Campanie de donare de sange la Scoala Nationala de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Târgu Ocna

135 de elevi si angajati ai Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna au acceptat astazi sa doneze sânge, în cadrul campanei „Salvarea unei vieti depinde de tine!“. Campania va continua si în luna aprilie, cu sprijinul Centrului de Transfuzii de Sânge din Bacau.

 

„Salvarea unei vieti depinde de tine!“ este sloganul campaniei umanitare de donare de sânge la care participa elevii si salariatii Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. „Derularea unui astfel de proiect vine in sprijinul semenilor donare de sangenostri aflati în suferinta, drept pentru care ne-am propus sa sensibilizam personalul propriu si elevii scolii cu privire la actul umanitar al donarii de sânge si sa îi facem sa constientizeze reactia proactiva fata de consecintele lipsei de sânge la nivelul institutiilor medicale. În România, sub 2% din populatie doneaza sânge, în timp ce la nivelul Uniunii Europene, acest procent este de aproximativ 5%. Desi numarul unitatilor de sânge donate a crescut usor în ultimii ani, doar  doua treimi din totalul cererilor lansate de spitalele din Romania au putut fi acoperite. Aceasta initiativa reprezinta atât un semnal de alarma, cât si un eveniment cu un puternic caracter de responsabilizare sociala“, a precizat Mihaela Braila, purtatorul de cuvânt al Scolii Nationale de Pregatire a Agentilor de Penitenciare din Tîrgu Ocna.

Donatorii  de sânge de la Târgu Ocna vor putea efectua în perioada urmatoare, gratuit,  un set de analize medicale. Totodata, ei vor beneficia de o zi libera si de bonuri valorice.

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com