COMUNICAT DE PRESA privind derularea proiectului: „Consiliere, inovare, simulare – pentru acces real la piata muncii (C.I.S.)” (4)

Proiectul Consiliere, inovare, simulare – pentru acces real la piata muncii (C.I.S.), POS DRU/161/2.1/G/139667, cofinantat din Fondul social european, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritara 2, Domeniul major de interventie 2.1., al carui beneficiar este Inspectoratul Scolar Judetean Bacau în parteneriat cu Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bacau, Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau si Colegiul National „Costache Negri” Târgu Ocna, se afla în perioada de implementare.

Activitate-nucleu a proiectului, Târgul Inter – Regional al Firmelor de exercitiu a avut loc la Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau, în perioada 22-24.05.2015.

S-au înscris 22 de firme de exercitiu, dintre care 17 au fost cu participare directa si 5 cu participare indirecta, doar pentru anumite sectiuni ale concursului.

Târgul Inter – Regional al Firmelor de exercitiu organizat în cadrul proiectului CIS si-a propus: dezvoltarea competentelor antreprenoriale ale elevilor si recunoasterea activitatii lor; efectuarea de tranzactii directe cu alte firme de exercitiu; promovarea conceptului de firma de exercitiu pe plan local, judetean si regional; promovarea progresului si a rezultatelor proiectului CIS la nivel local, judetean, regional si national.

Au participat: firmele de exercitiu înfiintate în cadrul proiectului „Consiliere, inovare, simulare – pentru un acces real la piata muncii (C.I.S.)”, la cele 2 scoli: Colegiul Tehnic „Dumitru Mangeron” Bacau si Colegiul National ,,Costache Negri” Târgu Ocna; firme de exercitiu din judet si din alte regiuni de dezvoltare ale tarii; firme de exercitiu din toata tara; reprezentanti ai I.S.J. Bacau; profesori coordonatori; factori de decizie de la nivel local; mass-media; agenti economici; profesori si elevi de la cele doua scoli partenere în cadrul proiectului; profesori si elevi de la alte scoli si licee din judetul Bacau; vizitatori, persoane interesate.

În cadrul firmelor de exercitiu elevii îsi formeaza deprinderi si abilitati, îsi însusesc competente cheie, cum ar fi capacitatea de a lucra în echipa, gândire interdisciplinara si critica, competente de comunicare si relationare institutionala. Mai mult de atât, obtin abilitati profesionale, o flexibilitate necesara pe piata muncii si pot descoperi o afinitate fata de un anumit loc de munca. Competentele obtinute pot determina reducerea perioadei de acomodare la locul de munca, familiarizarea cu sarcinile înscrise în fisa postului, lucru benefic atât pentru angajatori cât si pentru viitorii angajati. Din acest motiv orice participare a elevilor la evenimente care permit contactul direct cu mediul de afaceri este deosebit de benefica pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale si de comunicare ale acestora.  Experienta de a conduce direct negocierile si de a dezvolta spiritul de echipa se pot exersa cu succes numai în cadrul unui târg al firmelor de exercitiu. Aici pot fi întâlniti  parteneri de afaceri, se poate comunica direct cu ei, elevii pot conduce în mod real negocieri, pot învata si sa ia decizii si îsi dezvolta încrederea în fortele proprii.

Au fost organizate urmatoarele competitii: stand – cel mai bun stand; materiale promotionale; prezentare – cea mai buna prezentare; tranzactii – cel mai bun vânzator; spot publicitar – cel mai bun spot publicitar

            Rezultatele evenimentului sunt:

  • 22 de firme de exercitiu înscrise la eveniment:
  • aproximativ 100 de elevi si 20 de profesori participanti;
  • aproximativ 150 de vizitatori elevi, profesori, parinti, alte categorii sociale;
  • 11 unitati scolare implicate, din 4 judete si municipiul Bucuresti;
  • realizarea tranzactiilor direct între firmele de exercitiu participante;
  • atingerea indicatorilor proiectului „Consiliere, inovare, simulare – pentru un acces real la piata muncii (C.I.S.)”;
  • aplicarea în practica a competentelor elevilor legate de pregatirea si participarea la diferite târguri si expozitii;
  • promovarea conceptului de firma de exercitiu pe plan loca, judetean, regional si national;
  • aparitii mass-media http://dinbacau.com/targul-inter-regional-al-firmelor-de-exercitiu-cis-bacau/

 

Pentru detalii:

Inspectoratul Scolar al Judetului Bacau

Theodora Sotcan – Inspector Scolar General/ Manager proiect

Telefon: 0234/ 511899

Email: theodora_sotcan@yahoo.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com