Cadou de peste 4 miliarde de lei, de la Primaria Bacau, pentru consultanta la Insula de Agrement

Luca Way SRL, fosta POYRY Romania SRL, a primit chiar inainte de Craciun, de la Primaria Bacau, un contract de peste 413 mii de RON, pentru care se angajeaza sa faca consultanta, urmarire si documentatii de urmarire la modernizarea Insulei de Agrement din Bacau. Insula de Agrement din BacauSocietatea, renumita in toata tara pentru sutele de contracte incheiate cu statul, a gasit modalitatea de a deschide si usa edililor din Bacau. Pentru atribuirea acestui contract, Primaria Bacau nu a organizat nicio licitatie, iar anterior atribuirii nu s-a dat niciun anunt, macar de cerere de oferta. Aceeasi firma a primit, in aceleasi conditii, tot de la Primaria Bacau si contractul de asistenta tehnica la modernizarea Caii Moinesti, in valoare de 484 de mii de lei.

Singura oferta participanta a fost cea de la Luca Way si a fost declarata castigatoare, din cauza ca a oferit pretul cel mai scazut (SIC!). Motivatia celor din Primaria Bacau pentru alegerea acestui tip de procedura este cel putin ciudata! Contractul a fost atribuit direct, adica „prin negociere, fara anunt de participare“, din motiv ca: „Lucrarile / produsele / serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive legate de protejarea unor drepturi de exclusivitate“. Cu alte cuvinte, singurii care puteau oferi dirigentie de santier la modernizare Insulei de Agrement sunt specialistii de la Luca Way. Proiectul modernizarii Insulei de Agrement este Ultima sansa de pe Insula de Agrement estimat la aproape 10 milioane de euro, din care jumatate din fonduri comunitare. Cealalta jumatate va fi asigurata din bugetul local, (la care se adauga, cheltuielile neprevazute contractele aditionale, protocolul, dirigentia de santier, s.a.).

Potrivit anuntului de pe elicittie.ro, Luca Way va oferi:

Servicii de asistenta tehnica a proiectantului pe perioada derularii contractului de executie lucrari, pentru proiectul „Reabilitare si modernizare Insula de agrement Bacau”, cod SMIS 14876, constand din: a) Servicii de consultanta pe perioada de derulare a contractului de executie lucrari; b) Servicii de urmarire in timp a constructiei in perioada de notificare a defectelor; c) Intocmire documentatie As-build ; d) Intocmire documentatii de urmarire in timp a constructiei curente si speciale“. Anuntul de atribuire, postat pe SEAP este aici.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , , ,

2 Comentarii

  1. Alexandru Cernat spune:

    „Ajutorul ” prezentat mai sus se datoreaza unor angajati care au fost diaponibilizati considerandu-se ca nu mai sunt necasari si care au scos firma din mari incurcat mari incurcaturi-au salvat-o.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com