Campionatul European de Minifotbal din 2014 va avea loc in Israel

Echipa Romaniei a castigat ultimile patru editii ale Campionatului European de Minifotbal. In 2013, evenimentul a avut loc in insula Creta din Grecia, unde au participat 24 de echipe reprezentative ale tarilor Sala de minifotbal Onesti (1)europene. Israel este tara care va gazdui Campionatul European de Minifotbal din 2014. miniEURO 2014 va avea loc în orasul Eilat în perioada 12-17 noiembrie a.c. si va aduce la start cele mai bune 24 de echipe nationale din întreaga Europa.

Pentru organizarea celui mai important eveniment al minifotbalului european alaturi de Israel au mai concurat Germania, Austria, Kazahstan si Polonia. Decizia a fost luata la sfârsitul saptamânii precedente de catre 29 de presedinti ai federatiilor nationale de minifotbal din Europa care s-au întâlnit în cadrul unei Adunari Generale a European Minifootball Federation, în Polonia, la Wroclaw. Pe lânga subiectul desemnarii tarii gazda a miniEURO 2014 delegatiile federatiilor nationale au discutat si analizat în grupuri de lucru evolutia minifotbalului la nivel european si expansiunea sa la nivel international.”Anul 2014 va reprezenta un alt timp al performantei pentru minifotbalul european care reprezinta deja un fenomen social care va cuprinde în urmatorii ani întregul mapamond. Federatia europeana reprezinta un model de succes si desi suntem o organizatie sportiva tânara avem ambitia de a deveni una dintre cele mai performante federatii. Minifotbalul a adus fenomenul fotbalistic mai aproape de oameni”, ne-a declarat Razvan Burleanu, presedinte al European Minifootball Federation si al Federatiei de Minifotbal din România.

Wroclaw este orasul care în 2012 a gazduit meciuri din cadrul UEFA EURO, dar si orasul din care a pornit dezvoltarea minifotbalului în Polonia, în urma cu putini ani. La fel ca si România, Polonia este un model de reusita, dar si de cooperare la nivel guvernamental, ceea ce a condus la înregistrarea a peste 100.000 de jucatori si o recunoastere a acestui proiect inclusiv de catre UEFA. Fostul presedinte al Parlamentului European si Prim Ministru al Poloniei, Jerzy Buzek, este unul dintre ambasadorii minifotbalului polonez.

În mai putin de 2 ani de zile de organizare institutionala, European Minifootball Federation a reusit sa însumeze 29 de federatii nationale de pe batrânul continent si peste 1 milion de jucatori amatori, reprezentând cel mai important proiect destinat dezvoltarii sportului de masa în Europa dupa caderea comunismului.

miniEURO 2013 organizat în insula Creta (Grecia) unde au participat 24 de echipe nationale a reprezentat un real succes pentru dezvoltarea minifotbalului. Acest eveniment a fost transmis live în 19 tari din Europa si totodata a înregistrat cele mai mari cifre ale numarului spectatorilor prezenti în tribune, la finala disputata de echipa nationala a României împotriva Croatiei cel putin 5.000 de spectatori asistând la un adevarat regal minifotbalistic. Echipa nationala de minifotbal a României este cvadrupla campioana europeana dupa succesul obtinut la Bratislava (2010), Tulcea (2011), Chisinau (2012) si Rethymno (2013).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com