Bronz pentru România, adus de un sportiv bacauan, la Campionatele Europene de Sarituri Juniori B de la Moscova

Sportivul pregatit de antrenorul bacauan Adriam Gavriliu a obtinut cel mai bun rezultat al Sport Club Municipal Bacau, din ultimii 15 ani, la proba de platforma 10 metri. Pe primele doua locuri s-au clasat doi juniori din Rusia, impreuna cu sefii federatiei de natatieRuslan Ternevoi si Ilia Arzutov.

Adrian Gavriliu si Alin RontuAntrenorul Adrian Gavriliu si Alin Rontu (14 ani) au câstigat ieri, la Moscova, medalia de bronz la Campionatele Europene de Sarituri în Apa, pentru Juniori B. În afara de Alin Rontu, România a mai fost prezenta la concursul din Capitala Rusiei cu Aurelian Dragomir, de la CS Olimpia Bucuresti.
Tânarul din Bacau a participat si la Jocurile Europene din Baku, capitala Azerbaidjanului, unde a concurat cu sportivi mai în vârsta decât el si s-a plasat pe locul al 13-lea. Alin Rontu s-a adaptat mult mai bine la Centrul National de Sarituri în Apa de la Ozero Krugloe si a reusit sa obtina un rezultat peste asteptari. „La Baku, Alin a participat la proba de platforma ( 5m 7m 10 m ) unde a terminat pe locul al 13 lea din 20 de participanti. El nu a reusit sa prindaRusia si Romania, pe podium finala de 12, ratând mai multe sarituri din programul lui competitional. Emotiile si-au spus cuvântul pentru ca Alin ( 14 ani ) a participat în grupa cu sportivi de pâna la 18 ani.Totodata, în primele zile, la Moscova, nu s a acomodat foarte bine castigatori Moscovacu bazinul. Dar pâna în ziua competitiei,dupa o saptamâna de antrenamente si-a revenit îndeajuns încât sa ia medalia de bronz. Au fost 17 concurenti. În calificari, Alin a terminat pe locul 5, ca în finala sa urce pâna pe locul al treilea. Este prima medalie la probele masculine adusa de un român în ultimii 15 ani la acest sport, la campionatele europene“, ne-a declarat antrenorul Adrian Gavriliu.
Alin Rontu a reusit sa învinga astfel sportivi mult mai bine cotati, care se pregatesc în baze sportive din Anglia, Italia, Ucraina sau Germania. „Mi-as dori sa multumesc Primariei Bacau pentru sprijinul acordat sportivilor de la sarituri în apa, dar acesta n-a existat. Ba dimpotriva. Multumim doar Federatiei Române de Natatie si Sport Club Municipal Bacau“, a mai spus Adrian Gavriliu.Campionatele Europene de sarituri, Moscova 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com