UPDATE Cine sunt sforarii lui Stavarache, care emit „in eter“ zvonuri despre cearsafuri si tentative de sinucideri in Penitenciar

UPDATE: Scrisoarea sotiei primarului bacauan, scrisa pe alocuri într-un limbaj de lemn,  referitoare la zvonurile tentativei de sinucidere, a trezit si reactii de consternare. Constantin Chiriac, un bacauan care s-a lovit de refuzul edilului Stavarache de punere in aplicare a unei hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile, referitoare la o retrocedare a dorit sa dea un drept la replica, care se gaseste la finalul articolului. 

Arestarea edilului Romeo Stavarache a produs mutatii profunde in societatea bacauana, unde parvenitii s-au orientat ca fluturii spre bec. Ultimul zvon, dezavuat atat de apropiatii din partid, de avocati dar si de sotia Anca Stavarache pare sa fie o alta sicana

Romeo Stavarache nu a vrut sa se sinucidapusa in scena de sfatuitorii primarului bacauan, care l-au tinut in eroare ani de zile, creindu-i impresia ca mita, abuzul in functie si favorizarea clientelei politice sunt perfect legale. Nu, cu siguranta, Romeo Stavarache nu a incercat sa se sinucida si nici nu are probleme psihice atat de grave, incat sa necesite tratarea lui in libertate, eventual intr-o clinica de psihiatrie.

Dar cei care l-au protejat, despre care Stavarache a vorbit in cercuri restranse de mai multe ori, care au fost bine furajati din bani publici si in detrimentul interesului public al bacauanilor, ar merita o expertiza, eventual un dosar penal. Pentru ca au folosit informatii ilegal, pentru a-si trage foloase necuvenite. Temerea multora este ca edilul a inceput sa vorbeasca, sa-i toarne pe cei care l-au tinut in intuneric. Care i-au creat impresia lui si unor oameni de afaceri, ca fara protectia lor nu se poate, ca asa e cu mafia celor care lucreaza la stat. Lucrurile incep sa se precipite, inclusiv pentru cei care i-au facut propaganda primarului. Pentru ei sunt facute plangeri, pentru bani publici, trafic de influenta si ceea ce au dat inapoi sefului.

Ana Stavarache, femeia puternica din spatele primarului Bacaului, a incercat sa calmeze spiritele. Romeo Stavarache nu are de gand sa faca un act extrem:

 „Astazi, când eu si familia mea trecem prin momente dificile, îndemn în mod public la respect si echilibru, din postura de sotie a unui om care a crezut toata viata în aceste valori.

 Anca StavaracheEste regretabil ca institutii media prestigioase au decis sa difuzeze materiale în care s-a vorbit despre o presupusa încercare de sinucidere a sotului meu, citând surse ”de încredere, dar care au dorit sa-si pastreze anonimatul”. Nimic mai neadevarat! Sotul meu a avut si are un comportament demn si cu încredere ca justitia îsi va face datoria. Nu a încercat nicio clipa sa recurga la un act extrem ci, dimpotriva, se pregateste pentru urmatorul termen de judecata, din data de 22 august. Cei care au avut ocazia sa îl cunoasca cu adevarat, stiu ca sotul meu este un om care crede în Dumnezeu si care, ca orice bun crestin, nu s-ar gândi nicio secunda la o astfel de solutie.

 

Nu doresc ca sotul meu sa fie privit cu compasiune, dar nici nu doresc ca persoana sa sa devina obiectul unor stiri de presa nefondate, bazate pe zvonuri inexplicabile si neverificate.

 

Multumesc tuturor celor care  au ales în aceasta perioada sa fie alaturi de familia noastra si le multumesc jurnalistilor care au relatat despre cazul sotului meu cu profesionalism si echilibru.

Cu respect,

                                                           Ana – Maria Stavarache”

 

REPLICA: STIMATA DOAMNA STAVARACHE,

 

Subsemnatul Chiriac N Dumitru, cetatean al municipiului Bacau, va fac cunoscut ca am citit scrisoarea deschisa a dv. , in care solicitati respect pentru fostul primar Stavarache Romeo si doresc sa va precizez urmatoarele:

–       Eu, personal, nu pot accepta nici o farâma de respect, pentru un infractor dovedit de Parchet si trimis in judecata penala, pentru grave fapte de coruptie

–       Eu, personal, am fost victima acestor fapte savârsite cu premeditare de infractorul Stavarache Romeo, in calitatea ce am avut-o de procurator al petentei Duhalm Elena, careia infractorul Stavarache Romeo, nu i-a solutionat cererea de retrocedare, in mod premeditat, incalcând cu buna stiinta, toate prevederile legale funciare si refuzând sa puna in executare 2 sentinte civile definitive si irevocabile, respectiv SC nr. 508/2006, pronuntata de Tribunalul Bacau, sectia Contencios Administrativ si SC nr. 3418/2007 , pronuntata de Judecatoria Bacau care a fost investita si cu formula executorie, pe care am cautat sa o pun in executare silita, prin executor judecatoresc, insa acest lucru nu a fost posibil, ca urmare a ordinului ce l-a dat Politiei Locale Bcacau, sa se trensmita acestui executor ca el nu se afla in sediu, desi era in sediul Primariei, in repetatele rânduri când m-am prezentat cu executorul.

–       Acest individ, Stavarache Romeo, a mintit toate autoritatile statului la care eu m-am adresat, pentru a-l determina sa solutioneze legal, cererea de retrocedare a petentei Duhalm Elena, inregistrata la Comisia locala Bacau, sub nr.31292/08.09.2005, care a ramas nesolutionata legal nici pâna la aceasta data.

Pentru aceste motive, eu nu pot avea niciun fel de respect fata de acest individ, care a incalcat, premeditat, legile tarii, Constitutia României si atributiile ce le-a avut, in calitate de presedinte al comisiei locale Bacau de retrocedare a proprietatilor si consider ca in prezent se afla in locul care i se cuvine.

 

21.08.2014                                                             Chiriac N Dumitru

2 Comentarii

  1. ax spune:

    Domnule Chiriac , stai linistit , Stavarache va fi ocupat cel putin 10 ani , important este sa nu mai punem pe unul ca el sau ca pe Sechelariu.Sa nu mai fim de rasul Romaniei ! Oare putem ???

  2. Vasile Botomei vrea sa-l ajute pe Primarul Romeo Stavarache.
    La Penitenciarul Bacau s-a inregistrat o cerere de vizita din partea Dr.av.Vasile Botomei pentru a fi scos la vizita Primarul Romeo Stavarache.
    Aceasta cerere de vizita vine in conditiile in care nici o persoana publica, nu a cerut sa-l viziteze pe Romeo Stavarache in ultimile luni de zile de cand este incarcerat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com