Mesajul primarului Romeo Stavarache de Anul Nou (2015)

Primarul Romeo Stavarache (52 de ani), inculpat in doua dosare de coruptie, aflat intr-o lunga perioada de arest, (pe 29 decembrie i-a fost prelungita masura arestului la domiciliu) s-a simtit dator sa le transmita un mesaj locuitorilor municipiului Bacau, inainte de intrarea in noul an, 2015.

artificii Bacau-Facebook Romeo Stavarache

artificii Bacau-Facebook Romeo Stavarache

Cu aerul de tatuc, de mare ctitor, Romeo Stavarache a facut o fixatie pe perioada de cand este el primar si a ridicat Bacaul pe cele mai inalte culmi ale dezvoltarii. Si cum de mult timp nimeni nu a mai deschis gura sa laude epoca de aur (2004-2014, pana la arestarea edilului), o face chiar primarul suspendat din functie.  In mesajul de Anul Nou, primarul spune ca locuitorii urbei, fara deosebire de sex, culoare, convingeri sau pregatire sunt „minunati si extrem de muncitori si dedicati“.

Mesajul de pe Facebook se incheie cu convingerea lui Romeo Stavarache ca Dumnezeu il va judeca corect si pentru faptele de coruptie, pentru care procurorii au cerut arestul: „Am încredere în Dumnezeu, ne va arata tuturor daca am gresit sau daca am facut bine. Am încredere ca ne vom bucura de Adevar si Dreptate“.

Romeo Stavarache:

„Dragi bacauani,

Romeo StavaracheVa multumesc pentru tot sprijinul pe care mi l-ati acordat în ultimii 10 ani. Va asigur ca orice primar îsi doreste sa poata comunica mereu cu oameni minunati, extrem de muncitori si dedicati, asa cum ati fost si sunteti. Pentru mine, a fost o bucurie si o onoare sa putem face împreuna toate aceste lucruri care se vad în oras si care sunt, în primul rând, meritul dumneavoastra.

Mi-e greu sa-mi imaginez cum ar fi aratat astazi Bacaul fara realizari importante, pentru care ati muncit din greu. Daca punem alaturi doua fotografii, din 2004 si 2014, multe sunt de nerecunoscut. Sunt lucruri care se vad: Podul de la Serbanesti, pasajul subteran Stefan Guse – Oituz, Calea Moinesti si Podul Margineni, Podul Trebes, Teatrul de Vara, Centrul de afaceri „Mircea Romeo Stavarache Cancicov”, bazinul de înot, parcul Catedralei si altele. Sunt investitii pe care eram obligati sa le facem si al caror beneficiu se va vedea în timp: groapa de gunoi, investitiile în apa (aductiune, statie de tratare, statie de epurare, retele). Sunt investitii pe care trebuia sa le facem pentru a nu-i abandona pe multi dintre noi – termoficarea; de asemenea se va vedea în timp, mai ales ca anul acesta si anul viitor se înlocuiesc zeci de kilometri de retele, vechi si de 40 de ani, ciuruite. Sunt zeci de strazi care erau de pamânt în cartiere si acum au conditii de oras; ce a mai ramas de facut e putin fata de ce a fost.

Cel mai mare regret al meu este ca nu am reusit sa finalizam înca Spitalul Municipal dar speram ca anul viitor va fi Spitalul Municipal Bacau (2)finalizat, iar atunci când copiii nostri vor fi tratati în conditii civilizate, când bacauanii vor fi salvati în momente dificile, vom avea puterea sa trecem peste încercarile din momentul constructiei si poate sa uitam nemultumirile de acum. Spitalul va fi al dumneavoastra si al copiilor dumneavoastra, asta trebuie sa stiti.

Ceea ce am muncit împreuna atâtia ani se va vedea si în santierele de anul viitor: apa si canalizare pe zeci de strazi din cartiere, strada Stefan cel Mare, strazile Milcov – I. L. Caragiale, reabilitarile termice ale blocurilor, poate si Insula.

Ma bucur ca am avut dreptate în privinta centurii ocolitoare si ea se va face din singura sursa posibila: fondurile europene.

Am încredere ca va veti putea bucura multi ani de acum înainte de toate acestea, pentru ca meritati.

Am încredere în Dumnezeu, ne va arata tuturor daca am gresit sau daca am facut bine. Am încredere ca ne vom bucura de Adevar si Dreptate.

Va doresc sa va bucurati de sarbatori, sa petreceti în mijlocul familiei si prietenilor. Anul 2015 sa va aduca bucurii din partea tuturor apropiatilor, sa va fereasca de dezamagiri si va dea Dumnezeu putere si credinta!

LA MULTI ANI!“

 

3 Comentarii

 1. ilie spune:

  Mai nemernic de primar ce esti!!!!!
  Te-ai uitat cum arata strazile din Bacau ?
  Te-ai uitat cum arata teatru sin Bacau?si arata asa de ani buni !!!!!
  Te-ai uitat cum arata blocurile din din Bacau?
  Te-ai uitat la blocurile de pe Stefan cel Mare nr 11 .13.15. cum arata treptele trotuarelor?
  …si tu ai curaj sa transmiti mesaje de anul nou…??

 2. Vali spune:

  Mi e si greata. Ce tupeu jegos are, ma mir ca nu ii este rusine!

 3. Sova spune:

  Omu are probleme cu capu nu cu inima

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com