„Ziua Culturii Nationale“, sub steaua lui Eminescu!

Consiliul Judetean Bacau organizeaza maine, 15 ianuarie, evenimentul „Ziua Culturii Nationale-sub steaua lui Eminescu”. Din 2010, Ziua Culturii Nationale-Bacauziua marelui poet roman Mihai Eminescu a fost declarata, prin lege, Ziua Culturii Nationale. Cu acest prilej, la Muzeul Iulian Antonescu din Bacau, de la ora 11 va avea loc un colocviu la care vor lua parte profesorul universitar Stefan Munteanu, care va sustine o prelegere cu tema: „120 de ani de la realizarea primei teze de doctorat, dedicata vietii si operei lui Mihai Eminescu“. Conferentiarul universitar Ioan Danila, critic literar si lingvist, va avea o altfel de expunere: „E unul care canta mai dulce decat mine?“

Partenerii evenimentului, Teatrul Municipal Bacovia si Colegiul National de Arta „George Apostu“ vor sustine un moment „lirico muzical“. „Versuri de Mihai Eminescu si Veronica Micle“ vor fi recitate de actorii Valentin Braniste si Alina Vasilica Neagu iar la pian vor fi acompaniati de Dragos Lungu.

Intreg evenimentul se va incheia cu un vernisaj, o expozitie de picturi dintr-o colectie particulara, cu „Mari Artisti Romani“. Ziua Culturii Nationale va fi marcata in principalele orase din tara dar si alte tari, unde traiesc comunitati importante de romani.

Un comentariu

  1. Frumoasa prezentare jurnalistica.
    Primiti va rog sincere felicitari pentu calitatea articolelor dstra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

Cele mai comentate

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com