Au început înscrierile pentru Bacau Fest Monodrame. Programul spectacolelor si pretul biletelor la Teatrul Municipal Bacovia

Teatrul Municipal Bacovia anunta un program variat, din care nu vor lipsi premierele, iar pretul biletelor ramâne accesibil fiecarui buzunar. Luna aceasta se finalizeaza înscrierile pentru Concursul de Dramaturgie – Monodrama, adresat dramaturgilor, textul putând fi piesa de teatru originala, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor.

 

Actorii Teatrului Municipal „Bacovia“ au avut un program bogat în weekend-ul care a trecut. Sâmbata de la ora 18 a avut loc o repetitie nocturna pentru piesa „Dragostea celor trei Portocale“, jucata în premiera de actorii de la Animatie, duminica, 12 martie, de la ora 11. Tot ieri, în sala mare a Teatrului Bacovia s-a jucat „Unchiul Vanea“, de Anton Pavlovici Cehov.

Marti, 14 martie, de la ora 19.00 actorii Teatrului Municipal Bacovia vor juca la Oliv Cafe „Abatorul de hartie“, de Calin Ciobotari. În distributia piesei sunt anuntati actorii: Nela Zare, Marlene Duduman, Alina Simionescu, Stefan Alexiu, Adi Hostiuc si Bogdan Buzdugan. „Spectacolul este unul despre sufletul profund al cartii, o pledoarie pentru viata ce palpita între doua coperti dar ”vorbeste” si despre diferentele dintre lectura unor file care fosnesc si lectura rece, virtuala, artificiala, superficiala“, se arata într-un comunicat al teatrului.

Biletele se gasesc la Agentia de Bilete a Teatrului Municipal “Bacovia”, situata în dreapta intrarii principale în teatru. Pentru animatieprescolarii, elevii si studentii platesc 8 lei, însotitorii, 12 lei. Pentru piesele jucate în sala adultii platesc 30 de lei, pentru loja 35 de lei iar pensionarii, 15 lei.

Programul la agentia de bilete este zilnic între 10- 13 si  16 si 18. Luni si sâmbata este închis. Duminica, programul este între 9.30 – 12.30 si între 16- 18.

Au început înscrierile pentru Concursului de Dramaturgie – Monodrama, editia a 4-a

Teatrul Municipal „Bacovia” din Bacau a anuntat  începutul sesiunii de înscrieri la cea de-a IV-a editie a Concursului de Dramaturgie – Monodrama, sectiune competitionala din cadrul BACAU FEST – MONODRAME, care se va desfasura în perioada 21 – 26 aprilie 2017. Data limita a înscrierilor este 21 martie 2017 (data postei).

Concursul de Dramaturgie – Monodrama este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesa de teatru originala, scenariu pentru teatru dans, teatru gestual etc, care sa presupuna, însa, prezenta în spatiul de joc a unui singur actor.

Potrivit unui anunt al Teatrului Municipal Bacovia, regulamentul concursului este urmatorul:

  1. Nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate. Mentionam ca textele trimise pentru concurs nu se înapoiaza autorilor.
  2. Pentru a fi înscrise în concurs, toate lucrarile vor fi trimise pe adresa:

Concursul de Dramaturgie – Monodrama

Teatrul Municipal „Bacovia“

Str. Iernii, nr. 7, BACAU

cod postal 600050, judetul Bacau

  1. Data limita a înscrierilor este: 21 martie 2017 (data postei).
  2. Lucrarile, trimise în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va mentiona numele si adresa expeditorului.
  3. În plicul ce contine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului si un motto care se va regasi pe prima pagina a lucrarii si va servi drept element de recunoastere.
  4. Acest plic se va deschide dupa desemnarea câstigatorului.

Textele propuse vor fi citite si apreciate de catre un juriu alcatuit din personalitati ale vietii teatrale românesti. Juriul nu are obligatia motivarii scrise a deciziilor.

Rezultatele concursului vor fi anuntate pâna la data de 10 aprilie 2017, iar Premiul de Dramaturgie-Monodrama „Valentin Nicolau” va fi decernat în cadrul BACAU FEST – MONODRAME, editia 2017.

Premiul de Dramaturgie – Monodrama „Valentin Nicolau” consta, totodata, si în montarea textului câstigator la Teatrul Municipal „Bacovia” (drepturile de autor considerându-se a fi cedate Teatrului Municipal „Bacovia” pentru pachetul de reprezentatii cu aceasta montare), laureatul devenind membru al Juriului Concursului de Dramaturgie – Monodrama, la editia a V-a, din 2018.

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com