Clientela de partid a lui Romeo Stavarache, in atentia IPJ Bacau

Pentru a risipi nelinistile unora sau pofta avocatilor, dornici sa aiba clienti grasi, imbuibati din banii publici de la bugetul local al Bacaului, am adresat o solicitare Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau, incercand sa aflu daca s-a efectuat vreo expertiza, DNA Bacauancheta, in cazul unor asociatii care au primit an de an sume uriase, nerambursabile si care au un singur numitor comun: Romeo Stavarache&familia&si grupul apropiat din PNL Bacau. Solicitarea a venit si in urma ultimilor actiuni ale DNA Bacau, care a dispus inceperea urmaririi penale pentru faptele Asociatiei Top Sport si nu numai. Mai mult, cetatenii binevoitori au inceput sa adreseze plangeri la DNA din Capitala, satui de NUP-urile date de procurorii bacauani, pe baza verificarilor formale facute de unii lucratori din politie, angajati pe principii politice sau cu BAC-ul luat la Podul Turcului.

 

PNL Bacau a ramas in doi oameni, Palar si StavaracheAsociatia Top Sport Bacau, Sport Club Bacau, CRE, Victoria s.a. merita, cu siguranta, toata atentia si expertiza contabila pentru elucidarea disparitei a milioane de euro. Acelasi grup organizat in jurul edilului bacauan a primit bani pentru publicitate in media, motiv pentru care DNA Bacau a efectuat deja cateva perchezitii in urma cu o luna.

 

In urma solicitarii transmise catre IPJ Bacau am primit un raspuns protocolar, institutional, semnat chiar de chestorul Vasile Oprisan, seful Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau. Raspunsul contine un mesaj cifrat, greu de deslusit pentru neofiti si neinitiati. In primul paragraf aflam ca cheltuirea banului public este de interes pentru politisti iar din al doilea ca jaful reclamat in cazul unor asociatii care traiesc in jurul bugetului Bacaului si al PNL nu s-a concretizat in vreo infractiune, pana acum, Dar, fireste, investigatiile sunt in curs.

Raspunsul IPJ Bacau

Vasile Oprisan in uniforma de chestor

Vasile Oprisan in uniforma de chestor

„Urmare a solicitarii dumneavostra transmisa Inspectoratului de Politie Judetean Bacau si înregistrata la nr. 362139/23.05.2014, va comunicam urmatoarele:

 

          Aspectele referitoare la finantarea cu bani publici a  unor asociatii si ONG-uri din judetul Bacau sunt de interes pentru activitatea investigativa a lucratorilor de politie, în masura în care acestea îmbraca forme de încalcare a prevederilor legale.

          În cazul în care astfel de fapte se vor concretiza, ca si infractiuni în urma investigatiilor, vor fi aduse la cunostinta dumneavoastra si a cititorilor dumneavoastra de îndata ce acest lucru va fi posibil.

 

          Va multumim pentru încrederea acordata si va asiguram, în continuare, de sprijinul nostru, potrivit competentelor conferite de LEGE.

Cu stima,

 

SEFUL INSPECTORATULUI ,

Chestor de politie

O P R I S A N   V A S I L E“

 

Un comentariu

 1. Dr.Av.Vasile Botomei,Presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania-UNBR(www.unbr.info) ajuta organele de cercetare penala din IPJ Bacau cu plangeri bine intemeiate pentru a se recupera milionnele de euro finantate nerambursabil din bugetul local al Municipiului Bacau, pentru care banii au fost luati prin imprumuturi de la banci, pe care prin credite la banci le-a obtinut primarul, dar care ar trebui sa le restituie viitorii primari ai municipiului Bacau in urmatorii 30 de ani.
  In aceste momente de mare coruptie in mediul politic, in care liderii politici sunt ajunsi in interese unii cu altii, autorul Dr.av.Vasile Botomei prin biroul din Bacau, str.Oituz,33, isi face treaba cu sarguinta si asa mai apar coruptii in planul public prin cercetari facute de domnii procurori.
  Va dati seama cat de mult se lucreaza de unii domni din politie, apoi de unii domni din procuratura, pentru a-l scoate curat pe dnul RomeoStavarache?
  A fost nevoie de 4 ani de stat dosarul penal la Parchetul de pe langa Judecatoria Bacau(PJBacau) , exact tot atat timp cat a fost Prim procuror domnul Majerii Adrian Stefan, pentru ca dupa ce a fost mutat domnul Majerii de la acest parchet sa se intample minunea ca noul Prim procuror Carmil Roca sa consate ca ca sunt relevante faptele de coruptie si sa decline dosarul penal de la PJ Bacau spre competenta DNA-ului!!
  Si toate acestea s-au intamplat dupa ce initial a fost dat rezolutie de neancepere a urmaririi penale( NUP) pentru dnul Stavarache. NUP-ul a fost contestat de dr.av.BotomeiVasile, iar noul Prim procuror Roca Carmil a admis plangerea si a trimis dosarul in competenta DNA.
  Asa ca daca vedeti spatiile demolate de primarul Romeo Stavarache care legal au fost construite cu autorizatie de constructie nr.454/2004, eliberata de Primar pentru autorul Botomei Vasile, din str.Republicii 27 ,din statia Bartolo, este bine de stiut ca rezultatul demolarii acestora a fost dorinta domnului Stavarache, pentru ca a fost ofensat de actiunea si rezultatul obtinut prin care s-a anulat desfiintarea Parcului Nord de 5000 mp. din Bacau, asemenea ca si urmare mai mutor actiuni publice.
  CEDO a condamnat Romania cu 6000 de euro, platiti de stat din cauza primarului, vestit mai nou prin dosarele de mare coruptie care suntde mai multi ani in cercetare penala.
  Dr.av.Vasile Botomei este acum mai pregatit decat oricand de pana acum sa sa probeze ca are un program foarte bun pentru Bacau.
  Oare publicitatea negativa facuta impotriva autorului Botomei Vasile, s-ar putea intoarce impotriva celor care au urmarit denigrarea in toate felurile prin toate ziarele?
  Poate a venit momentul ca cetateanul de rand sa inteleaga ca actiunile autorului Botomei au fost facute mai cu seama in interesul public si nu personal.
  -A se vedea procesele prin care au fost contestate hotararile de Consiliu Local Bacau prin care au fost majorate fara suport legal preturile la serviciile de apa si canalizare din Bacau.
  -A se vedea impunerile cu taxele de salubritate pe numarul de persoane di fiecare locuinta care sunt mai mari intr-un an decat impozitul pe apartament.
  -A se vedea introducerea abuziva a autorizatiei nde functiuonare pentru firmele din Bacau prin autorizatie de functionare de la Primar, in timp ce Legea 359/2004, republicata in 2007, prevede o singura autorizare de functionare care este reglementata a se obtine prin Biroul UNIC de la Registrul Comertului.
  – A se vedea contestatia impotiva demolarii Stadionului Municipal Bacau, prin care Tribunalul Bacau a blocat demolarea stadionului inlocul caruia Primarul ar fi vrut sa de=a terenul liber pentru un alt MOLL.
  – A se vedea actiunea de contestatie a demolarii Parcului Nord din Bacau, actiune reusita de Botomei Vasile inca de la debutul primarului Stavarache exact din 2004.
  – A se vedea actiunile de desfintare a Politiei primariei municipiului Bacau care a fost infintata ca instrument de represiune din partea primarului, fara sa fi fost necesar, deoarece in Bacau exista Politia nationala, jandarmeria din IJJ Bacau.
  Va multumesc,
  Doctor in drept,
  Avocat mediator Vasile Botomei/www.unbr.info/0744191717/Bacau, str.Oituz,33/www.avocatul-poporului.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com