Au inceput inscrierile pentru bursele FLEX 2020-2021

Ambasada Statelor Unite în România, alaturi de Consiliile Americane pentru Educatie Internationala si de Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice invita liceenii cu cetatenie româna sa participe la programul FLEX 2020-2021.

Programul de schimb de experienta FLEX este finantat de catre Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii si îsi propune sa ofere liceenilor din România ocazia de a locui la familii americane si de a studia într-un liceu american pe parcursul anului scolar 2020-2021. Participarea la Programul FLEX, aflat acum la al cincilea an de existenta în România, este GRATUITA. În anii de implementare, FLEX România a oferit burse catre zeci de liceeni români din mai multe judete ale tarii iar 35 dintre ei se afla în acest moment în Statele Unite ale Americii, în state precum Washington, Texas, Colorado, California, Iowa sau Florida. Programul se adreseaza si liceenilor cu dizabilitati, în generatia recenta trei dintre bursieri fiind tineri cu diverse dizabilitati.

Ce este programul FLEX?

Programul FLEX a fost creat de Congresul Statelor Unite în 1992 iar acum se afla în cel de-al 27 lea an de existenta. Programul presupune un an întreg de schimb de experienta pentru tinerii liceeni, în Statele Unite ale Americii. Obiectivul programului este sa promoveze întelegerea reciproca între cetatenii Statelor Unite si ai altor tari, pentru ca liceenii sa învete mai multe despre SUA si sa le prezinte americanilor tarile lor de origine. În anul scolar 2020-2021, aproximativ 900 de liceeni din diverse tari ale lumii vor învata în SUA în cadrul programului FLEX. Fiecare bursier va locui timp de un an de zile ca membru al unei familii americane si va studia într-un liceu american, având toate costurile acoperite prin program. La întoarcerea în România, anul de liceu petrecut în SUA poate fi recunoscut si echivalat.

Criterii de eligibilitate:

Competitia este deschisa liceenilor care îndeplinesc toate conditiile de mai jos:

• au cetatenie româna;

• s-au nascut între 15 iulie 2002 si 15 iulie 2005;

• sunt actualmente în clasele a IX-a, a X-a sau a XI-a;

• studiaza engleza la liceu;

• îndeplinesc criteriile pentru a obtine viza SUA si nu au stat în SUA mai mult de 3 luni în ultimii 5 ani.

Înscrie-te online pâna pe 17 octombrie 2019 la: https://ais.americancouncils.org/flex

Anca, bursiera în Longview, statul Washington, 2016-2017

Pentru mine Flex a fost si este o aventura, din momentul in care am trimis primul formular si pâna în prezent. Am trait un amalgam de sentimente alaturi de FLEX. Nimic nu este plictisitor sau greu atunci când te implici 100%. FLEX mi-a oferit sansa de a cunoaste oameni noi si de a ma dezvolta personal. Cu ajutorul acestui program am înteles ca orice îti doresti cu ardoare se poate transforma în realitate. Cum ar spune americanii: ” Just do it !”

Informatii complete despre program sunt disponibile la adresa de email flexromania@americancouncils.eu si pe site-ul www.americancouncils.ro

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Un comentariu

  1. # Viata publicã si cea privatã impune foarte frecvent loarea unor decizii,iar acestea sunt cu atât mai coerente cu cât informatia de care dispune decidentul este mai bunà,mai adecvatã.
    #Decidentul ultimatumului consacrat de reforma criteriilor bugetare.
    # HG 807 / 2014 nr. registru 14;pozitia 36.
    # FONDURI EUROPENE / AJUTOR DE STAT IMPLEMENTAT

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com