Stavarache afirma ca Andreea Butnaru este cea care furnizeaza informatii confidentiale asupra listelor de sustinatori. Asa s-ar explica plângerea depusa astazi de bacauanul Iulian Pichiu, care a reclamat ca semnatura sa s a sotiei s-ar gasi pe lista sustinatorilor lui Romeo Stavarache s a cerut sa se faca verificari. „De unde a stiut acest domn Pichiu ca numele lui este în lista de sustinatori. Acele informatii sunt confidentiale. Doamna Butnaru, consilerul lui Dragos Luchian, este în conflict de interese“, a declarat pentru ziarul Adevarul primarul Bacaului.

Andreea Butnaru a primit, potrivit declaratiei de avere din 2015, 33 de mii de lei de la cabinetul parlamentarului Dragos Luchian si 24980 de lei de la Primaria Bacau, unde este inspector. 

Iulian Pichiu afirma ca va face dezvaluiri despre ceea ce l-a determinat sa reclame la BEM ca numele lui se gaseste eronat pe lista lui Stavarache.Iulian Pichiu

„Inspirat de alti baieti care activeaza în domeniul civic, am solicitat sa se faca verificari daca ma gasesc pe acele liste. Împreuna cu alti activisti din societatea civila vrem sa demascam impostura la toate partidele“, a precizat Iulian Pichiu, care afirma ca nu o cunoaste pe Andreea Butnaru.

SURSA VIDEO: SPIRIT CIVIC

Plângerea primarului Romeo Stavarache:

„Prin prezenta va aduc la cunostinta ca d-na Maria Andreea Butnaru, care este angajata in aparatul de specialitate al Primariei Bacau, compartimentul organizare alegeri este in stare de incompatibilitate si conflict de interese intrucat a fost si este angajata a Cabinetului Parlamentar al senatorului Dragos Luchian, candidat PNL la Primaria Bacau. Totodata exista suspiciuni ca aceasta a transmis informatii confidentiale, in timpul verificarilor, din dosarul meu de candidatura catre candidatul PNL Dragos Luchian si echipei acestuia.  Va rog sa analizati si sa luati masurile necesare pe care le considerati pentru a asigura respectarea cadrului legal si echidistant in procesul de verificare si validare a candidaturilor. Anexam declaratiile de avere ale d-nei Maria Andreea Butnaru pe anii 2014, 2015 existente pe portalul Primariei Bacau“.Romeo Stavarache

 

Politician pe lista PMP fara voia lui

Secretariatul Tehnic al BEM Bacau a confirmat existenta celor trei plângeri. Carora urmeaza sa li se dea raspuns în zilele viitoare. „A plângere este a domnului Iulian Pichiu, care a cerut sa se faca vericari, daca se gaseste în lista electorala a lui Romeo Stavarache. La rândul lui, domnul Stavarache a facut o plângere în care reclama starea de incompatibilitate a domnisoarei Andreea Butnaru, colega cu mine în Secretariatul Tehnic. Mai avem o plângere de la Adrian Paduraru, care afirma ca se afla pe lista Partidului Miscarea Populara, des nu a solicitat acest lucru“, a precizat Tincuta Cobzaru, din cadrul Secretariatului Tehnic al BEM.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

2 Comentarii

  1. Vali spune:

    Pai ?i Stavarache ce reclama? Faptul ca a f?cut un abuz ?i s a folosit de datele unei persoane pentru listele lui de sus?in?tori? Omul e nxxun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com