CCD Bacau a semnat un nou memorandum cu Ambasada SUA/ Americanii vor finanta noi programe culturale

De curând C.C.D. Bacau a semnat un alt memorandum cu Ambasada S.U.A., care stabileste noi termeni de colaborare si de parteneriat, ce prevad cu prioritate mentinerea la aceleasi standarde a activitatilor desfasurate la Centrul „American Corner Bacau”. Acesta a fost semnat de directorul institutiei bacauane, profesorul Gabriel Stan si de noul atasat cultural al Ambasadei S.U.A. la Bucuresti, Edwina Sagitto. Asadar, activitatile organizate la Centrul „American Corner Bacau”, vor fi diversificate ca tematica (educationala, culturala, sociala), dar si ca structura – conferinte, seminarii, workshopuri, expozitii, spectacole, etc. Prin calitatea si diversitatea programelor desfasurate la Centrul „American Corner Bacau”, în cei cinci ani de functionare neîntrerupta, s-a reusit atragerea, alaturi de cadrele didactice bacauane, a unui public nou, format din elevi, liceeni, studenti, reprezentanti ai unor ONG-uri si ai unor servicii publice locale, care au  participat cu interes la activitatile organizate. Utilitatea programelor organizate la Centrul „American Corner Bacau”, rezida tocmai din initierea unor activitati extracurriculare si extrascolare diverse si interesante, în colaborare cu cadrele didactice, precum si din familiarizarea publicului larg, cu cultura si civilizatia americana, dar si cu unele realitati ale societatii contemporane, cum ar fi: traficul de fiinte umane, incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati, dimensiunea de gen, coruptia, toleranta, diversitatea culturala, etc. Activitatile desfasurate de acest centru s-au bucurat permanent de un real interes si din partea autoritatilor, a mass-mediei, ceea ce a adus institutiei bacauane un plus de vizibilitate în comunitatea locala, contribuind astfel la cresterea prestigiului institutiei în mediul educational. Fiecare proiect a beneficiat de o atentie deosebita, deseori, organizatorii reusind sa asigure participarea unor invitati de marca din tara si strainatate. Astfel, noul atasat cultural american de la Bucuresti, Edwina Sagitto, a apreciat în termeni pozitivi aceasta colaborare si a promis institutiei bacauane în continuare sprijinul.

„În viitor ne vom focaliza mai mult pe dezvoltarea Centrului „American Corner Bacau” si a Centrului Regional de Resurse pentru Educatia Civica, deoarece o buna functionare a acestora, permite accesul nemijlocit al elevilor si cadrelor didactice la diferite programe educationale, civice si culturale americane. De asemenea, ne gândim sa initiem câteva proiecte educationale de anvergura, care îsi propun promovarea educatiei împotriva urii, dar si a tolerantei si reconcilierii, combaterea traficului de fiinte umane si a discriminarii în scoli.Suntem onorati de interesul sporit pe care Ambasada S.U.A. îl manifesta fata de C.C.D. Bacau. Aceasta situatie ne obliga sa continuam si sa dezvoltam parteneriatul cu americanii.”, ne-a informat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau.În acest context Departamentul de Stat, prin Ambasada S.U.A. la Bucuresti va sprijini si în acest an scolar o serie de programe educationale si culturale organizate de C.C.D. Bacau.

 

 

 

Un comentariu

  1. Aceasta activitate se poate realiza prin cunoasterea si exploatarea ofertei catedrelor si cadrelor didactice din facultatea la care studiaza, dar si prin propunerile facute de studenti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com