Un blogger bacauan l-a denuntat la AEP pe Dragos Luchian. Care este continutul sesizarii

Incet, incet, derapajele politice si de la lege sunt reclamate si de unii reprezentanti  ai societatii civile. Bloggerul bacauan Cristian Ghinghes, din cadrul grupului Bacaul Civic, a pozat panourile din intreg orasul in care Dragos Luchian sfideaza legea si pe concurentii politici. Dealtfel, Cristian Ghinghes mai are o experienta neplacuta cu Dragos Luchian, dupa ce acesta si-a asumat, prin impostura, meritul de a se fi anulat taxa pentru hartiile eliberate de Primaria Bacau, in baza legii 544.

Mai precis, in urma cu jumatate de an, bloggerul bacauan a propus Consiliului Local Bacau sa fie anulata taxa de 5 lei/ pagina pentru raspunsurile in baza legii privind liberul acces la informatiile publice. Atunci, Consiliul Local, care este majoritar liberal, a respins cererea lui Ghinghes. In urma cu aproape doua luni, senatorul Dragos Luchian, care deja se erijeaza in primarul Bacaului, le-a ordonat consilierilor liberali sa scoata taxa pentru informatiile de interes public, dupa care si-a facut campanie pe Facebook si in conferinte de presa, ca initiativa si meritul pentru anularea taxei ii apartine.Dragos Luchian

Ar mai fi de spus ca panourile electorale au fost puse in intreg Bacaul, cu sprijinul Asociatiei pentru Ambulanta din Bacau.

campanie ilegala Luchian (1)

 

Sesizare la Autoritatea Electorala Permanenta impotriva candidatului liberal la primarie

Cristian Ghinghes

Prin acest e-mail, va transmit o sesizare privind încalcarea legilor electorale în municipiul Bacau de catre dl. Dragos Luchian, candidatul anuntat de catre PNL Bacau în cursa din acest an la functia de primar al municipiului Bacau.

Pe aceasta cale, va aduc la cunostinta ca în ultima saptamâna senatorul Dragos Luchian a desfasurat activitati electorale pe teritoriul municipiului Bacau, prin amplasarea unor panouri intitulate „Proiect pentru Bacau”, care reprezinta sloganul de campanie al candidatului PNL la Primaria Bacau.

Dupa ce acesta a organizat un eveniment de lansare la Teatrul de Vara, a doua zi orasul a fost umplut de panouri publicitare stradale cu afisaj electoral menite sa îi promoveze pe Dragos Luchian si al sau „Proiect pentru Bacau”. Am identificat aceste panouri în 9 colturi diferite ale municipiului si am observat ca depasesc conditiile prevazute de lege pe de o parte si ca nu au elemente de identificare ale operatorilor economici care le-au realizat pe de alta parte.

Fotografiile cu aceste panouri le gasiti aici: bacaulcivic.ro/panouriluchian.zip. Imaginile sunt realizate duminica, 21 februarie, în jurul orei 21:00.

Va solicitam sa efectuati verificari si eventual sa luati masuri fata de cele prezentate mai sus.

Va multumim!

Cristian Ghinghes

initiator Bacaul Civic, blogger

campanie ilegala Luchian (3)

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com