CCD Bacau ii pregateste pe profesori pentru definitivat si titularizare

Pentru desfasurarea în bune conditii a examenelor nationale de definitivare si titularizare în învatamânt,  sesiunea 2015, Casa Corpului Didactic ”Grigore Tabacaru” Bacau, în colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, vine în sprijinul candidatilor, care se confrunta în acest an cu schimbarile majore rezultate din noua metodologie si care vor sustine examenele în vara.

Gabriel StanInspectorii scolari vor asigura, pentru fiecare disciplina, prin activitati de informare si consiliere, participarea cadrelor didactice la astfel de programe de pregatire, organizate, la solicitarea Ministerului Educatiei, de  CCD Bacau. Institutia de formare bacauana a avizat anul acesta programul ”Consiliere metodica de specialitate, cu scopul obtinerii gradelor didactice si titularizarii în învatamânt”, destinat cadrelor care se afla în acesta situatie.

Prima sesiune este dedicata cadrelor didactice din învatamântul prescolar. Ea va debuta joi, 11 iunie, de la ora 14, în Sala de conferinte a ISJ Bacau, având ca suport modelele – cadru si modelele pe disciplina. ”Institutiei noastre îi revine obligatia de a organiza sesiunile specifice de formare. Inspectorii scolari din cadrul ISJ Bacau, în colaborare cu specialistii nostri, vor sustine cursurile, iar CCD va certifica participarea la acestea.”, e explicat profesorul Gabriel Stan, directorul CCD Bacau.

 

Cursul se va desfasura pe parcursul a 40 de ore, coordonat de profesorii Aurelia Pitu, inspector scolar si  Maria Matasaru, formator al CCD Bacau.Centrul National de Evaluare si Examinare a publicat modele de subiecte pentru examenele nationale de definitivare si titularizare în învatamânt din acest an.  Proba scrisa va avea trei subiecte: primul subiect va evalua cunostintele de specialitate, al doilea va fi centrat pe didactica specialitatii, iar al treilea subiect va fi alocat pedagogiei si elementelor de psihologie a educatiei. Programul examenelor nationale este urmatorul: definitivarea pe 9 iulie, titularizarea pe 15 iulie si gradul al II-lea, în a doua jumatate a lunii august 2015.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com