„Atitudine Anticoruptie”. Proiect educational pentru un comportament integru, realizat in parteneriat cu DGA-Serviciul Judetean Anticoruptie si ISJ Bacau

A.P.A.C.A. – Asociatia Prevenirea Adictiei si Comportamentului Adictiv Bacau în parteneriat cu Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacau si Inspectoratul Scolar Judetean Bacau, cu sprijinul financiar al Primariei Municipiului Bacau, au initiat si implementeaza la nivelul Municipiului Bacau, în toate institutiile de învatamânt (ciclul liceal), în perioada octombrie-decembrie 2017, Proiectul Local de Prevenire „Atitudine Anticoruptie”.

„Având ca scop „cresterea gradului de informare a tinerilor cu privire la impactul fenomenului coruptiei si educarea acestora în spiritul dezvoltarii unui comportament integru în societate”, Proiectul „Atitudine Anticoruptie ” este adresat elevilor din cele 15 institutii de învatamânt (ciclul liceal) de pe raza municipiului Bacau si se axeaza pe 2 activitati principale:

Sustinerea a câte un seminar de informare la nivelul fiecarei institutii de învatamânt din cele 15 selectate, la care vor participa aproximativ 50 de tineri din fiecare institutie de învatamânt;
Organizarea, implementarea si premierea unui concurs pe doua sectiuni: spot anticoruptie si arte vizuale, adresat tinerilor din cele 15 institutii de învatamânt.

DGA Atitudine Antcoruptie by Mircea Merticariu on Scribd

În data de 23 octombrie 2017, ora 1200, la sediul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a avut loc Conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului, dupa care au fost desfasurate cele 16 seminarii de informare pe tematica anticoruptie programate conform planului de activitati, în cele 15 unitati de învatamânt de pe raza municipiului Bacau, respectiv cu consilierii psihopedagogi scolari din cadrul C.J.R.A.E. – Centrul Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Bacau. La aceste activitati au participat 1066 de persoane, dupa cum urmeaza: cu ocazia seminarului de informare desfasurat la CJRAE au participat 20 de cadre didactice iar cu ocazia celor 15 seminarii desfasurate la nivelul institutiilor de învatamânt implicate în proiect au participat 985 de elevi si 61 cadre didactice. Totodata, cu ocazia sustinerii seminariilor de informare a fost promovat si concursul pe cele doua sectiuni prevazut în cadrul proiectului.
În acest context, în urma implementarii acestui proiect, consideram ca tinerii, beneficiari ai seminariilor de informare, vor dobândi cunostinte si abilitati necesare dezvoltarii unui comportament integru si vor constientiza implicatiile legale, financiare si sociale ale coruptiei în societate. Atragerea si implicarea tinerilor în concursul organizat în cadrul proiectului „ 2? # Atitudine Anticoruptie”, ce are menirea de a stimula latura creativa individuala si de a transmite prin lucrarile realizate un mesaj clar de intoleranta fata de actele de coruptie, reprezinta din acest punct de vedere un cadru adecvat de manifestare a tinerilor si va contribui, alaturi de celelalte activitati de acest gen la formarea de convingeri sanatoase în rândul populatiei tinere si de adoptare a unui comportament integru“, se precizeaza intr-un comunicat transmis de Directia Generala Anticoruptie – Serviciul Judetean Anticoruptie Bacau.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com