Alarma la Bacau. Exercitiu pentru o situatie de urgenta grava

Miercuri, 4 octombrie, între orele 10-11, se va desfasura în Bacau exercitiul lunar de înstiintare, avertizare si alarmare în situatii de protectie civila.

Scopul acestui exercitiu îl constituie obtinerea unor date reale privind starea de operativitate a echipamentelor dedicate si gradul de acoperire acustica, precum si antrenarea autoritatilor administratiei publice locale si pregatirea populatiei, prin cunoasterea semnificatiei semnalelor de alarmare.

 

La nivel local, presedintii comitetelor locale pentru situatii de urgenta vor primi de la dispeceratul I.S.U.J. Bacau un mesaj tip SMS, cu o notificare despre iminenta producerii unor situatii de urgenta. Mesajul va fi transmis folosindu-se marcajul „EXERCITIU” la începutul si sfarsitul acestuia.

 

Imediat dupa primirea mesajului si confirmarea primirii acestuia, presedintele comitetului local pentru situatii de urgenta va dispune punerea în functiune a mijloacelor de alarmare a populatiei si transmterea semnalului în functie de tipul pericolului specificat în SMS. Bacauanii sunt rugati sa nu intre în panica, acesta va fi doar un exercitiu“, se arata in comunicatul semnat de juristul Sonia Pavalescu, care are atributii de purtator de cuvant in Primaria Bacau.

 

Impartaseste

administrator a etichetat acest articol cu: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com