Atelier de educatie nonformala in proiectul „De noi depinde viata lor“

Sâmbata, 3 martie, a avut loc primul atelier în cadrul proiectului „De noi depinde viata lor“, la care au participat tineri institutionalizati cu vârsta cuprinsa între 15 si 18 ani.

„Atelierul a început cu jocuri de cunoastere de care tineri au fost foarte entuziasmati. Apoi, au fost provocati sa-si imagineze viitorul în ceea ce priveste sectorul social, financiar si familial. Acest exercitiu i-a pus pe gânduri. A urmat un exercitiu de constientizare a rolului pe care fiecare tânar îl are în aceasta lume. Acesta a fost momentul in care au vorbit despre ei si s-au împacat cu trecutul“, a spus Visinel Balan, managerul proiectului.

Persoanele din centrele de plasament care au participat la intalnire s-au manifestat cu bucurie: “M-am simtit foarte bine. Am învatat unele lucruri care ma vor ajuta atât pe partea profesionala cât si pe partea personala”. – a spus unul din participanti.  “Am învatat sa fim ambitiosi. Sa ne spunem punctul de vedere si sa luptam pentru scopul nostru” – a spus un alt participant prezent la atelier.

„De noi depinde viata lor” este un proiect implementat de Asociatia „Impreuna desenam viitorul“ prin intermediul caruia 45 de tineri institutionalizati din Bacau participa la sase ateliere ce folosesc metode non-formale de educatie. Temele atinse de aceste ateliere sunt: angajare, redactarea unui CV si a unei scrisori de intentie, sanatate, comunicare, competente anteprenoriale, obiective de viata, gestionarea resurselor financiare. Proiectul “De noi depinde viata lor” este finantat de Comisia Europena, prin programul Tineret în Actiune, Actiunea1.2 – Initiative ale tinerilor.

www.ziaruldegarda.ro este partener media in proiectul „De noi depinde viata lor” al Asociatiei „Impreuna desenam viitorul“.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com