Caravana “Invata pentru tine” vine in Onesti si Targu Ocna UPDATE

17 mai, ora9.23: Caravana “Invata pentru tine” nu a mai ajuns ieri in Onesti, din motive organizatorice. Totusi, astazi manifestarea se va desfasura in Targu Ocna, in parcul din fata Primariei, incepand cu ora 16.00. „Din pacate, evenimentul din Onesti nu s-a mai putut organiza, dar astazi vom fi prezenti in Targu Ocna“, a precizat Georgiana Patru, PR Executive TBWA/Bucuresti.

Caravana nationala “Invata pentru tine!” va fi prezenta in data de 17 mai, incepand cu ora 16.00 in parcul din fata Casei de Cultura din Onesti. Caravana va avea urmatoarle opriri: la Tg. Ocna (18 mai ), Miercurea Ciuc ( 19 mai), Sfantu Gheorghe ( 20 mai), Brasov ( 21 mai), Codlea ( 22 mai), Rosiori de Vede ( 23 mai), Zimnicea (24 mai), Oltenita ( 25 mai).

Studile facute de expertii din cadrul proiectului au aratat ca participarea la programe de formare continua inregistreaza efecte positive inclusiv in plan personal. 87% dintre cei care au participat la aceste programe precizeaza si o crestere a propriilor competente, o imbunatatire a comunicarii si mai ales sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesionala.  “Calificarea si re-calificarea reprezinta solutiile prin care oamenii aflati in dificultate pe piata muncii, reusesc sa dea un nou sens propriei cariere. Conform studiilor, doar 37% dintre angajatori ofera cursuri de pregatire angajatilor, iar cea mai redusa rata de participare la programe de invatare se inregistreaza in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18-24 ani, cu nivel scazut de educatie, angajati ca necalificati sau pe pozitii cu un nivel scazut de calificare”  – a precizat coordonatorul proiectului, Magda Balica. “Ca si in anii precedenti, Caravana invatarii permanente va strabate 10 orase din Romania oferind informatii despre www.invatapentrutine.ro. Portalul este dedicat facilitarii accesului angajatilor si angajatorilor, la informatii si resurse utile despre oferta de cursuri de calificare si recalificare la nivel national.

Caravana face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Bucuresti, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult, si co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni!

Caravana nationala “Invata pentru tine” a mai fost prezenta in alte 38 de orase din centrul si nordul tarii in 2010 si 2011, la care au participat 5550 de persoane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com