Avocatul Cristian Cojocaru a fost trimis în judecata de DNA Bacau pentru trafic de influenta

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, Serviciul Teritorial Bacau i-au trimis în judecata pe Cristian Cojocaru, avocat al Baroului Bacau, pentru trafic de influenta, dar si pe Marius Craciun, Simion Nadia si Codrin Constantin Coroama, pentru cumparare de influenta. În timp ce Marius Craciun este deja arestat pentru alte infractiuni, ceilalti inculpati vor fi judecati în stare de libertate. Cristian Cojocaru a refuzat sa comenteze acuzatiile DNA. „De obicei nu comentez dosarele aflate în curs de judecare. Pana nu vad probele si legalitatea lor, prefer sa nu spun nimic“, a spus Cristian Cojocaru.
Cristian Cojocaru-FacebookCunoscutul avocat bacauan Cristian Cojocaru, care îi apara în proces pe inculpatii Liviu Goian si Liviu Cenusa, ambii aflati în arest preventiv împreuna cu primarul Bacaului, Romeo Stavarache, a fost trimis astazi în judecata de procurorii DNA.

Oamnii legii afirma ca în perioada iunie-octombrie 2013, în calitate de avocat în cadrul Baroului Bacau, le-a pretins inculpatilor Craciun Marius si Simion Nadina, direct si prin intermediul inculpatului Coroama Codrin Constantin, 75.000 euro, pentru a-si exercita influenta pe care a lasat sa se creada ca o are asupra judecatorilor din cadrul Curtii de Apel Bacau, în vederea determinarii acestora sa pronunte o hotarâre favorabila, de punere în libertate a inculpatului Craciun Marius, cercetat în stare de arest preventiv într-un dosar instrumentat de D.N.A Bacau.

Comunicat DNA

„Initial, în perioada în care inculpatii Craciun Marius si Simion Nadina se sustrageau urmaririi penale efectuate în dosarul instrumentat de D.N.A.-S.T.Bacau, fiind fugiti în Germania, inculpatul Coroama Codrin Constantin a intermediat discutiile acestora cu avocatul Cojocaru Cristian, în cadrul carora a fost solicitata o suma de bani si a fost acceptata aceasta solicitare, în scopul influentarii judecatorilor de la Curtea de Apel Bacau, pentru punerea în libertate a inculpatului Craciun Marius.

Cristian CojocaruDupa plasarea efectiva în stare de arest a inculpatului Craciun Marius, la data de 7 august 2013, inculpatul Coroama Codrin Constantin a participat împreuna cu Simion Nadina la discutiile purtate cu inculpatul Cojocaru Cristian, în cadrul carora, acesta din urma a stabilit ca suma de bani ce ar fi fost necesara cumpararii judecatorilor, în scopul punerii în libertate a celui dintâi, este mai mare de 50.000 euro“, se arata în comunicatul DNA.

În cadrul cercetarilor efectuate în dosarul mentionat, inculpatii Craciun Marius si Simion Nadina au fost citati sa se prezinte pentru aducerea la cunostinta a învinuirii si audiere la data de 16.05.2013 la sediul D.N.A.-S.T.Bacau, însa la data de 15.05.2013 acestia au fugit în Germania, sustragându-se urmaririi penale.
Cei doi au convenit cu finul lor de cununie, inculpatul Coroama Codrin Alexandru, ca acesta din urma sa le administreze bunurile ramase în tara. În perioada iunie-iulie 2013, pentru a putea comunica cu Craciun Marius si Simion Nadina, inculpatul Coroama Codrin Alexandru a creat succesiv mai multe adrese de e-mail, comunicându-le nasilor sai adresele si parolele.
Astfel, în perioada 12.06.2013- 19.07.2013 cei trei au comunicat folosind un limbaj codificat si adresele de e-mail create de inculpatul Coroama Codrin Alexandru. 
Cristian CojocaruÎn aceasta modalitate, inculpatul Coroama Codrin Alexandru i-a informat pe nasii sai atât despre modul în care le gestiona bunurile cât si despre demersurile organelor de urmarire penala în dosarul în care erau cercetati: primirea unor citatii, alte acte de procedura, cautarile efectuate de organele de politie, emiterea mandatului de arestare, etc.
La solicitarea inculpatilor Craciun Marius si Simion Nadina si cu acordul acestora, Coroama Codrin Alexandru a facut demersuri pentru angajarea unui avocat care sa reprezinte interesele celor doi.
La data de 24.06.2013 inculpatul Coroama Codrin Alexandru s-a întâlnit cu avocatul Cojocaru Cristian cu care a discutat situatia juridica a inculpatilor Craciun Marius si Simion Nadina. În cadrul aceleiasi discutii, inculpatul Cojocaru Cristian a fixat si onorariul pentru asistenta juridica a inculpatului Craciun Marius pentru faza de urmarire penala.
Inculpatul Cojocaru Cristian a subliniat ca succesul strategiei de eliberare a inculpatului Craciun Marius cu ocazia judecarii recursului împotriva încheierii prin care s-a dispus arestarea acestuia în lipsa depinde în mod esential de data judecarii caii de atac, respectiv de componenta completului de recurs, afirmând ca are „întelegeri” doar cu anumiti judecatori. În acest mod, inculpatul a lasat sa se înteleaga ca în schimbul unei sume de bani, în acest moment înca neprecizata, poate interveni la anumiti judecatori din cadrul Curtii de Apel Bacau, pentru a-i determina sa pronunte o hotarâre favorabila inculpatului Craciun Marius, în sensul ca acesta sa fie cercetat si ulterior judecat în stare de libertate.
Cristian CojocaruDupa ce inculpatul Coroama Codrin Alexandru s-a întâlnit din nou cu Cojocaru Cristian, pe data de 7.07.2013 le transmite inculpatilor Craciun Marius si Simion Nadina discutiile purtate cu avocatul. Inculpatul Cojocaru Cristian nu a luat în calcul posibilitatea de o obtine o hotarâre favorabila la nivelul Tribunalului Bacau, instanta de fond investita cu judecarea tuturor cererilor vizând starea de detentie provizorie a inculpatului Craciun Marius, toate discutiile vizând exclusiv influentarea judecatorilor din completul de recurs. Strategia adoptata de avocat si prezentata inculpatilor a fost aceea de a invoca mai întâi starea de sanatate a inculpatului Craciun Marius si împrejurarea ca acesta nu s-a sustras urmaririi penale ci a plecat din tara pentru a se trata. În situatia în care aceasta sustinere nu va fi acceptata de judecatorii din cadrul Curtii de Apel Bacau, inculpatul Cojocaru Cristian s-a angajat ca va obtine punerea în libertate prin “metodele lui” sugerând din nou posibilitatea pe care o are de a influenta magistratii contra unei sume de bani:

Dupa consultarea inculpatului Cojocaru Cristian, în ziua de 11.07.2013, Coroama Codrin Constantin a facut rezervari pentru doua bilete de avion pe ruta Paris-Bacau pentru data de 17.07.2013. Aceasta data a fost apreciata de avocat ca fiind favorabila atingerii scopului urmarit.
La data de 17.07.2013 inculpatul Craciun Marius, împotriva caruia la data de 7.06.2013 Tribunalul Neamt a emis mandatul european de arestare, a fost depistat de autoritatile franceze si ulterior, la data de 7.08.2013, a fost predat organelor de politie din Cristian Cojocaru, avocatul lui Bogdan ChitescuRomânia. La aceiasi data inculpatul a început executarea mandatului de arestare emis în lipsa, prin încarcerarea în arestul Inspectoratului de Politie al Judetului Bacau.
Dupa prinderea inculpatul Craciun Marius, concubina acestuia, Simion Nadina s-a întors în tara si, în baza mandatelor de aducere emise de catre D.N.A.-S.T.Bacau a fost adusa în fata organelor de urmarire penala care au dispus fata de inculpata luarea masurii preventive de a nu parasi tara.
Dupa revenirea în tara, inculpata Simion Nadina a tinut direct legatura cu avocatul Cojocaru Cristian, finul sau, Coroama Codrin Alexandru fiind la scurt timp dupa acest moment exclus, având în vedere si deteriorarea relatiilor personale dintre acesta si Simion Nadina.
Conform întelegerii intermediate de inculpatul Coroama Codrin Alexandru, dupa încarcerarea efectiva, Cojocaru Cristian, în calitate de aparator ales al inculpatul Craciun Marius a formulat recurs împotriva încheierii prin care s-a dispus arestarea în lipsa a acestuia din urma, de catre Tribunalul Bacau. Recursul a fost respins ca tardiv formulat de Curtea de Apel Bacau.
Pe fondul nemultumirii exprimate de Coroama Codrin Alexandru cu privire la solutia instantei de recurs, Cojocaru Cristian a afirmat ca trebuie schimbat modul de abordare, în sensul ca atunci când îi va suna sa aiba pregatita o suma de bani, dând de înteles ca este vorba de o suma mai mare de 50.000 euro, fara a preciza expres carei persoane îi va fi data aceasta suma.
in aceasta sala, Curtea de Apel a decis ca inculpatii sa fie judecati in stare de libertateUlterior, între inculpata Simion Nadina si avocatul Cojocaru Cristian au avut loc mai multe întâlniri în cadrul carora acesta din urma a precizat ca în schimbul sumei de 75.000 euro poate influenta 2 judecatori din cadrul Curtii de Apel Bacau, în sensul punerii în liberate a inculpatului Craciun Marius. Cojocaru Cristian a asigurat-o pe Simion Nadina ca deja a vorbit cu cei doi judecatori si ca hotarârea va fi pronuntata dupa ce inculpata va avea suma solicitata si o va remite avocatului.
În perioada urmatoare, inculpata Simion Nadina a initiat demersuri pentru recuperarea unei datorii de 730.000 lei pe care o persoana o datora lui Craciun Marius. Astfel, în ziua de 17.10.2013 , persoana respectiva s-a întâlnit cu inculpata Simion Nadina, acesta din urma reiterând solicitarea cu privire la urgentarea remiterii sumei de 75.000 euro din datoria existenta. Toate actiunile inculpatei Simion Nadina au fost coordonate de catre concubinul sau Craciun Marius, caruia inculpata i-a relatat toate discutiile si actiunile întreprinse.
În ziua de 25.10.2013, inculpata Simion Nadina s-a întâlnit cu avocatul Cojocaru Cristian care i-ar fi promis ca va obtine punerea în libertate a lui Craciun Marius cu ocazia judecarii recursului împotriva prelungirii arestului preventiv, judecata care urma a avea loc peste o saptamâna, respectiv în ziua de 01.11.2013. Aceasta promisiune a avocatului a fost formulata în conditiile în care inculpata Simion Nadina l-a asigurat ca în urmatoarea saptamâna va dispune de suma de bani solicitata.
În ziua de 30.10.2013, inculpata Simion Nadina s-a întâlnit cu persoana de la care avea de recuperat datoria care i-a înmânat suma de 75.000 euro. Inculpata Simion Nadina i-a precizat persoanei respective ca nu-i va da banii avocatului, fara a avea o garantie de la acesta ca concubinul sau va fi liber.
În ziua de 31.10.2013 inculpata Simion Nadina s-a întâlnit cu avocatul Cojocaru Cristian într-un restaurant situat în aceiasi cladire în care este sediul cabinetului avocatului.
Dupa ce a parasit imobilul, la iesirea din municipiul Bacau, inculpata Simion Nadina a fost oprita de organele de urmarire penala fiind identificata, în portbagajul autoturismului, suma de 74.500 euro.
Din coroborarea probatoriului administrat rezulta ca inculpata Simion Nadina nu i-a dat inculpatului Cojocaru Cristian suma de bani solicitata de acesta, desi avea asupra sa banii, întrucât considera ca avocatul nu a prezentat suficiente garantii pentru punerea în libertate a concubinului sau. Pe de alta parte, inculpata intentiona sa consulte si alti avocati cu privire la gravitatea acuzatiilor formulate împotriva inculpatul Craciun Marius. În plus, inculpata a primit sfaturi contradictorii de la persoanele cu care a intrat în contact în acea perioada si carora le-a povestit întelegerea cu avocatul“, se arata in comunicatul DNA.

Un comentariu

 1. Asa DA DNA!!! Imi place ca lucrati cu dragoste si putere,
  Impotriva coruptiei care era la vedere!
  Vreau ca tara sa stie din ce in ce mai mult ce vrea!
  Sa luptam cu toti mai bine,
  Scapam tara de rusine.
  Sa-si dea seama ce face!
  O viata avem romani!
  Desteptati-va ca suntem buni.
  C-am dormit destul!!
  De la tara vrem mai mult.
  Botomei a publicat,
  Reforme mari in teza de doctorat,
  Iar primii care sau simtit lezati,
  Au sarit din coruptie ca arsi!
  Au strans hora,
  Sa nu se sparga buba.
  Pe Vasile l-au condamnat,
  Dar de fapt a castigat.
  Ca nu stiea nimeni de Botomei
  Daca nu dadea cu terza-n ei.
  Ei corupti cu mic cu mare,
  Avocati cu tifla tare,
  S-au gandit ca e mai bine,
  Sa ma ascunda ei pe mine.
  De mine tot nu- au scapat,
  Ca Dumnezeu le da de hac!
  Le da dosare penale,
  Sa se-adune la racoare.
  La un loc cu hotii mai,
  Stavarache, si ai sai!
  Si mai e la Barou unul,
  Santajeaza cu duiumul.
  Cica Baroul e al lui,
  Si nu-l da la nimanui.
  Doar pe cei corupti mai frate,
  Ii primeste fara examene.
  Iar pe cei cu doctorat,
  Le comanda dosar penal.
  Dar mai e si DNA,
  Care a schimbat placa!
  Le da mandate de arestare,
  Sa stie unde-i puterea mai mare!
  Ca multumind Lui Cristos,
  Am citit ceva frumos!
  Cu drag,Botomei Vasile,
  La multi ani si fericire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com