CAMPANIA ELECTORALA INCEPE CU ZANGANIT DE CUTITE

de Petru Iosipescu

De mai bine de doi ani o tara intreaga stia ca este batuta in cuie formula Ponta prim-ministru si Antonescu Crin Antonescu  (1)presedinte. Promisiunea, respectata de electoratul care i-a dat masiv votul USL-ului atat la locale cat si la parlamentare, risca sa nu fie acum dusa pana la capat.

Electoratul, in aceasta situatie, este sau nu frustrat? A fost condus cu abilitate intr-o directie, i s-a creat senzatia ca lucrurile se vor indrepta spre bine, pentru ca mai apoi sa se trezeasca in fata unor politicieni cu nimic deosebiti de cei dinainte, la fel de certareti, la fel de preocupati de invarteli si smecherii. USL nu se deosebeste cu nimic de fostele aliante CDR si Alianta DA. S-au schimbat doar actorii. Ciclurile se repeta, cu costuri din ce in ce mai mari. Tara stagneaza sau merge inapoi, cetatenii sunt din ce in ce mai dezamagiti si scarbiti de politica. Jocurile politice nu inceteaza. Sunt din ce in ce mai captivante prin absurditatea lor.

Victor Ponta Campania electorala nu incepe in sunet de fanfare, ci cu zanganit de cutite. Opozitia prinde viata. Presedintele Basescu ameninta ca va indemna oamenii sa iasa in strada, sa protesteze impotriva introducerii accizei pe combustibil. Victor Ponta probabil ca a uitat ca Guvernul Boc a cazut in urma unor demonstratii de strada.

Dar sa revenim un pic la Traian Basescu. Il Prezidente scoate o bazaconie smulsa din putul gandirii basiste: chemarea in strada a romanilor ca sa apere cresterea accizei la carburanti.

Acum ma intreb si eu, care romani? Cei 7,4 milioane care au votat alungarea sa de la Cotroceni si carora le-a dat cu flit prezidential? Ori poate bugetarii carora le-a taiat un sfert din salariu? Sau poate batranii carora le-a schilodit pensiile? Poate mamele carora le-a mutilat alocatiile, cei ramasi fara subventii, precum si cei disponibilizati sub pretextul austeritatii, a unei crize financiare plasmuite de minti bolnave la presiunea externa? Unde era Il Presidente atunci de n-a trambitat iesirea austerilor in strada? Acum a ajuns ocupantul de la Cotroceni sa se smiorcaie de grija nivelului de trai pentru cei sapte la suta in plus la acciza.

 

Dar cine il mai crede pe presedinte…? Iar in ceea ce priveste USL, Basescu si PMP-istii dumealui, este ca prin astfel de scandaluri interminabile sa se erodeze, sa se compromita in fata electoratului. Deja Uniunea a pierdut in ultimul an vreo 4-5%, arata sondajele.

Petru Iosipescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com