Ce eforturi se fac pentru alimentarea cu apa a cetatenilor municipiului Bacau. Cand revine furnizarea apei la program normal

Primaria Bacau, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Institutia Prefectului incearca sa suplineasca lipsa apei la robinete, prin furnizarea de apa nepotabila si potabila in 69 de locatii din oras. În fiecare zi se distribuie 700 de tone de apa nepotabila si 70 de tone de apa potabila. Ultima defectiune, produsa marti dimineata, a fost remediata in urma cu putin timp si pana vineri conducta care transporta apa de la Valea Uzului la Bacau, pe o portiune de 60 de kilometri, va fi umpluta cu apa iar programul de furnizare catre bacauani va intra in regim normal.


„Primaria Bacau furnizeaza zilnic catre populatie 70.000 de litri de APA POTABILA în 11 locatii din oras, respectiv peste 700.000 de litri de APA NEPOTABILA în 58 de locatii.
Distribuirea apei nepotabile se realizeaza cu un numar de 18 masini (din care 5 apartinând ISU Bacau), deservite de 63 de angajati din cadrul structurilor de specialitate ale primariei.
Facem acest efort constientizând disconfortul major la care sunt supusi bacauanii dar si având convingerea ca este de datoria municipalitatii sa dea o mâna de ajutor populatiei. Cu siguranta aceste demersuri nu vor rezolva problema si pot parea insuficiente însa, sub nici o forma, eforturile facute nu pot fi desconsiderate.
Totodata, am solicitat Institutiei Prefectului sa dispuna asigurarea unei cantitati de apa potabila din rezervele existente la Administratia Nationala a Rezervelor de Stat.
Potrivit ultimei comunicari facute de conducerea Companiei Regionale de Apa, lucrarile de remediere a avariei la aductiunea de apa se vor finaliza la ora 14:00, urmând ca ulterior sa înceapa manevrele de umplere a conductei de aductiune cu lungime de peste 60 de km (operatiune ce va dura, conform CRAB, 48 de ore)“, a precizat primarul Cosmin Necula.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com