Alina Gorghiu, la Bacau: „Am încredere deplina ca domnul Stavarache îsi va rezolva problemele cu Justitia si va fi achitat“

Copresedintii Partidului National Liberal, Alina Gorghiu si Vasile Blaga au facut astazi o vizita în Bacau. La ora 11.30 a avut loc întâlnirea cu activul de partid, la Teatrul de Vara, urmata de o conferinta de presa, iar de la ora 15 liderii partidului au luat parte la „Sarbatoarea iei românesti“, eveniment organizat la Teatrul municipal Bacovia din Bacau. La evenimente au luat parte si copresedintii PNL Bacau, deputatul Ionel Palar si Tudorita Lungu.PNL Bacau, Alina Gorghiu, Vasile Blaga

Alina Gorghiu si Vasile Blaga le-au prezentat liberalilor bacauani calendarul politic care-l va urma partidul pâna la alegerile locale din 2016. Vor fi facute sondaje, coordonate de liderii din teritoriu si validate de Biroul National Permanent al PNL. Principala conditie impusa viitorilor candidati la primarii si consilii judetene este cea de integritate. Cine este acuzat, inculpat sau trimis în judecata de procurorii Anticoruptie nu poate candida pâna când nu-si rezolva, în vreun fel, problemele de coruptie.. „Am facut un apel pentru a identifica cei mai buni candidati pentru alegerile locale. Vom tine cont de parerea alegatorilor din comunitate. În fiecare localitate se vor face sondaje. Este nevoie de competitie în partid. Cel mai bun sa câstige“, Alina Gorghiu.

Totodata, Vasile Blaga a precizat ca în calendarul politic, pâna pe 1 decembrie vor fi cunoscuti toti candidatii liberali pentru primarii, consilii locale si consilii judetene.  „De Ziua Nationala a României Partidul National Liberal va avea toti candidatii desemnati. Sondajele se vor face cu case de sondaj recunoscute iar candidatii vor fi validati apoi, pe baza acestor studii, de Biroul Permanent National“, a afirmat copresedintele PNL, Vasile Blaga.Vasile Blaga

Alina Gorghiu: „Am încredere deplina ca domnul Stavarache îsi va rezolva problemele cu Justitia si va fi achitat“

Romeo Stavarache, cercetat penalUnul dintre subiectele abordate în conferinta de presa este posibila candidatura a lui Romeo Stavarache, inculpat si trimis în judecata, în doua dosare, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie din Bacau. Primarul bacauan este acuzat de procurii Anticoruptie de luare de mita, pentru care exista probe, dar copresedintele PNL, Alina Gorghiu, si-a exprimat convingerea ca edilul bacauan va primi achitare. Mai mult, i-a multumit lui Romeo Stavarache pentru munca depusa în partid.„Trebuie sa-i multumesc primarului Romeo Stavarache pentru tot ce a facut de-a cursul timpului pentru PNL. Dumnealui este atasat de partid si îl va sustine în continuare. Statutul este acelasi pentru toata tara. Noua, introducerea prevderilor ce tin de integritate ne usureaza mult deciziile. Ele sunt clare pentru toata lumea. Eu am încredere deplina ca domnul Stavarache îsi va rezolva problemele (cu Justitia) si va Alina Gorghiuprimi achitare. În cazul în care va primi achitare pâna la organizarea sondajelor si se va încadra în calendarul propus de partid, atunci poate candida“, a precizat Alina Gorghiu.

Printre posibilii candidati în Bacau, nominalizati expres de Alina Gorghiu, se numara Ionel Palar, pentru presedentia Consiliului Judetean Bacau dar si Dragos Luchian, pentru fotoliul de primar al Bacaului.

Alina Gorghiu: „PNL sustine candidatii proeuropeni din Republica Moldova si pe Dorin Chirtoaca la Primaria Chisinau

Primar Dorin ChirtoacaFoarte pe scurt, Alina Gorghiu a facut câteva precizari legate de alegerile locale care au loc astazi, în Republica Moldova, în mai multe localitati pentru care se organizeaza turul doi de scrutin. În Chisinau, moldovenii sunt chemati la urne pentru a alege între Dorin Chirtoaca, membru liberal, cu orientare politica proeuropeana si Zinaida Greceanii, socialista si cu viziune pentru Uniunea Vamala Euroasiatica.„Astazi sunt alegeri în Republica Moldova. Candidatul pe carel sustinem total este Dorin Chirtoaca. Rugam sa fie sustinu parcursul european al Moldovei si sa fie votati candidatii cu orientare proeuropeana“, Alina Gorghiu.

Vasile Blaga: Program PNL pentru Moldova, pentru infrastructura si reducerea evaziunii fiscale

Liderii PNL au prezentat si un manifest pentru salvarea de la saracie a Moldovei, dominata de masuri sociale, zona în care social democratii au câstigat pâna acum, de cele mai multe ori,  alegerile locale. Printre masurile enumerate de Vasile Blaga sunt îmbunatatirea infrastructurii, realizarea unei autostrazi care sa strapunga muntii si astfel sa fie legata Moldova de celelalte regiuni istorice ale României. Alina Gorghiu a facut referire la masurile de reducere a TVA-ului dar si la efectul urmarit: îmbunatatirea gradului de colectare al taxelor la bugetul de stat si diminuarea fenomenului evaziunii fiscale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com