Centru de documentare si informare la Helegiu

Vineri, 4 noiembrie,a fost inaugurat Centrul de Documentare si Informare de la Scoala cu Clasele I – VIII Helegiu, jud. Bacau. La eveniment au participat reprezentanti ai Inspectoratului Scolar Judetean Bacau, directorul Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacau, profesorul Gabriel Stan, dar si primarita Mihaela Badic, viceprimarul Ciprian Enea, cadre didactice si elevi.

 

Acesta este al 13-lea din ultima serie de astfel de centre ce s-au înfiintat în judetul Bacau si care apartin valurilor sapte si opt ale acestui proiect. Deci acum, la nivelul judetului, sunt functionale 27 de C.D.I. –uri. Acest nou Centru de Documentare si Informare, îsi propune, din perspectiva institutionala, transformarea acestei scoli din mediul defavorizat, într-un centru de polarizare a activitatilor educationale si culturale la nivel comunitar.  De asemenea, proiectul C.D.I. reprezinta un model de dezvoltare institutionala a scolii. Situat în centrul unitatii, C.D.I. reprezinta o zona de resurse pluridisciplinare cu finalitate pedagogica, fiind totodata un spatiu cultural, care ofera oportunitati pentru dezvoltarea personala si profesionala.

 

Centrul de Documentare si Informare de la Scoala cu Clasele I – VIII Helegiu, jud. Bacau, se doreste a fi un mediu stimulativ, care va incita la cunoastere si la dezvoltarea gustului pentru lectura. Acolo exista si o banca de informatii, care va putea fi valorificata în forma fizica si virtuala.

Centrul de Documentare si Informare de la Scoala cu Clasele I – VIII Helegiu, jud. Bacau, îsi propune printre altele ca, respectând etnia, religia, fara nicio discriminare deci, oricine sa beneficieze de serviciile acestuia, putând sa se integreze astfel cu succes în societatea contemporana si în Comunitatea Europeana. Odata devenit functional, acesta va contribui la asigurarea egalitatii sanselor de reusita ale copiilor, indiferent de mediul din care provin, la favorizarea accesului acestora, dar si a cadrelor didactice si a comunitatii locale, la cultura si informatie actuala, la promovarea inovatiei pedagogice si la introducerea noilor tehnologii în practicile pedagogice si educative curente, dar si la adaptarea sistemului educativ românesc la standardele în domeniul documentar, promovate la nivel european.  C.D.I.-urile concentreaza în acelasi spatiu un fond documentar de actualitate, pluridisciplinar si multisuport, adaptat nevoilor utilizatorilor si specificului scolii, dar si mijloacele de documentare si informare, aparatura si echipamentele, care vor permite exploatarea eficienta a fondului documentar.  Acestea sunt organizate unitar, pentru întreaga institutie de învatamânt si integreaza biblioteca scolara si structurile infodocumentare existente la nivelul unitatii scolare.

„Centrul de Documentare si Informare de la Scoala cu Clasele I – VIII Helegiu, jud. Bacau, este al 13-lea din ultima serie de astfel de centre, ce s-au înfiintat în judetul Bacau si care apartin valurilor sapte si opt ale acestui proiect.

Deci acum, la nivelul judetului sunt functionale 27 de C.D.I. –uri.

Deja în rândul lor am remarcat o concurenta benefica. Prognozam ca în perioada urmatoare se vor înfiinta în judetul Bacau alte doua C.D.I.-uri.

Fiecare unitate scolara nominalizata este obligata sa raspunda în mod corespunzator acestei provocari. De aceea, invitam pe aceasta cale toti factorii implicati, autoritati locale, directori, profesori si elevi, sa se dedice acestui proiect foarte util.”, a spus. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com