UPDATE Avocatul Cristian Cojocaru, „martorul cheie“ din dosarul Ciubotaru-Badara, are maine termenul final la ICCJ

UPDATE Magistratii ICCJ au amanat sentinta in cazul avocatului Cristian Cojocaru. Este a noua amanare consecutiva. Practic, dosarul sta nejudecat, la apel, de aproape un an.

Avocatul bacauan Cristian Cojocaru, condamnat pe 5 februarie 2015, de Curtea de Apel Bacau, la doi ani si zece luni de închisoare cu executare, are termen final maine la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Atat el, cat si ceilalti doi inculpati, Craciun Marius si Simion Nadina, carora le-a promis ca ii poate ajuta intr-un dosar penal, daca acestia platesc 75 de mii de euro unui judecator, au facut apel fata de solutia judecatorilor din Bacau. Maine, magistratii ICCJ vor da verdictul final.Cristian Cojocaru

Numele lui Cristian Cojocaru apare ca martor „cheie“  si in dosarul DNA in care sunt inculpati deputatul bacauan Lucian Ciubotaru si medicul Marcel Badara, pusi acum cateva zile sub control judiciar si obligati sa plateasca cautiune, daca vor sa fie liberi. Surse din randul liberalilor bacauani afirma ca, Cristian Cojocaru l-ar fi scos, in urma cu o saptamana, pe deputatul Ciubotaru dintr-o sedinta cu primarii liberali, pentru a-i face o rugaminte calduroasa, de a ajuta un prieten aflat in mare necaz. Mai precis, acesta ar fi fost prins de politie beat turta iar lui Ciubotaru i s-a cerut sa intervina pe langa Marcel Badara pentru a-l salva, adica pentru valori toxicologice ale alcoolemiei sub 0.8 la mie. Medicul bacauan, pentru efortul de a modifica alcoolemia a cerut si a primit o mie de euro de la Lucian Ciubotaru, pe 15 februarie.Lucian Ciubotariu

Dosarul este inca la faza de urmarire penala, dar probabil in cel mai scurt timp va fi trimis spre judecarein instanta. Unul din martorii acuzarii este chiar avocatul Cristian Cojocaru, care maine are treaba cu judecatorii ICCJ iar DNA-ul (Parchetul de pe langa ICCJ) s-ar fi sesizat „din oficiu“.

Deputatul Lucian Ciubotaru a refuzat sa ofere un punct de vedere, motivand faptul ca nu s-a consultat cu avocatul.

DNA Bucuresti-( sursa www.romanialibera.ro)

5 Comentarii

  1. Gigi spune:

    S-a dat sentinta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com