Cat de toleranti sunt romanii cu minoritatile si perceptia lor despre Holocaust. Sondajul realizat pentru Institutul Elie Wiesel

Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a comandat in cursul anului 2015 un sondaj, realizat cu toate rigorile sociologice, in care este reflectata atitudinea romanilor fata de minoritatile nationale. Au fost luati in calcul romii, maghiarii, evreii dar si arabii. Rezultatele studiului reflecta o imbunatatire a perceptiei romanilor majoritari fata de minoritati.

În ultimii ani au existat foarte multe programe pentru predarea istoriei Holocaustului in scoli, pentru cunoasterea unor perioade negre ale istoriei Romaniei. Unele dintre ele au avut loc si in Bacau, la Casa Corpului Didactic, cu sprijin financiar american si nu numai.Holocaust in Romania (40)

Totodata, este evident ca in functie de gradul de educatie, de mediul din care provin (rural sau urban), romanii cunosc destul de multe despre Holocaustul impotriva evreilor si romilor dar si despre maresalul Ion Antonescu sau legionari.

Sondajul Institutului National Elie Wiesel:

 

Sondaj Opinie INSHR Iunie 2015

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com