Ce activitati de voluntariat, sprijinite de Ambasada SUA si American Councils, vor avea loc in judetul Bacau in proiectul „4/4Pentru Prieteni“

Zece evenimente de voluntariat au fost anuntate în judetul Bacau, pana acum, pe site-ul proiectului „4/4PentruPrieteni“, finantat si sprijinit de Ambasada Statelor Unite ale Americii in Romania si American Council.
În toata Romania, pana acum, s-au inscris in proiect peste 200 de organizatii civice si grupuri de voluntari. Anul acesta, pe 4 aprilie, se implinesc 50 de ani de la moartea lui Martin Luther King Jr., personalitate americana in numele careia se organizeaza si manifestarile de voluntariat din Romania.

„Ambasada Statelor Unite în România împreuna cu American Councils for International Education au lansat proiectul 4/4PentruPrieteni inspirat de gândurile remarcabilului activist american Dr. Martin Luther King, Jr.: „Întrebarea cea mai stringenta si importanta a vietii este: ce faci pentru ceilalti?”. Prin acest proiect ne dorim sa dedicam ziua de 4/4/2018 comunitatii si faptelor bune si sa onoram mostenirea impresionanta lasata de Dr. Martin Luther King Jr., de la moartea caruia comemoram 50 de ani pe 4 aprilie 2018. Peste 200 de parteneri locali din mediul rural si urban au acceptat invitatia de a celebra la nivel national valorile voluntariatului si ale prieteniei si de a ne uni fortele pentru a schimba ceva în bine în jurul nostru, oriunde ne-am afla în România.
Daca doriti sa va alaturati acestei initiative în calitate de voluntar, va invitam sa accesati harta interactiva pentru a afla ce activitati se deruleaza în judetul vostru. Apoi, completati formularul de înscriere si ne vedem pe 4 aprilie la 4/4PentruPrieteni. Ulterior înscrierii ca voluntar la o activitate, veti primi un e-mail de confirmare si mai multe detalii despre activitatea locala la care doriti sa participati. Primii 1,500 de voluntari înscrisi online vor primi fiecare câte un tricou personalizat. Ultima zi pentru înscrierea voluntarilor este 18 martie (ora 23:59).
Informatii complete despre program sunt disponibile si online pe pagina web dedicata proiectului: http://americancouncils.ro/44pentruprieteni.“,  se precizeaza intr-un comunicat al Ambasadei SUA.

Activitati de voluntariat anuntate in judetul Bacau

Voluntariat la Centrul Rezidential Pro-Familia

Organizator: American Corner Bacau (Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau)
Descriere: Activitatea va presupune donatie de carti, jucarii, jocuri si dulciuri pentru copiii institutionalizati în acest centru, precum si activitati nonformale cu organizate de copii si profesorii participanti la aceasta activitate.

Locul desfasurarii: Centrul Rezidential Pro-familia, Complex Bistrita, Bd. Unirii, Nr. 49, Bacau

Intervalul orar: 10:00-13:00

SCOALA VIITORULUI
Organizator: Asociatia Next Move

Descriere: Vom construi, cu ajutorul elevilor scolii, dar si elevi din alte scoli si licee din municipiul Bacau, Scoala Viitorului (Scoala ideala, din punctul lor de vedere- infrastructura si metode de predare/ invatare). Copiii si tinerii vor fi invitati sa isi scrie ideile despre ,,Scoala Viitorului” (scoala ideala) din punctul lor de vedere pe frunze, flori si fluturi, elemente create din hartie colorata. Pe langa aceste elemente le vom pune la dispozitie materiale (carton colorat, elemente din lemn, lipici, etc.) din care sa construiasca macheta unei scoli, pe care vor lipi formele colorate pe care si-au notat ideile.

Locul desfasurarii: Municipiul Bacau, Scoala Gimnaziala ,,Spiru Haret”

Interval: 12.00-16.00

DARUIM LA INTAMPLARE
Organizator: Grupul Local de Initiativa pentru Tineret

Descriere: Voluntarii vor confectiona felicitari si martisoare pe care le vor oferi batranilor de la Caminul “Sfintii Voievozi”, de la Centrul de Servicii Sociale, precum si locuitorilor din Municipiul Moinesti.

Locatie: jud. Bacau, Moinesti, Centrul de Servicii Sociale Moinesti, Caminul pentru batrani “Sfintii Voievozi” Moinesti

Interval orar: 12 – 17

VOLUNTARIAT LA CENTRUL REZIDENTIAL PENTRU VÂRSTNICI ,, SFINTII VOIEVOZI” MOINESTI
Organizator: Colegiul Tehnic ,, Grigore Cobalcescu”Moinesti

Descriere: Donarea unor pachete si socializare cu batrânii institutionalizati

Locatie: Jud.Bacau,Moinesti , Centrul Rezidential pentru varstnici ,, Sfintii Voievozi” str. Crângului nr.49 cod 605400

Interval orar: 10,30-13,00

VOLUNTARIAT LA AZILUL DE BATRÂNI
Organizator: Scoala Gimnaziala ,, Stefan cel Mare” Zemes

Descriere: Organizarea unei sezatoare traditionale

Locatie: Bacau, loc. Moinesti Centrul Rezidential pentru vârstnici ,, Sfintii Voievozi” Moinesti str.Crângului nr.49 cod 605400

Interval orar: 10,30-13,00

VOLUNTARIAT AZILUL DE BATRÂNI
Organizator: Scoala Gimnaziala ,, Ion Creanga” Bolatau Zemes

Descriere: Spectacol artistic, cadouri sub forma de desene si felicitari

Locatie: Bacau Moinesti Centrul Rezidential pentru vârstnici ,, Sfintii Voievozi” str. Crângului nr.49 cod 605400

Interval orar: 10,30- 13,00

VOLUNTARIAT CIVIC
Organizator: Scoala Gimnaziala ,, Stefan cel Mare” Zemes

Descriere: Vizite la domiciliul veteranilor de razboi si a vaduvelor de razboi,împartirea de plachete comemorative 100 de ani de la Marea Unire, pachete alimentare si felicitari de Paste si activitati gospodaresti

Locatie: Bacau, comuna Zemes ,la adresele veteranilor de razboi si a vaduvelor de razboi de pe raza comunei

Interval orar: 10.00-14,00

Doneaza o jucarie ca sa faci o bucurie!

Organizator: Fundatia KTS Bacau- Centrul Sorin Moinesti

Descriere: “Doneaza o jucarie ca sa faci o bucurie” presupune donatie de jocuri, jucarii dar si dulciuri pentru copiii cu cerinte educationale speciale din cadrul centrului .

Locatie: Centrul Sorin-mun Moinesti , str. Schelei, nr.1

Ora: 10.00-12.00

JOC SI VOIE BUNA =SANATATE
Organizator: Fundatia KTS Bacau- Centrul Sorin Moinesti

Descriere: Actvitatea “Joc si voie buna=SANATATE! consta in amenajarea parcului de langa centru astfel incat sa devina un loc al bucuriei, un loc in carea parintii, bunicii impreuna cu copiii sa petreaca in mod placut timpul lor liber .

Locatie: Parcul de joaca de langa Centrul Sorin-mun Moinesti , str. Schelei, nr.1

Ora: 12.00.-16.00

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com