Cine are nevoie de Rusia si cum afecteaza sanctiunile internationale industria de automobile

Scris de Valentin Vasilescu

NATO a dat un comunicat prin care Moscova este somata sa înapoieze Ucrainei Crimeea. Uniunea Europeana împinsa de la spate de SUA a adoptat o rezolutie prin care Rusia nu mai este considerata partener ci inamic. De 5 ani SUA, Canada si Uniunea Europeana impun sanctiuni economice Moscovei. România tine pasul cu Occidentul si viseaza ca Rusia ne ataca zilnic. Cu toate acestea Rusia înregistreaza un ritm de crestere anual de peste 2 %.

În 2018, firma Dacia-Renault a înregistrat un numar record de 550.700 de autovehicule, aducînd cei mai multi bani la bugetul României si avînd cei mai multi angajati. O mare parte a bugetului SUA, Canadei si Uniunii Europene provine din industria costructoare de automobile. Europa si America au adoptat standarde antipoluare care nu permit comercializarea automobilelor care nu folosesc catalizator. Acest catalizator contine un metal rar, numit paladium care retine bioxidul de carbon prin toba de esapament. Deficitul de pe piata mondiala, în ceea ce priveste cererea si oferta de paladium, a fost anul trecut de 1,4.

Problema noastra, a UE, a SUA si a Canadei e ca minereul de paladium se gaseste doar în Rusia si Africa de Sud. Rusia fiind principalul exportator mondial de paladium. Din anumite motive Rusia a decis ca în perioada 1 aprilie – 31 octombrie, sa nu exporte paladium. Automat, pretul unciei de paladium a ajuns la 1.600 USD, depasind pretul aurului. Comparativ cu luna august 2018, pretul paladium ului s-a dublat. Se preconizeaza ca si piata automobilelor va înregistra scaderi semnificative si Dacia-Renault va fi obligata sa reduca productia.

Asadar are nevoie Rusia de noi, de Uniunea Europeana, de SUA sau noi avem nevoie de Rusia ?

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

2 Comentarii

  1. Babardiss spune:

    Ca de fiecare data, cel putin in cea ce ma priveste, sunteti un deschizator de minti….

    • Bogdan I spune:

      Pe dracu ! E pesemene pupator de sutane kremlineze ! Un popor ce renunta la principii merita sa dispara ! La fel si Uniunea Europeana si intreaga Lume Libera ! Desigur ca sfertodoctii nu inteleg asta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com