Americanii isi prelungesc finantarea la CCD pana in 2013

Departamentul de Stat al Statelor Unite, prin Ambasada S.U.A. la Bucuresti, va finanta pâna pe 31 decembrie 2012 activitatile si programele organizate de C.C.D. Bacau, la Centrul „American Corner Bacau”. Pâna acum americanii au investit in Bacau, pentru derularea activitatilor educative, peste 150.000 de dolari.

Din aprilie 2006 si pâna în prezent, aici au fost organizate peste 100 de întâlniri, seminarii, conferinte si expozitii cu tematici diferite si atractive, la care au participat invitati speciali („speakers”) din S.U.A., dar si un numeros public bacauan, elevi, studenti, profesori, politicieni, oameni de cultura si de presa. In ultimul an, activitatile si programele derulate la Centrul „American Corner Bacau”, au fost diversificate ca tematica (educationala, culturala, sociala, de divertisment), ca structura (conferinte, seminarii, workshopuri, spectacole, expozitii) si din perspectiva publicului implicat (elevi de ciclu primar, gimnazial, liceal, studenti, cadre didactice, reprezentanti ai serviciilor publice locale, ONG-uri, etc.). „La multe dintre acestea, C.C.D. Bacau a avut onoarea de a primi în calitate de oaspeti, diplomati, viceconsuli si atasati culturali ai Ambasadei S.U.A. la Bucuresti, conferentiari americani, precum si voluntari „Peace Corps”. Activitatile organizate au avut o tinuta si un standard adaptat vârstei, statutului participantilor si a grupului tinta”, a precizat Gabriel Stan. Programele desfasurate la acest centru, prin calitatea si diversitatea temelor abordate, au continuat sa atraga spre Casa Corpului Didactic din Bacau, un public nou, în general nespecific unei case a corpului didactic.

 

Pâna acum Departamentul de Stat al S.U.A., în virtutea parteneriatului dintre C.C.D. Bacau si Ambasada S.U.A. la Bucuresti, a investit pentru derularea acestor activitati, peste 150.000 USD.

„Proiectul „American Corner Bacau”, alaturi de celelalte programe finantate direct de Ambasada S.U.A., sunt foarte importante pentru noi si pentru mediul educational bacauan. Aceasta refinantare a Centrului „American Corner Bacau”, nu numai ca este binevenita, dar reconfirma, credem noi, calitatea si utilitatea programelor desfasurate aici.”, ne-a declarat Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacau. Actiunile initiate la Centrul „American Corner Bacau” îsi propun în primul rând familiarizarea publicului larg cu civilizatia si cultura americana, dar si cu unele realitati ale societatii contemporane.

 

 

Impartaseste

Mircea Merticariu a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com