Asociatia Neamul Românesc îi cere lui Iohannis sa nu promulge legea impotriva legionarilor. Vezi motivele

Asociatia Neamul Românesc ii cere, printr-un memoriu, presedintelui României, Klaus Iohannis, sa nu promulge Klaus Iohannis (2)modificarile la OUG 31/2002, (privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savârsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii) in forma propusa de senatorul Crin Antonescu.

România si-a recunoscut vina pentru Holocaust, pentru deportarea si lichidarea a sute de mii de evrei. Totodata, a platit despagubiri puterilor castigatoare ale ultimilor mari conflagratii mondiale iar poporul a suferit de pe urma intelegeriii

foto Ziarul de Garda

foto Ziarul de Garda

intre marile puteri, care au lasat tara in bezna, sub tortura noului regim infiintat de URSS. Cu toate acestea, exista intentia de a exclude si pedepsi simpatizantii Miscarii Legionare sau celor care au avut tangenta sau au fost acuzati de apartenenta la aceasta organizatie. Cu alte cuvinte si post mortem sunt condamnati si infierati toti oponentii regimului comunist.
Presedintele Asociatiei Neamul Romanesc, arata in mod just, ca dupa 1947, regimul comunist represiv a condamnat pe oricine nu a avut viziune comunista, pe motiv de simpatie sau apartenenta la organizatiile legionare. Cu alte cuvinte, modificarile propuse de liderul Crin Antonescu nu fac altceva decat sa continue „opera“ extremistilor comunisti.

Presedintele Asociatiei Neamul Românesc, Vasilica Militaru, cere ca sa fie condamnati, nominal, cei care au facut crime impotriva umanitatii si nu cei care au murit deja in inchisorile comuniste pentru acuzatii, nefondate, de apartenenta la legionarism. „A arunca anatema asupra a milioane de români urmariti si condamnati de catre comunisti pe motive legionare este o ofensa adusa istoriei Neamului Românesc“, afirma Vasilica Militaru. Liderul Asociatiei Neamul Romanesc subliniaza faptul ca sunt vinovati de crime impotriva umanitatii si a romanilor si liberalii (1907), regele, functionari ai statului roman si Armatei, chiar daca acestia nu au fost pana acum „exilati“ din istorie si constiinta neamului romanesc.

Pe de alta parte, dat fiind contextul regional deosebit de tulbure, Romania trebuie sa interzica ferm orice organizatie extremista, de stanga sau de dreapta, care ar putea determina o destabilizare interna si motivul pentru o agresiune/ destabilizare venita din exterior.
Asociatia Neamul Romanesc:
Klaus Iohannis (3)„Domnule Presedinte al României

Va rugam sa analizati cu toata seriozitatea Memoriul pe care-l supunem atentiei. Acelasi memoriu a fost trimis si în 21 octombrie 2013 fostului Presedinte, atunci când Legea de modificare a OUG 31/2002 era în faza de Proiect legislativ.
Acum Legea de modificare a OUG 31/2002 se afla pentru promulgare pe masa Excelentei Voastre. A arunca anatema asupra a milioane de români urmariti si condamnati de catre comunisti pe motive legionare este o ofensa adusa istoriei Neamului Românesc.
Desi a provocat milioane de victime, comunismul nu a fost interzis în România printr-o lege asemanatoare.
Va rugam sa opriti aceasta aberatie istorica.
Cu respect,
Vasilica Militaru
Presedintele Asociatiei NEAMUL ROMÂNESC
MEMORIU
privind Proiectul legislativ de completare a OUG 31/2002
Context

România se afla într-o situatie fara precedent din istoria postdecembrista. Se prefigureaza o perioada critica în societatea româneasca. Unii guvernanti traiesc cu teama îndreptatita ca vor fi trasi la raspundere.
Spectrul manifestarilor de strada, la care participa români care s-au saturat de vesnicele promisiuni de bine, sperie conducatorii politici ai unor institutii ale Statului Român. În aceste conditii, se încearca gasirea unor tapi ispasitori pentru acest dezastru ce se prefigureaza. Deja au fost gasiti vinovatii: eco-extremistii si neo-legionarii. Domnul prim ministru si unii ministri rostesc foarte des doua cuvinte extremisti si legionari. În urma interventiei din Parlamentul României, Mihail Neamtu a fost catalogat de primul ministru drept micul legionar. Ministrul culturii i-a numit neo-legionari pe cei care i-au vandalizat masina. Primul-ministru i-a numit pe manifestantii de la Câmpeni extremisti. Afirmatii publice!
Este un plan bine pus la punct pentru demonizarea oricarei actiuni civice de manifestare publica. Sunt distruse din fasa primele reactii de normalitate ale societatii românesti.
Regimul comunist din anii 1946-1948 a catalogat drept activitate legionara orice manifestare anticomunista. Au arestat astfel orice român care încerca sa critice noul regim comunist din România.
Exista sanse ca, în urmatoarele luni, societatea româneasca sa asiste la spectacolul macabru al unor înscenari regizate de adevaratii responsabili ai dezastrului economic al Tarii.
În urma unor astfel de înscenari, va putea fi arestat orice manifestant pentru extremism si legionarism.
Asociatia NEAMUL ROMÂNESC va invita din timp la meditatie si responsabilitate pentru ca greselile trecutului sa nu fie repetate.
De ce este nevoie de reinventarea problemei legionare? Orice român informat stie ca în România anului 2013 nu mai exista nici o miscare legionara. Sa întelegem bine ca românii nu sunt extremisti si nici fascisti si nici nazisti. Au dovedit-o cel putin în ultimii 24 de ani de libertate democratica.
Conform Institutului National de Statistica la recensamântul din 2011, cetatenii români – etnici evrei sunt sub numarul de 20.000, reprezentând grupuri etnice importante din România. România anului 2013 nu mai poate fi antisemita în conditiile în care soarta a peste 2 milioane de români este asemanatoare evreilor din perioada interbelica: împânziti prin Europa pentru a munci si supravietui.
Subliniem ca România nu trebuie sa traiasca spectrul anarhiei, indiferent de nivelul dezastrului la care s-ar ajunge. Institutiile Statului Român trebuie sa functioneze. Dar nu mai pot functiona ca pâna acum.
De aceea este nevoie de altceva. Va rugam, dragi politicieni români si functionari din cadrul institutiilor Statului: analizati-va, reformati-va, reinventati-va, cereti consultanta din afara. Faceti orice, dar nu ceea ce ati facut în ultimii 24 de ani.
Si mai ales, nu mai dati legi în regim de urgenta! Avem Parlament – organ legislativ de 24 de ani.

Acest Memoriu a fost redactat ca urmare a initierii unui Proiect legislativ în regim de urgenta de catre domnul Crin Antonescu, Presedintele Senatului României si totodata presedintele Partidului National Liberal, împreuna cu doi colegi deputati de-ai domniei sale.
Ce este atât de urgent în România???
Se pare ca urgenta este modificarea art.2 , alin.a:
a) prin organizatie cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob se întelege orice grup format din trei sau mai multe persoane, care îsi desfasoara activitatea temporar sau permanent, în scopul promovarii ideilor, conceptiilor sau doctrinelor fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe, precum ura si violenta pe motive etnice, rasiale sau religioase, superioritatea unor rase si inferioritatea altora, antisemitismul, incitarea la xenofobie, recurgerea la violenta pentru schimbarea ordinii constitutionale sau a institutiilor democratice, nationalismul extremist. În aceasta categorie pot fi incluse organizatiile cu sau fara personalitate juridica, partidele si miscarile politice, asociatiile si fundatiile, societatile comerciale, precum si orice alte persoane juridice care îndeplinesc cerintele prevazute la prezenta litera.

Proiectul legislativ vizeaza o completare a OUG 31/2002 privind interzicerea organizatiilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savârsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii.
Oficial, în România, nici o institutie a Statului nu a dorit sa analizeze si sa emita un document profesionist de analiza a fenomenului evreiesc din perioada interbelica. Exista câteva condamnari politicianiste formale ale dramei si crimelor antievreiesti de pe teritoriul României, care se înscriu în ceeea ce este cunoscut ca Holocaustul evreiesc. Totdeauna singurii vinovati au fost declarati legionarii.
Nici un politician român nu a vrut sa afirme adevarul istoric ca functionari si membri din institutii ale Statului Român au participat la crime, masacre si au determinat moartea a cel putin 150.000 de evrei.
Este timpul ca în societatea româneasca sa se rosteasca acest adevar. Altfel, se va emite o lege care nu va rezolva esenta problemei.

Expunere de motive

În Expunerea de motive a celor trei parlamentari liberali se omit doua aspecte importante:

1. Jurisprudenta româneasca este incoerenta în aceasta cauza. Prin Decizia nr.745/12.07.1995 Curtea de Apel Suceava a stabilit ca miscarea legionara nu a avut caracter fascist. Rahila Gudinov a invocat documentele prezentate în Procesul de la N?rnberg, care a exclus miscarea legionara. Nu s-a dovedit ca reclamanta a desfasurat o activitate cu caracter fascist, iar faptul ca a facut parte din Miscarea Legionara nu constituie o proba în acest sens, se arata în Decizie.
Decizia ÎCCJ nr. 1709/ 9 martie 2012 se refera la un proces civil de despagubire a unui român pentru perioada de detentie 1959-1964. Afirmatia invocata de parlamentarii liberali face parte din motivarea instantei si nu este o decizie de condamnare a miscarii legionare.

2. Este cunoscut ca la procesul de la N?rnberg, miscarea legionara nu a fost trecuta pe lista miscarilor nationaliste din Europa condamnate de fascism, nazism si colaborationism de catre Tribunalul International.

Având în vedere ca schimbarile propuse de proiectul legislativ aduc sanctiuni penale grave, va rugam sa luati act de urmatoarele:

A. Definirea exacta a Holocaustului din România si nominalizarea persoanelor vinovate de crimele împotriva evreilor.
Perioada 1940-1944 contine doua conduceri distincte ale Statului Român:
1. septembrie 1940-ianuarie 1941 este perioada de guvernare a Statului National Legionar sub conducerea lui Ion Antonescu si cu acordul regelui Mihai I, suveranul României. În aceasta perioada au fost ucisi 120 evrei.
2. Februarie 1941-august 1944 perioada de dictatura a generalului Ion Antonescu, având ca suveran al României acelasi rege Mihai I. În aceasta perioada au fost ucisi peste 150.000 de evrei.

B. Nominalizarea persoanelor vinovate de savârsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii. Definirea infractiunilor contra pacii si omenirii, cu detalierea actiunilor ce intra la aceasta acuza.

C. Este nedreapta condamnarea in integrum a miscarii legionare din România, fara o minima analiza a activitatii acesteia. Este vorba de mai multe etape istorice distincte
1. Iunie 1927- noiembrie 1938 – perioada activitatii sub conducerea lui Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul miscarii Legiunii. În aceasta perioada nici unul din partidele care au activat sub egida miscarii Legiunii nu au ajuns la guvernarea Statului Român. Nu s-au înregistrat crime în masa initiate de legionari. La 29/30 noiembrie 1938, fiind în detentie, C.Z.Codreanu a fost asasinat de functionari ai Statului Român.
2. Noiembrie 1938 – septembrie 1940 – perioada de clandestinitate, în care peste 300 de legionari au fost asasinati si câteva mii au fost detinuti în arest. În aceasta perioada regele Carol al II lea instaurase regimul de dictatura regala.
3. Septembrie 1940- ianuarie 1941 regimul Statului National Legionar instaurat în urma crizei produse de abdicarea regelui Carol al II lea. Miscarea Legionara a fost condusa de Horia Sima. Pe timpul guvernarii SNL au fost ucisi: 120 evrei, cei 56 de detinuti români (fosti membri din guvernele de dictatura regala) de la Jilava, profesorul Nicolae Iorga si taranistul Virgil Madgearu.
4. Dupa rebeliunea legionara, din ianuarie 1941, au fost arestati si condamnati peste 8000 de legionari. Câteva mii au fugit din tara. Dupa ianuarie 1941 nu mai putem vorbi despre culpabilizarea legionarilor pentru crimele si masacrele savârsite asupra evreilor de catre functionari ai Statului Român antonescian. Responsabilitatea decimarii în masa a peste 150.000 de evrei – adevaratul Holocaust evreiesc din România – s-a produs sub guvernarea tandemului Ion Antonescu – regele Mihai I, în care regele Mihai I era seful Statului. Totodata legea privind românizarea, care a condus la masuri legale drastice împotriva evreilor, a fost emisa în 28 martie 1941, dupa arestarea legionarilor eliminati de la guvernare,

D. În România interbelica au functionat si guvernat partide cu caracter fascist si cu actiuni antisemite extremiste:
1. L.A.N.C. – Liga Apararii National Crestine a profesorului AC Cuza. Cuza alaturi de profesorul Nicolae Iorga sunt recunoscuti ca ideologii si promotorii antisemitismului din România. Guvernul Goga – Cuza, sub dictatura lui Carol al II lea, a emis un pachet de legi privind masuri împotriva evreilor. LANC a folosit însemne fasciste.
2. F.R.N. – Frontul Renasterii Nationale a fost un partid fascist initiat, condus si impus ca partid de dictatura de catre regele Carol al II lea, care dorea copierea regimului fascist al Germaniei de sub conducerea lui Hitler.
3. Guvernul Gigurtu iulie 1944-septembrie 1944 a emis o legislatie rasiala conform afirmatiilor lui W. Filderman.

E. Au avut întâlniri si negocieri cu Hitler: regele Carol al II lea, generalul Ion Antonescu si liderul Partidului National Liberal Gheorghe Bratianu.
Nici unul dintre liderii legionari nu a avut întrevederi si nu a negociat cu Hitler, conducatorul Germaniei fasciste.

Propuneri de completare a legii

Pe lânga modificarile propuse de senatorii si deputatii liberali propunem:

1. Definirea Holocaustului evreiesc din România cu precizarea numarului de evrei omorâti, perioada istorica a masacrarii sau exterminarii lor. Perioada SNL – 120 evrei morti. Perioada guvernarii Atonescu – regele Mihai I peste 150.000 evrei morti în progromul de la Iasi, masacrul de la Odessa, lagarele de concentrare ale evreilor de la Vapniarka si Moghilau. Datele se regasesc în Procesul de condamnare a lui Ion Antonescu si depozitia ca martor si documentele emise de Willy Filderman, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din România.

2. Nominalizarea persoanelor vinovate de crime împotriva umanitatii începând cu Ion Antonescu, Regele Mihai I si continuând cu toti ministrii si generalii participanti la desfasurarea deportarilor si masacrelor antievreiesti din România.

3. Precizarea perioadei istorice de vinovatie a Partidului Miscarea Legionara aflat la conducerea Statului Român si nominalizarea legionarilor vinovati de crime împotriva umanitatii.

Consecinte grave ale legiferarii Proiectului legislativ în actuala forma

Fara precizarile de rigoare, aceasta Lege va putea fi aplicata si în urmatoarele cazuri:
– posibilitatea condamnarii tuturor liberalilor pentru actiunile criminale de exterminare a taranilor români initiate si executate de guvernul liberal condus de prim ministrul D.A. Sturdza si functionari liberali în timpul rascoalelor taranesti din anul 1907. Atunci guvernul Partidului National Liberal a ordonat masacrarea si uciderea a peste 10.000 de tarani români.
– posibilitatea condamnarii tuturor membrilor Partidului Comunist pentru crime împotriva umanitatii, deci a tuturor activistilor de sorginte comunista pentru atrocitatile, crimele, legile antiromânesti, exproprierile, exterminarea în masa a românilor si participarea la dezastrul tarii din perioada 1945-1964. Arhivele Partidului Comunist Român ne pot indica listele nominale ale comunistilor români pâna în decembrie 1989.

Consideratii privind discriminarea religioasa

Este cunoscuta pocainta, asceza si jertfa unor detinuti din temnitele comuniste românesti. Credinta româneasca crestin-ortodoxa promite iertarea tuturor celor care îsi recunosc pacatele si se pocaiesc.
În aceasta forma Proiectul legislativ, prin condamnarea tuturor legionarilor, opreste definitiv recunoasterea jertfei si cinstirea crestina a unor detinuti români din temnitele comuniste românesti asasinati si masacrati de autoritatile Statului Român comunist.
Daca acest proiect legislativ va fi legiferat si promulgat în actuala forma, functionari ai Statului Român se fac responsabili de pedepsirea tuturor românilor care vor cinsti memoria (vor comemora) numele unor români ucisi în temnitele comuniste. Exista posibilitatea ca dupa organizarea unor astfel de pomeniri, facute desigur într-o biserica sau cimitir, deci în spatiul public, credinciosii sa fie arestati si condamnati. Caz flagrant de anti crestinism si discriminare religioasa.
Rugam politicienii români: Lasati românii sa pomeneasca si sa-si plânga mortii!

Presedintele Asociatiei NEAMUL ROMÂNESC
Vasilica Militaru“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com