Concurs de creatie literara „Bronislawa Wajs“, adresat scriitorilor romani si rromani

Revista online “Rromano vak”, Grupul de Initiativa “Uco Dikhipen” si Connections Romania, cu sprijinul Centrului National de Cultura a Romilor “Romano Kher”, Centrului de Cercetari Culturale si Sociale “Romane Rodimata”, Asociatiei “Max – Valentin Ruge” organizeaza editia I a Concursului national de creatie literara “Bronislawa Wajs”.

Cei care doresc sa participe, trebuie sa trimita doua creatii pentru sectiunea aleasa la adresa redactierromanovak@yahoo.com, pâna la data de 3 aprilie 2018. Autorii pot opta pentru fiecare din cele 3 sectiuni, însa vor putea primi premiu pentru o singura sectiune.

„În perioada 4-7 aprilie va avea loc jurizarea lucrarilor, iar în data de 8 aprilie 2018 vom anunta, pe saitul www.rromanovak.com, rezultatele finale ale concursului. Jurizarea va fi asigurata de prof. Andra Tischer Podia (Colegiul National “Octavian Goga” din Sibiu) si prof. Daniela Roxin (de la Scoala nr. 2 Tamasda, jud. Bihor). De asemenea, lucrarile situate pe locurile I, II, si III vor fi publicate, în aceeasi zi, în Revista online “Rromano vak”, la categoria CENACLU“, se precizeaza pe site-ul https://www.rromanovak.com.

„Ne-am gândit ca e important sa organizam un astfel de concurs. Am mai organizat, în 2017, câteva concursuri literare de proportii mai mici, în cadrul Cenaclului literar “Anton Pann” (actualul Cenaclu literar “Rromano vak”, aflat sub egida Revistei online [de cultura si atitudine] “Rromano vak”), însa de data aceasta ne aflam în preajma unui eveniment special, fiindca ni s-au alaturat alte organizatii si institutii importante, cum ar fi: Centrul National de Cultura a Romilor “Romano Kher”, Asociatia “MAX – Valentin Ruge” Salonta, Centrul de Cercetari Culturale si Sociale “Romane Rodimata”, Connections Romania.

Am considerat ca o formula ideal conceputa ar fi structurarea concursului astfel: o sectiune de poezie sau proza în limba româna (în care creatiile sa fie inspirate din cultura rromilor), o sectiune de poezie sau proza în limba rromani – cu tema optionala, cât si o sectiune dedicata traducerilor literare în limba rromani. Prin urmare, concursul se adreseaza atât scriitorilor rromi, cât si tuturor celorlalti scriitori din România interesati de limba, cultura, traditiile si societatea noastra, consolidând diversitatile culturale prin intermediul literaturii“, a precizat Daniel-Samuel Petrila, coordonatorul proiectului online “Rromano vak“.

La acest concurs sunt invitati sa participe scriitori de orice vârsta, la urmatoarele sectiuni: poezie/ proza în limba româna; poezie/ proza în limba rromani; traduceri literare în limba rromani.
Atentie!

În cazul sectiunii de poezie sau proza în limba româna se vor lua în considerare creatiile inspirate din cultura rromilor. Vor fi oferite diplome de participare indiferent de rezultate. Câstigatorii vor primi în plus volume oferite de CNCR “Romano Kher” si CCCS “Romane Rodimata”, dar si alte premii surpriza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com