Ceremonie la Sinaia, pentru eroii americani cazuti la datorie in România

Ambasada SUA în România organizeaza o ceremonie de depunere de coroane de flori la Monumentul comemorativ din Sinaia, dedicat eroilor americani din Al Doilea Razboi Mondial cazuti la datorie în România. În ultimul Razboi au murit pe teritoriul României 378 de militari americani, in marea lor majoritate piloti, care au bombardat linia Ploiesti-Bucuresti, unde se aflau rafinariile, sondele si caile care asigurau alimentarea cu petrol a frontului.

foto:www.caleaeuropeana.ro

Evenimentul, care va avea loc luni, 20 mai, de la ora 11.30, în Piateta „Vulturii Libertatii“, marcheaza Memorial Day, ziua dedicata militarilor americani cazuti la datorie pentru tara lor. La ceremonie participa ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, ministrul Apararii Nationale, Gabriel Les, primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea, oficiali civili si militari, români si americani, precum si ambasadori si atasati militari acreditati în România.

Accesul presei se va face între orele 10.30 – 11.15, prin punctul de acces dinspre Strada 13 Septembrie. Accesul în spatiul delimitat pentru mass-media va fi permis pe baza legitimatiei de presa. Ca urmare a restrictiilor de circulatie, impuse pe perioada desfasurarii evenimentului, parcarea autoturismelor nu va fi posibila în zona adiacenta Monumentului.

Memorial Day (Ziua Memoriala sau Ziua Eroilor) este o sarbatoare oficiala la nivel federal în Statele Unite ale Americii, fiind sarbatorita în ultima zi de luni din mai. Denumita în trecut si Decoration Day, ea comemoreaza soldatii americani care au murit în lupta sau în serviciul militar. A fost introdusa pentru a cinsti soldatii unionisti ucisi în Razboiul American de Secesiune – dar dupa Primul Razboi Mondial a fost extinsa, pentru a onora memoria tuturor americanilor care au murit în razboaie.

Monumentul din Sinaia a fost inaugurat în anul 1999 si mutat pe actualul amplasament în 2015.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com