Simpozionul National „Vasile Pârvan” 2017

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, în parteneriat cu Arhivele Nationale Bacau, organizeaza, în perioada 5-6 octombrie 2017, o noua editie a Simpozionul National „Vasile Pârvan”, manifestare de traditie, plasata sub egida marelui carturar, de la nasterea caruia se împlinesc 135 de ani de la nastere si care a trecut la cele vesnice acum 90 de ani.

 

„Manifestarea aduce în atentie aspecte privind arheologia si istoria nationala, activitatea unor personalitati, alaturi de comunicari din domeniul arhivisticii, genealogiei, muzeografiei etc. Unul dintre obiective este încurajarea dialogului între generatii, fiind prezente atât personalitati consacrate, cât si tineri aflati la începutul carierei, ce vor face cunoscute publicului rezultatele cercetarilor stiintifice desfasurate.
În acest an, la manifestare vor participa specialisti din centre universitare din tara (Bucuresti, Iasi, Suceava), precum si ai unor institutii de cercetare si muzee (Institul de Arheologie Iasi, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” Bucuresti, muzeele din Botosani, Neamt, Vaslui, Sfântu Gheorghe, Braila, Timisoara etc.). Vor fi prezenti specialisti din cadrul Arhivelor Nationale, precum si cadre didactice din Bacau si din tara cu preocupari în domeniu.
Simpozionul va debuta joi, 5 octombrie a.c., la ora 11,00, la sediul Complexului Muzeal ”Iulian Antonescu” Bacau din str. 9 Mai, nr. 7, când va avea loc deschiderea lucrarilor, lansarea volumelor: Carpica (vol. XLVI/2017), Varianta Ocolitoare Bacau. Dignosticul arheologic (autori dr. Lacramioara-Elena Istina, dr. Danut Prisecaru, dr. Petre Colteanu, Andrei Heroiu) si Acta Bacoviensia (nr. XII/2017). Cu acest prilej, va fi vernisata expozitia Viorel Capitanu – 4 decenii de arheologie bacauana, dedicata rezultatelor cercetarilor efectuate de cunoscutul arheolog, care împlineste luna aceasta 85 de ani.
Dupa amiaza, începând cu ora 15,30, se vor desfasura lucrarile pe sectiuni: Arheologie; Istorie; Muzeografie, personalitati; Arhivistica si Viata spirituala în Moldova. Lucrarile pe sectiuni vor continua si vineri, 6 octombrie, de la ora 09,00.
În acest an, institutia noastra a colaborat cu Asociatia Generala a Arhivistilor din România – Filiala Bacau“, a precizat, intr-un comunicat, Marius-Alexandru Istina, seful sectiei Logistica, Relatii Publice, Marketing Cultural, Editorial din cadrul Muzeului „Iulian Antonescu“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com