Catedrala „Inaltarea Domnului“ din Bacau mai are nevoie de patru ani si patru milioane de euro

Peste 12 milioane de euro s-au cheltuit in ultimii 15 ani cu Catedrala „Inaltarea Domnului“din Bacau. Lacasul de cult Bacau+panorama+2013 (25)ar putea fi gata in trei -patru ani, afirma Ioachim Bacauanul, episcopul vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, dar pentru asta ar mai fi nevoie de cel putin patru milioane de euro. Cea mai mare parte a banilor se vor duce pe pictura, care se va intinde pe mii de metri patrati dar si pe alte finisaje. La construirea Catedralei „Inaltarea Domnului“ au contribuit financiar Consiliul Judetean Bacau, Primaria Bacau dar si Episcopia Romanului si Bacaului.

„Catedrala nu si-a oprit mersul ei. Ea a avut intodeauna un ritm de constructie din 2000 incoace. Ne exprimam speranta ca ea va fi gata in trei sau patru ani. Dar pentru asta este nevoie de sustinere financiara. Avem aproximativ 10 mii de metri patrati pe care sa-i acoperim cu pictura si ornamente. Fiind un spatiu asa mare, doar 60% vor fi acoperiti cu pictura, iar restul cu amenajari si pietre semipretioase. Catedrala va fi unica si speram ca cei care vor veni dupa noi sa ne judece pozitiv“, a apreciat PS Ioachim Bacauanul. 

2 Comentarii

  1. stefan spune:

    „…speram ca cei care vor veni dupa noi sa ne judece pozitiv..”
    In orice caz nu, de cei care vor plati din buzunar prin impozite cele 4 milioane de euro plus intretinerea anuala a betoanelor pictate.
    Acestia, adica noi vom judeca ca Dumnezeu nu prea exista si ca am fost trasi pe sfoara de un grup organizat de sarlatani si care ne obliga sa-i numim preoti.

  2. Bocciu spune:

    O monstruozitate inutila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com