Campania ”Oamenii Timpului” 2015 ajunge in Bacau

Teatrul Municipal „Bacovia” va gazdui vineri, 4 septembrie 2015, în  calitate de partener de proiect, conferinta de presa de lansare în Bacau  a celei de-a II-a editii a Campaniei ”Oamenii Timpului”, o campanie de promovare a valorilor publice reprezentative pentru Regiunea Nord-Est a României.

„Proiectul este initat de Revista de cultura contemporana TIMPUL si  organizat de Asociata Revistei TIMPUL din Iasi. Conferinta va avea loc, de la ora 11.00, în Sala Studio a Teatrului Municipal „Bacovia”. Vor participa: Adriana Nazarciuc, Presedintele Asociatei Revistei TIMPUL, George Bondor, Redactor – sef al Revistei TIMPUL, Vasile Asandei, Directorul General al Agentei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, si Anca Sigartau, Manager al Teatrului Municipal “Bacovia” din Bacau“, se arata intr-un comunicat semnat de Laura Huiban, PR al teatrului bacauan.Teatrul Bacovia

Perioada 16 septembrie 2015 – 15 octombrie 2015 va fi destinata analizei dosarelor nominalizatilor, definitivata de catre membrii unui Juriu National. Membrii acestuia vor stabili nominalizatii judetului Iasi/Botosani/Suceava/Bacau/Vaslui/Neamtsi ai oraselor Chisinau si Cernauti, pentru fiecare din cele zece categorii.

În perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2015, publicul va putea vota candidatii preferati prin intermediul sistemului electronic pus la dispozitie pe site-ul www.oameniitimpului.ro, cu specificatia ca într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeasi adresa de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie.

Foto Campanie Oamenii TimpuluiJuriul National al Campaniei Oamenii Timpului are urmatoarea componenta:
Conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatura), Catalin Sava, realizator TVR (Arte), Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti (Educatie & Cercetare) Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civila), Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (Diplomatie publica), Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporana din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie), Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician si critic literar (Jurnalism), Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (Sanatate), Bogdan Pitigoi (Antreprenoriat), Prof. univ. dr. Daniel Sandru, directorul revistei de cultura contemporana TIMPUL, în calitate de Presedinte al Juriului.

Campania de interes public regional OAMENII TIMPULUI

Editia a II-a, 2015

Zona de extindere: Regiunea Nord-Est a României si orasele Chisinau si Cernaut. Proiect initiat de revista de cultura contemporana TIMPUL si organizat de Asociatia Revistei TIMPUL

2. Organizator:
Asociatia Revistei TIMPUL – organizator alCampanieide interes public regionalOamenii Timpului, care se va încheia cu Gala Oamenii Timpului, de premiere a câstigatorilor.

3. Locul de desfasurare si perioada de desfasurare a Campaniei:
Regiunea Nord-Est a României, Chisinau si Cernauti – 1 august 2015 – 12 decembrie 2015.
Locul de desfasurare a Galei Oamenii Timpului – Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Iasi, 12 decembrie 2015.

4. Obiectivul Campaniei Oamenii Timpului 2015:
Extinderea Campaniei Oamenii Timpului la nivelul Regiunii Nord-Est a României, la care se adauga orasele Chisinau si Cernauti. Astfel, se va avea în vedere o campanie de promovare a valorilor Judetelor Iasi, Botosani, Suceava, Neamt, Bacau si Vaslui, precum si din orasele Chisinau si Cernauti, gândita în termenii unei reverente pe care orice comunitate este datoare sa o faca, fata de personalitatile din teritoriu (sau cele originare de aici) care, prin rezultatele profesionale de exceptie obtinute, prin proiectele derulate cu succes cu precadere în perioada octombrie 2014- septembrie 2015, contribuie la întarirea blazonului orasului/judetului natal, devenind adevarati ambasadori ai acestuia la nivel national si international

5. Scopul campaniei:
Manifestare anuala ce vizeaza recunoasterea publica a acelor personalitati si organizatii din plan local, national si international care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2014 – septembrie 2015) si-au dovedit excelenta în zece domenii ale vietii culturale si sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturala si institutionala a spatiului public românesc, extins peste granitele tarii, în spiritul valorilor specifice unei societati democratice. Mai mult decât atât, aceste personalitati pot determina identitatea culturala a României în spatiul european, ce promoveaza principiul „unitatii în diversitate”, din punct de vedere socio-cultural.

6. Grupul tinta: cetatenii Regiunii Nord-Est a României, precum si cei din orasele Chisinau (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina).

7. Activitati principale:
Ralierea judetelor Iasi, Botosani, Suceava, Bacau, Vaslui, Neamt, precum si a oraselor Chisinau (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina), la procesul de recunoastere nationala si internationala a personalitatilor din respectivele comunitati, astfel:

7.1 Perioada 1 august 2015 – 15 septembrie 2015 va fi destinata propunerilor pentru nominalizari, de catre persoane fizice, institutii, organizatii si mass-media. În acest sens va fi pusa la dispozitia publicului platforma online www.oameniitimpului.ro. O personalitate/organizatie poate fi nominalizata pentru mai multe categorii, însa din ratiuni de impartialitate si transparenta nu pot fi nominalizate persoanele (sau rudele acestora) implicate în activitati de organizare, sponsorizare sau de parteneriat.

7.2 Perioada 16 septembrie 2015 – 15 octombrie 2015 va fi destinata analizei dosarelor nominalizatilor, definitivata de catre membrii unui Juriu National. Membrii acestuia vor stabili nominalizatii judetului Iasi/Botosani/Suceava/Bacau/Vaslui/Neamtsi ai oraselor Chisinau si Cernauti, pentru fiecare din cele zece categorii.

7.3 În perioada 16 octombrie – 1 decembrie 2015, publicul va putea vota candidatii preferati prin intermediul sistemului electronic pus la dispozitie pe site-ul www.oameniitimpului.ro, cu specificatia ca într-un interval de 24 de ore se permite acordarea unui singur vot de pe aceeasi adresa de IP, pentru un singur candidat din fiecare categorie.
Nota: În scopul protejarii valorilor Campaniei, rezultatele finale ale etapei de votare publica vor fi supuse unui proces suplimentar de jurizare si validare. Voturile online vor conta în proportie de 40%, iar decizia Juriului Nationalva avea o pondere de 60% pentru desemnarea câstigatorilor. Câstigatorul fiecarei categorii va fi desemnat în urma deliberarii Juriului National al Campaniei.

7.4Organizarea la Botosani/Suceava/Bacau/Vaslui/Neamt/Chisinau/Cernauti a galelor locale de prezentare catre public a nominalizatilor din comunitatile mentionate, la date stabilite de comun acord cu reprezentantii zonali. Evenimentele se vor încheia cu un cocktail.

7.5. Gala de decernare a premiilor Oamenii Timpului pentru nominalizatii desemnati la nivel de regiune (12 decembrie 2015, Teatrul National „Vasile Alecsandri”, Iasi). Premiile Campaniei constau în conferirea Trofeului Oamenii Timpului, precum si în recompense financiare. Evenimentul se va încheia cu un cocktail.

Nota: În mod exceptional, Organizatorul poate acorda premii speciale si altor personalitati sau institutii care ating standardele de excelenta ale domeniului în care activeaza.

8. Descriere proiect:
Campania Oamenii Timpului este un eveniment anual initiat de revista de cultura contemporana TIMPUL si organizat de Asociatia Revistei TIMPUL (ART), în parteneriat cu institutii administrative si culturale, precum si cu institutii academice si economice.

Editia a II-a a Campaniei Oamenii Timpului (2015) presupune o extindere a proiectului la nivelul Regiunii Nord-Est, incluzând, alaturi de Iasi, judetele Botosani, Suceava, Neamt, Bacau si Vaslui, precum si orasele Chisinau (Republica Moldova) si Cernauti (Ucraina). În fiecare dintre aceste judetesi, respectiv, orase, a fost declansata o campanie de mediatizare a conceptului, care beneficiaza de sustinerea institutiilor media (cotidiane, radiouri si televiziuni) regionale si locale. De asemenea, publicul din cele 6 judete ale Regiunii de Nord-Est, la care se adauga orasele Cernauti si Chisinau, va avea posibilitatea de a propune, pe platforma www.oameniitimpului.ro,nominalizari ale personalitatilor locale pentru fiecare dintre cele 10 categoriisupuse jurizarii.
Într-o prima etapa, propunerile venite din partea publicului vor fi analizate de catre reprezentantii partenerilor media din plan local, care vor documenta nominalizarile ramase în cursa. Acestea din urma vor fi documentate suplimentar si la nivelul redactiei revistei de cultura contemporana TIMPUL si înaintate Juriului National.
În perioada premergatoare Galei Oamenii Timpului, care va avea loc la Iasi (12 decembrie 2015), în toate judetele implicate în Campanie (inclusiv în oraseleChisinau si Cernauti) vor avea loc gale locale în cadrul carora vor fi anuntati nominalizatii locali. Ulterior, din rândul acestora, vor fi alesi câstigatorii, care vor fi premiati în cadrul fastuos al Galei Oamenii Timpului ce va avea loc la Teatrul National „Vasile Alecsandri” din Iasi.
Campania se va derula pe baza respectarii stricte a unui Regulament de desfasurare (Anexa I).
Campania a demarat cu mai multe conferinte de presa sustinute la Bucuresti si la nivelul fiecarui judet mentionat, care au fost organizate pe parcursul lunii august.
Categoriile pentru care vor fi selectati nominalizatii sunt: Literatura, Arte, Educatie si Cercetare, Societate civila, Diplomatie publica, Memorie si istorie, Jurnalism, Tinere valori, Sanatate si Antreprenoriat.
Criteriile de selectie vor viza notorietatea nominalizatului în domeniul respectiv, însa accentul se va pune pe activitatea care l-a facut remarcat în perioada octombrie 2014-septembrie 2015, în baza careia se va realiza si promovarea sa de-a lungul întregii campanii.

Juriul National al CampanieiOamenii Timpului are urmatoarea componenta:
1. Conf.univ.dr. Radu Vancu, scriitor (Literatura)
2. Catalin Sava, realizator TVR (Arte)
3. Prof. univ. dr. Adrian Cioroianu, Decanul Facultatii de Istorie, Universitatea Bucuresti (Educatie & Cercetare)
4. Liviu Mihaiu, jurnalist (Societate civila)
5. Prof. univ. dr. Constantin Chiriac, Directorul Teatrului National „Radu Stanca” din Sibiu si al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (Diplomatie publica)
6. Dr. Mioara Anton, Directorul Programului Istorie Contemporana din cadrul Institutului de Istorie „N. Iorga” al Academiei Române (Memorie & Istorie)
7. Prof. univ. dr. Daniel Cristea-Enache, teoretician si critic literar (Jurnalism)
8. Prof. univ. dr. MSC Alexandru-Vlad Ciurea, Vicepresedinte al Federatiei Mondiale de Neurochirurgie (Sanatate)
9. Bogdan Pitigoi (Antreprenoriat)
10. Prof. univ. dr. Daniel Sandru, directorul revistei de cultura contemporana TIMPUL, în calitate de Presedinte al Juriului.

Invitat special al galei Oamenii Timpului, Ion Caramitru, actor, Directorul Teatrului National „I.L. Caragiale” din Bucuresti.Pentru prima data într-o gala de premiere, vor aparea elemente de workshow teatral, un concept creat si dezvoltat de Adrian Paduraru, Ambasadorul Campaniei Oamenii Timpului.

Producatorul Campaniei Oamenii Timpului este Adenium.

Prezenta în desfasurarea campaniei desfasurate în parteneriat:
Reprezentantii institutiei-partener vor fi invitati sa participe la toate evenimentele specifice campaniei pe toata perioada desfasurarii lor, precum si la Gala de decernare a premiilor Oamenii Timpului (12 decembrie 2015).

—–
Proiecte edificatoare din activitatea Asociatiei Revistei TIMPUL (ART)

Organizarea la Iasi, în parteneriat cu Asociatia Studentilor Jurnalisti, a editiilor 2014 si 2015 ale festivalului Serile Filmului Românesc.
Festivalul este gândit în termenii sustinerii si promovarii filmului românesc, invitând publicul iesean la întâlnirea cu principalii creatori ai cinematografiei românesti. Faptul ca dispar spatiile în care se pot viziona filme românesti motiveaza o data în plus organizarea si continuarea unui astfel de eveniment. Evenimentul, produs de Adenium începând cu anul 2014, se desfasoara anual la Iasi, unde se întâlnesc regizori, actori si producatori din cinematografia româneasca.

Editarea revistei de cultura contemporana TIMPUL
Redefinita pe parcursul ultimului an (octombrie 2014-septembrie 2015), TIMPUL a devenit una dintre cele mai complexe reviste culturale din România. Paginile ei dovedesc un excellent echilibru între prezentarea actualitatii cultural si reflectia libera de falsul imperativ al noutatii. Îndefinitiv, acesta ar trebui sa fie scopul asumat de revistele culturale: sa surprinda acea actualitate care are sanse sa reziste probei timpului. În noua formula a Timpului, observatia obiectiva si reflectia critica se întâlnesc în cel mai firesc si mai fericit mod cu putinta. Continând articole scrise într-un ritm alert, cu idei si argument originale, Timpul se impune printr-o diversitate care, deloc întâmplator, este perfect unitara. În paginile publicatiei îsi gasesc loc evenimentele cultural si analizele politice, literature si critica literara, cronica de film si cea de teatru, filosofia si reflectia economica, istoria si cronica de arte vizuale.

Organizarea primei editii a campaniei Oamenii Timpului, 2014, Iasi

Editia I a Galei Oamenii Timpului s-a constituit într-o ceremonie de acordare a Premiilor Oamenii Timpului, la finalul unei campanii de promovare a valorilor Iasului, gândita în termenii unei reverente pe care orice comunitate are datoria de a o face în raport cu personalitatile sale meritorii. Evenimentul a avut loc pe 13 decembrie 2014 în Sala Mare a Teatrului National „Vasile Alecsandri” din Iasi si a debutat cu o dezbatere referitoare la jurnalismul cultural si implicarea sociala, la care au participat cele mai autorizate voci ale domeniului din plan national.
De asemenea, în cadrul Galei de la Iasi a avut loc un concert cu scop caritabil, în sprijinul strângerii de fonduri pentru restaurarea casei lui George Enescu din Mihaileni, judetul Botosani, sustinut de pianista de talie internationala, Raluca Stirbat. Parteneri în realizarea evenimentului au fost Asociatia Revistei „Timpul” si Editura Adenium, care au beneficiat de sprijinul Consiliului Judetean Iasi, dat fiind faptul ca obiectivul general al proiectului este recunoasterea publica a acelor personalitati si/sau organizatii, din plan local, national si international, care contribuie la dezvoltarea culturala si institutionala a spatiului românesc, în spiritul valorilor proprii unei societati democratice.

În cadrul Editiei I a Galei Oamenii Timpului au fost acordate si 3 Premii Speciale, precum si 2 distinctii In memoriam, unor personalitati care au onorat în mod deosebit traditia culturala a Iasului.

7 Comentarii

 1. Vitcu Octav spune:

  Volumul meu memoralistic ”Pasager in Trenul Vietii”este o monografie completa a localitatii unde autorul a vazut lumina zilei.Este vorba de satul Ibanesti din jud.Botosani.Volumul are 5oo de pagini,cu multe fotografii si multe comentarii.Volumul a fost dedicat satului ibanestean,unde autorul si-a petrecut copilaria,adolescenta,vacantele,slujindul cu credinta ca inginer si profesor.Inginer-profesor,gradul didactic I Octavian Vitcu,fost nominalizat la ”Oamenii Timpului”Editia a II-a 2o15

 2. Octavian Vitcu spune:

  Ma intreb la Gala Extraordinara a ”Oamenilor Timpului”de la Iasi,tinuta pe 12 decembrie 2o15,nu s-au acordat premii si celorlanti de ”amarati”unul ca mine,asa cum se acorda la scoala Primara?Adica Trofeul sa fie considerat Premiul I,apoi urmat de Premiile II si III ca la scoala Primara.Ba nu mi s-a acordat nicio diploma de participare,Halal de asa organizare.adica de la la Dorohoi pana la Iasi,este totusi o distanta.Organizatorii si-au asumat raspunderea ca ne rasplateste drumul.Dar ma intreb cand? La ”Sfanta Asteapta”.Inginer,profesor gradul didactc I Octavian Vitcu.23 Decembrie,2015.Sarbatori Fericite Romanilor dePretutindeni!

 3. Vitcu Octav spune:

  Eram mai multumit ,daca nu as fi fost umilit.Nu credeam ca eu voi fi un ”paravan”in fata unor indivizi cu influiente,adica unii indivizi care cu numai 55o de voturi,au castigat ”Trofeul”Trageti concluzia.Altii cu 3,4,5,6,7,8,9 dar de ce nu si cu peste 11.ooo de voturi nu au castigat.Halal de asa Campanie a ”Oamenilor Timpului”Inginer-profesor,gradul didactic I Octavian Vitcu,fost nominalizat,la ”Categoria :”Memorie si Istorie”,de unde am castigat ”experenta”.Multumesc sincer organizatorilor !Prof.ing.gr.I.Octavian Vitcu,22 dec.2o15.Mentionez ca eu am obtinut 333o de voturi,fapt pentru care va multumesc Dragii Mei.Sarbatori Fericite !

 4. Octavian Vitcu spune:

  Eu sunt sigur ca voturile onlaine,nu valoreaza nimic.Asta este o pacaleala,dar ce sa mai spun,”Traim in Romania”.Numele meu a fost ”spurcat”si cu aceasta ocazie.Multumesc tuturor pentru in josire.Totusi multumesc celor care m-au votat,obtinand 333o de voturi,Onlain.Multumesc, sincer tuturor !Respect votul Dvs.Unii aui castigat ”Trofeul” cu numai 55o de voturi,dar daca omul a avut ”pile” ce sa mai faci.Halal de asa campanie a ”Oamenilor Timpului”Inginr Profesoer Grasdul Didsactic I Octavian Vitcu_Ibanesti – Bt.

 5. Vitcu Octav spune:

  Multumesc sincer celor 333o de persoane care m-au votat,in cadrul Campaniei Oamenii Timpului – Categoria Memorie si Istorie.Inginer-profesor I gr.I Octavian Vitcu – Botosani. _

 6. Octavian Vitcu spune:

  Multumesc sincer si Revistei „TIMPUL”pentru initiativa,de a cunoaste „Oamenii Timpului”,din Regiunea Nord-Est a tarii.Felicitari organizatorilor.Ma bucur ca judetul Botosani,va fi prezent la Gala „Oamenii Timpului” cu lo nominalizati.Botosaneni,sustineti prin vot,pe cei lo care va vor reprezenta.Multumesc sincer celor care au votat pana in prezent.Inginer-profesor gradul didactic I Octavian Vitcu,Botosani.

 7. Octavian Vitcu spune:

  Multumesc sicer celor care au votat pana in prezent numele meu.Voi reprezenta judetul Botosani la Sectia „Memorie si istorie”.Invit pe toti botosanenii mei,sa ma sustina la Editia a II~a „Oamenii timpului”.Profesor I gradul didactic I inginer Octavian VITCU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com