Ajutoare pentru sinistratii din Vrancea

Institutia Prefectului Bacau a trimis astazi, la ora 14.00, un prim transport de alimente pentru sinistratii din Vrancea, izolati din cauza ninsorilor. Pachetele care vor ajunge în casele vrâncenilor contin apa minerala, conserve si pâine.

Din convoiul umanitar fac parte si voluntarii Crucii Rosii Bacau, care au raspuns si de aceasta data solicitarii Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta. Alimentele vor ajunge în satele Garoafa si Ciuslea, locatii stabilite de comun acord în urma discutiilor dintre prefectul Constantin Scripat si omologul din Vrancea, Sorin Hornea. Dealtfel, în aceste localitati actioneaza, de la ora 6.00, un detasament de 80 pompieri al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bacau. Totodata, 120 de jandarmi ai Gruparii Mobile de Jandarmi Bacau se afla în misiune, înca de ieri, în zona sinistrata.

„Preconizam ca si în zilele urmatoare se vor efectua alte transporturi similare, întrucât, la initiativa prefectului, în colaborare cu Garnizoana Bacau si I.S.U. Bacau, s-a amenajat un punct de colectare donatii pentru persoanele care locuiesc în zonele calamitate, la Cercul Militar Bacau. Persoanele, institutiile, societatile private si ONG – urile care sunt interesate si doresc sa îsi manifeste spiritul de solidaritate cu persoanele aflate în dificultate din judetele afectate, îsi pot oferi sprijinul, ca voluntari sau prin donatii de alimente de baza si lemne de foc“, a spus Nicoleta Zarnescu, purtator de cuvânt al Institutiei Prefectului Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

 

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com