Carleta Bodea, sefa DSVSA Bacau, a fost arestata preventiv 30 de zile

Carmen-Carleta Bodea, retinuta marti de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, a fost adusa ieri la Tribunalul Bacau, unde magistratii au decis arestarea ei preventiva pentru 30 de zile. În dosarul în care este inculpata sefa Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) se fac cercetari si fata de alti veterinari.

Carleta Bodea-DSVSA Bacau

Carleta Bodea-DSVSA Bacau

Tribunalul Bacau a admis cererea procurorilor Înaltei Curti de Casatie si Justitie-Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Bacau de arestare preventiva a directorului executiv al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA), Carmen-Carleta Bodea, acuzata de trei infractiuni de luare de mita, patru infractiuni de folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, pentru obtinerea unor foloase si patru infractiuni de instigare la abuz în functie, fata de subordonati. Marti, jandarmii si procurorii DNA Bacau au descins la sediul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Potrivit comunicatului oficial, în acest dosar se fac cercetari si fata de alti inspectori si medici veterinari. Oamenii Legii investigheaza modul în care s-au derulat mai multe concursuri pentru ocuparea unor posturi dar si fapte de luare si dare de mita la obtinerea unor concesiuni veterinare în mai multe localitati din judetul Bacau.Tribunalul Bacau

 

Tribunalul Bacau. Solutia pe scurt: În temeiul art.226 raportat la art.223 alin.2 Cod pr.penala admite propunerea Parchetului de pe lânga Î.C.C.J. – D.N.A.. Serviciul Teritorial Bacau privind arestarea preventiva a inculpatei BODEA CARMEN-CARLETA, cercetata pentru savârsirea infractiunilor de: – luare de mita, prevazuta de art.289 alin.1 Cod penal raportat la art.6 din Legea nr.78/2000 – 3 infractiuni, – folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii, daca fapta este savârsita în scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, prevazuta de art.12 lit.b din Legea nr.78/2000 – 4 infractiuni, – instigare la abuz în serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, prevazuta de art.47 Cod penal raportat la art.132 din Legea nr.78/2000 raportat la art.297 alin.1Cod penal – 2 infractiuni, toate cu aplicarea art.38 lit a Cod penal. Dispune arestarea preventiva a inculpatei pentru o perioada de 30 de zile începând cu data de 13.01.2016 si pâna la data de 11.02.2016 inclusiv si emiterea mandatului de arestare preventiva. Constata ca inculpata a fost asistata de avocat ales. În baza art. 275 al. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare avansate de stat ramân în sarcina acestuia. Cu drept de contestatie în 48 ore de la pronuntare. Pronuntata în camera de consiliu azi 13.01.2016 ora 14,30 în prezenta inculpatei arestate.

Document:   11/2016  13.01.2016

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com